Читај ми!

Динамо као у време Лобановског, ПСЖ једва извукао бод против Лудогореца

Он је један од највећих, свакако најутицајнијих тренера свих времена. Његов кијавски Динамо из 1986. године, који је на путу освајања Купа победника купова сваку екипу на свом стадиону савладао са најмање три гола разлике, сматра се једном од најбољих екипа свих времена. У уторак, против Бешикташа, кијевски тим подсетио је на времена када је на његовој клупи седео Валериј Лобановски. Меси стао на гол од рекорда, Барса ипак убедљива против Менхенгладбаха. ПСЖ једва до бода против Лудогореца у Паризу. Арсенал убедљив у Швајцарској. Реми Ситија и Селтика.

Фудбалери Арсенала победили су на „Сент Јакоб" стадиону екипу Базела са 4:1 у шестом колу Групе А Лиге шампиона, док су Пари Сен Жермена и Лудогорец у Паризу играли нерешено (2:2), што је бугарском тиму било довољно да избори пласман у Лигу Европе.
Арсенал је, лакше него што се можда очекивало, тријумфовао у Швајцарској и на крају са 14 бодова изборио пласман у осмину финала Лиге шампиона са прве позиције Групе А.

Лондонски тим је први пут завршио групну фазу Лиге шампиона као најбоље пласирани тим још од сезоне 2011–2012.

ПСЖ је после ремија са Лудогорецом завршио на другом месту са 12 бодова, а бугарски тим је заузео треће место са три, док је Базел последњи са два бода.

Најзаслужнији за победу "тобџија" у Базелу био је Лукас Перес, који је постигао три гола. Он је постао шести фудбалер Арсенала који је постигао хет-трик у Лиги шампиона. Пре њега је то пошло за руком Тјерију Анрију, Данијелу Велбеку, Оливијеу Жируу, Никласу Бентнеру и Месуту Озилу.

Перес је у осмом минуту довео Арсенал до предности, а у 16. је дуплирао предност своје екипе. Овај 28-годишњи Шпанац је хет-трик комплетирао у 47. минуту (иначе, савршени хет-трик је у питању), док је Алекс Ивоби у 54. довео лондонски тим до четири гола предности.

Базел је у 78. минуту само смањио заостатак и поставио коначан резултат поготком Сејдуа Думбије.

Лудогорец је пружио неочекивано јак отпор ПСЖ-у на Парку Принчева и на крају изборио пласман у Лигу Европе.

Бугарски тим повео је голом Вирџила Мисиџана у 15. минуту, да би ПСЖ стигао до изједначења у 61. минуту, поготком Ендинсона Каванија. Беше то први гол маказицама у Лиги шампиона још од поготка који је Мексес постигао против Андерлехта 2012. године.

ПСЖ није успео да стигне до преокрета, чак је и Лудогорец стигао до другог гола, а стрелац је био Вандерсон у 69. минуту. Парижани су у судијској надокнади времена поготком ове сезоне непрепознатљиво слабог Анхела ди Марије стигли до изједначења.

Фудбалери Наполија и Бенфике пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона из Групе Б, док ће Бешикташ на пролеће играти у Лиги Европе.

Наполи је на гостовању победио Бенфику са 2:1 и тако изборио прво место у Групи Б, док је португалска екипа, захваљујући убедљивом тријумфу Динама из Кијева од 6:0 против Бешикташа, заузела друго место.

Бенфика и Наполи су у Португалији одиграли прилично изједначену утакмицу, али је италијанска екипа ипак успела да тријумфује.

Голове за Наполи постигли су Хосе Каљехон у 60. и Дрис Мертенс у 71. минуту, док је стрелац јединог поготка за Бенфику био Раул Хименез у 87. минуту.

Динамо Кијев уочи овог кола није имао шансу да се на пролеће нађе у нокаут фази неког од европских такмичења, али је и поред тога убедљиво тријумфовао и остварио прву победу ове сезоне у Лиги шампиона.

Украјински тим је повео голом Артема Бесједина у деветом минуту, да би Андриј Јармоленко у 30. минуту из једанаестерца повисио на 2:0. Само два минута касније, Виталиј Бујалскји постигао је трећи гол за Динамо, а Дерлис Гонсалес је у судијској надокнади времена првог дела игре повисио разлику на 4:0.

Динамо је у другом полувремену стигао до још два гола, а стрелци су били Сергиј Сидорчук у 60. и Жуниор Мораес у 77. минуту.

Наполи је први у Групи Б са 11 бодова, Бенфика на другом има осам, док је Бешикташ трећи са седам, а Динамо последњи, четврти, са пет поена.

Фудбалери Барселоне победили су на свом терену Борусију из Менхенгладбаха са 4:0 у последњем колу Групе Ц Лиге шампиона.

Барселона је том победом потврдила прво место. Групну фазу такмичења каталонски клуб је завршио са 15 бодова. Менхенгладбах је, на другој страни, заузео треће место са пет бодова и такмичење ће наставити у Лиги Европе.

Лионел Меси је довео Барселону у вођство у 16. минуту после добре комбинације с Адра Тураном. Аргентинцу је то био 51. гол у 51. утакмици на стадиону "Ноу кампу" у Лиги шампиона. Аргентинац је постигао свој десети гол у Лиги шампиона ове сезоне, али му је ипак зафалио још један да макар изједначи рекорд који држи Кристијано Роналдо (11).

Туран је код првог гола био асистент, али је наредна три он постигао. Прво је то учинио главом у 50. минуту, после додавања Дениса Суареза. Други гол је постигао само три минута касније, на асистенцију Артура Видала. Коначних 4:0 за Барселону, Туран је поставио у 67. минуту. Он је трећи Турчин који је постигао хет-трик у Лиги шампиона. Пре њега то су учинили Тунџај Санли и Бурак Јилмаз. Иначе, ово је био 20. гол који је Барселона постигла у уводној фази Лиге шампиона, што је уједно и изједначење њиховог најефикаснијег издања. Још један гол на овом мечу, и Блауграна би поново исписала историју.

У другом мечу Групе Ц Манчестер сити и Селтик одиграли су нерешено, 1:1.

Голови су постигнути у првих осам минута утакмице. Селтик је повео у четвртом минуту голом Патрика Робертса (момка који у Шкотској игра као позајмљени фудбалер Ситија), а изједначење је Ситију донео Келечи Ихеначо четири минута касније. Ово је 13. гол у 18 мечева које је млади Нигеријац постигао као стартер за екипу коју предводи Пеп Гвардиола.

Сити у нокаут фазу Лиге шампиона улази са другог места у групи. Селтику, коме је за пролаз у Лигу Европе била потребна победа на овом мечу, завршио је учешће у европским куповима за ову сезону.

Фудбалери Бајерна из Минхена победили су на свом терену Атлетико Мадрид са 1:0 у утакмици шестог кола Групе Д Лиге шампиона. У другом мечу те групе, ПСВ и Ростов су одиграли без голова.

Атлетико је такмичење у групној фази завршио на првом месту са 12 бодова, док је Бајерн други, са три бода мање. Ростов је сакупио пет бодова и на пролеће ће играти у Лиги Европе, док је ПСВ завршио учешће у европским такмичењима.

Победнички гол на Алијанц Арени постигао је Роберт Левандовски у 28. минуту из слободног ударца са око двадесет метара.

Жреб за осмину финала Лиге шампиона одржаће се 12. децембра у Ниону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару