ПСЖ заборавио на трауме и убедљиво савладао Барселону, Бенфика боља од Борусије

Унаи Емери и Пари Сен Жермен су дуго били жртве изузетности Барселонине игре. Међутим, тренер из Баскије и екипа из Париза одиграли су тактички спектакуларан меч – уз посебно импресивне партије Ди Марије, Вератија и Каванија – и, практично, обезбедили пролазак у четвртфинале (никада ниједна екипа није преокренула дефицит од четири гола), али и страх свих својих наредних противника у елитном такмичењу. У другом мечу вечери, Бенфика је била боља на Ла Лужу од Борусије из Дортмунда (1:0).

Унаи Емери је тренер који је у 23 утакмице у којима је играо против Барселоне био поражен 16 пута. Пари Сен Жермен је тим који је, када би га немилосрдне нионске куглице спојиле са Барселоном, доследно губио. Тако је, дакле, било до сада. Ствари су се промениле, драстично...

Тим из француске престонице је одиграо импресиван меч, мењајући дефанзивни облик током прелска из високог и средњег у ниски блок са толико склада и синхронизације, да је Барселона сведена на свега четири ударца на гол током сусрета (Пари Сен Жермен је имао скоро 20).

Единсон Кавани јесте постигао погодак, али је важнији део његовог посла било чување - било са стране гола, било са стране лопте (такозвано „покривање сенком") - Серхија Бускетса. Тако је Уругвајац потпуно избацио „шестицу" Барселоне из организованих напада каталонског тима, чиме је потпуно урушио офанзивни ритам екипе Луиса Енрикеа.

Све скупа, ПСЖ је заслужено постао шеста екипа која је постигла четири гола против Барселоне у Лиги шампиона (Милан, Динамо Кијев, Валенсија, Челси, Бајерн Минхен).

Анхел Ди Марија је имао сјајно вече, поставши први фудбалер који је постигао два гола ударцима ван казненог простора у мечу Лиге шампиона против Барсе. Са њене стране, Барселона је примила два гола у првом полувремену нокаут фазе Лиге шампиона први пут од 2008. године и меча са Селтиком. Након голова Ди Марије и Јулијана Дракслера (који је постао играч који је постигао гол на дебију за ПСЖ у чак три такмичења), меч је, вероватно, био завршен.

О доминацији Пари Сен Жермена, за који су голове у наставку, дакле, постигли још Ди Марија и Кавани, говори и чињеница да је имао седам удараца у оквир гола само у првом делу меча - први пут од 2012. године и меча са Динамом из Загреба (осам).

У другој утакмици вечери, фудбалери Бенфике победили су на свом терену Борусију Дортмунд са 1:0.

Немачки тим је имао већи посед лопте, створио је више шанси, а промашио је и пенал након играња руком Љубомира Фејсе (прецизније, Обамејанг је промашио пенало), али је Бенфика славила.

У првом полувремену Борусија је имала три изгледне прилике, али, мимо тога, није било већих узбуђења.

Бенфика је, потом, повела у 48. минуту. Пици је извео корнер, лопту је дочекао Луисао и спустио је на земљу, где је дочекао Констадинос Митроглу и из непосредне близине је сместио у мрежу. Ово је био 13 гол у исто толико мечева за грчког фудбалера.

Шансе за Дортмунд после тога пропустили су Пјер-Емерик Обамејанг и Лукаш Пишчек, али екипа Томаса Тухела није успела да стигне до поготка и изједначења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару