Посластица у Мадриду, Реал и Дортмунд за прво место

Фудбалери Реал Мадрида играју од 20.45 на свом стадиону против Борусије из Дортмунда, утакмицу последњег, шестог кола Групе Ф у Лиги шампиона. Победник дуела биће и победник групе, а у случају нерешеног исхода као првопласирана ће у наредну фазу немачка екипа. Пренос на сајту РТС-а путем лајв-стима, као и на Првом програму.

Актуелном прваку Европе је потребна победа за прво место у групи, пошто има два бода мање од тима Томаса Тухела.

"То је за нас финале. Играмо на нашем терену, пред нашим навијачима последњу утакмицу у групи и надам се да ћемо приказати добру игру. Потпуно смо концентрисани на утакмицу. Покушаћемо да освојимо прво место у групи. Видећемо како можемо да им се супротставимо, да дођемо иза дефанзиваца и рано постигнемо гол", рекао је тренер "лос бланкоса" Зинедин Зидан.

Реалу би био довољан бод да изједначи клупски рекорд од 34 узастопне утакмице у свим такмичењима без пораза. "Краљевски клуб" није изгубио од априла и утакмице са Волфзбургом у четвртфиналу Лиге шампиона.

У истој групи Ф, Легију тријумф у Варшави над лисабонским Спортингом сели у Лигу Европе.

У последњој рунди ће најзанимљивије бити у Лиону, Французима је против троструког узастопног освајача Лиге Европе потребан тријумф од два гола разлике како би нашао место међу 16 најбољих на Старом континенту.

Севиља је у првом дуелу, у Андалузији, победила са 1:0, има бољу гол-разлику, па јој и минимални пораз одговара.

Прво место групе требало би да овери Јувентус у Торину, јер дочекује загребачки Динамо, који је без бодова.

Што се тиче Г групе, Порто је у знатно бољој позицији него Копенхаген, пошто има два бода више и на свом терену игра са "незаинтересованим" Лестером.

Међутим, "змајевима" ни реми неће ништа значити уколико Копенхаген победи у Белгији против "прежаљеног" Брижа због лошијег међусобног учинка (1:1 у Порту, 0:0 у Копенхагену).

Иако су у преостале две групе познати учесници осмине финала елитног такмичења, неизвесности неће недостајати.

У Е групи Бајер и Монако у Леверкузену се састају у мечу за престиж, а московски ЦСКА на гостовању код Тотенхема тражи велико изненађење како би презимио у Европи.

Парови: 

Тотенхем – ЦСКА Москва

Бајер Леверкузен – Монако

Реал Мадрид – Борусија Дортмунд

Легија – Спортинг Лисабон

Порто – Лестер

Клуб Бриж – Копенхаген

Јувентус – Динамо Загреб

Лион – Севиља

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару