Паметни Ростов надиграо једнодимензионални Бајерн

Његово име је Курбан Бердијев. Дуго је био у Рубину, да би касније направио велики успех са Ростовом (Ростов ситијем, како су ту екипу звали прошле сезоне), пласиравши се у Лигу шампиона. Туркменистански тренер више није у клубу из Ростова на Дону, али је његов утицај и даље огроман – због њега је и успео да победи један минхенски Бајерн!

Оно што функционише на једном месту, не мора на другом. Само питајте Карла Анчелотија. Тренер који је Реалу донео десету титулу првака Европе, то је урадио играјући хибридни 4-3-3/4-4-2 систем. Са лоптом овај први, без ње овај други.

Исто то, тај сјајни италијански стручњак, можда и најбољи ученик са правом легендарног Арига Сакија, покушава да ради са минхенским Бајерном. Ефекат није подједнако убедљив.

Бајерн углавном побеђује, али је то далеко од оног убедљивог и разноврсног Бајерна какав је био у претходним сезонама (кхм, кхм, Гвардиола). Борусија из Дортмунда их је савладала у "Дер Класикеру", користећи 5-4-1. Када је Тухел то покушао против Бајерна раније, поражен је. Против овог новог, конфузнијег Бајерна, то му је прошло.

Бајерн је сада поражен и од организованог Ростова, који, иако га води Иван Данилијантс, и даље игра на идентичан начин као када је на клупи овог тима седео Курбан Бердијев.

Руси су, изузимајући грешке које су направили код оба гола, толико лежерно бранили у свом 5-3-2 средњем блоку да их било јако лепо посматрати, и поред нешто слабијег темпа меча у одређеним интервалима.

"Осцилирајућа четворка" домаћег тима (притисак на носиоца лопте на боку од стране крилног бека привремено ствара 4-4-2), спречавала је госте да пронађу простор на боку, што је један од основних начина напада Бавараца код Анчелотија.

Иначе Ростов нема никакве шансе да се пласира у наредну фазу, с обзиром на то да има четири бода. Први у Групи Д јесте Атлетико Мадрид.

Бајерн је повео у 35. минуту, када је одбрана домаћих слабо испуцала лопту из шеснаестерца, а на њу је налетео Даглас Коста и закуцао ју је под пречку. Бајерн је добио последњих осам мечева када је Коста постигао гол, али овог пута то није било тако. Иначе, ово је 400. погодак Бајерна у Лиги шампиона.

Ростов је изједначио у 44. минуту, када је у контранападу сјајни млади Иранац Сардар Азмун ушао у шеснаестерац, мирно преварио одбрану (читај Боатенга) и голмана и сместио лопту у мрежу.

Дмитриј Полоз је онда постигао гол из пенала за домаће, да би само пар минута касније Бернат донео ново изједначење.

Победнички гол постигао је Кристијан Нобоа у 67. минуту из слободног ударца са око 20 метара.

Фудбалери Бешикташа и Бенфике одиграли су у Истанбулу нерешено (3:3), у утакмици петог кола Групе Б. Бенфика је до 31. минута имала предност од три гола. Стрелци су били Гедиш, Семедо и Љубомир Фејса.

Домаћи су смањили преко Џенка Тосуна, а други гол постигао је Рикардо Кварежма у 83. минуту из једанаестерца. Слађи бод Бешикташу је донео Венсан Абубакар (иначе некада нападач Порта) у 89. минуту.

После пет кола Бенфика је прва са осам бодова, а Бешикташ на другом месту има бод мање. Трећи је Наполи са седам бодова, а један бод има Динамо из Кијева, али уз утакмицу мање. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару