Читај ми!

Радовић стрелац у поразу Легије, победа Борусије, реми у Леверкузену

Мирослав Радовић је постигао гол за Легију на стадиону "Сантијаго Бернабеу", али је његов тим на супротној страни примио пет голова. Борусији из Дортмунда још једна квалитетна партија донела три бода у Лисабону. Високооктански дерби два тима изразито оријентисана на високи и агресивни пресинг, дуел Бајера и Тотенхема, завршен је без голова. Тријумфе у трећем колу Лиге шампиона убележили још и Јувентус, Севиља, Лестер и Порто.

Фудбалери Легије доживели су нови убедљив пораз у Лиги шампиона, али су постигли први гол у трећем колу Групе Ф.

Легија је изгубила од Реала у Мадриду са 5:1, а једини гол за клуб из Пољске постигао је српски фудбалер Мирослав Радовић.

Реал је водио са 2:0 голом Гарета Бејла и аутоголом Томаша Јодловјеца (Реал је тим који се највише окористио од аутоголова ривала у историји Лиге шампиона – 14), када је Радовић постигао погодак из пенала, који је над њим направио Данило.

Ипак, то је било све што је Легија урадила, па је Реал головима Марка Асенсија, Лукаса Васкеса и Алвара Морате забележио убедљив тријумф.

Реал има седам бодова, колико и првопласирана Борусија Дортмунд, која је са 2:1 као гост победила Спортинг из Лисабона.

Борусија је на полувремену имала два поготка предности, головима Пјер-Емерика Обамејанга и Јулијана Вајгла, а коначан резултат поставио је Бруно Сесар.

Спортинг је трећи на табели Групе Ф са три бода, док је Легија убедљиво последња са гол-разликом 1:13.

Фудбалери Лестера остварили су и трећу победу у Лиги шампиона, пошто су вечерас на свом стадиону са 1:0 савладали Копенхаген у трећем колу Групе Г. Стрелац је био Ријад Махрез у 40. минуту.

Лестер је тек пета екипа у историји Лиге шампиона која је победила у прве три утакмице у такмичењу. Уз Малагу, једина је екипа која је то извела без примљеног гола. Ово је „лисицама" донело и девети бод, што значи да тренутно више бодова имају у елитном клупском континенталном такмичењу него у домаћој Премијер лиги (осам).

Лестер је, дакле, убедљиво први. Следе га Копенхаген и Порто са по четири бода, док је Клуб Бриж последњи без бодова.

Клуб Бриж је на свом стадиону пропустио прилику да освоји те прве бодове, пошто је водио против Порта, али је на крају поражен са 2:1.

Бриж је водио од 12. минута поготком Јела Фосена. Изједначио је Мигел Лајун у 68. минуту, а коначан резултат је поставио Андре Силва, у 93. минуту из пенала.

Порто ће у следећем колу дочекати Бриж 2. новембра, када ће се у Данској састати и Копенхаген и Лестер.

Обе утакмице Групе Е фудбалске Лиге шампиона завршене су нерешено, од чега је највећу корист имао Монако, који је одиграо 1:1 против ЦСКА у Москви и тако задржао прво место на табели.

У дуелу Бајера и Тотенхема, који су они љубитељи фудбала са истанчанијим укусом толико дуго чекали, било је 0:0. Ситуација у групи и даље је изједначена: Монако има пет бодова, Тотенхем четири, Леверкузен три, а ЦСКА два.

Ривали у Москви су одиграли занимљив меч. Домаћин је повео поготком Ласине Траореа у 34. минуту, али је добар део посла завршио српски репрезентативац Зоран Тошић, који је ушао у шеснаестерац, преварио одбрану гостију и шутирао у супротни угао гола. Голман Данијел Субашић је сјајно одбранио, али се лопта одбила до репрезентативца Обале Слоноваче, који ју је само проследио у мрежу.

Монако је изједначио из још једног одбитка. Гвидо Кариљо је у 87. минуту шутирао, голман је одбио лопту до Бернарда Силве, који ју је мирно спровео у мрежу за изједначење.

Тотенхем је у Леверкузену имао три добре шансе у првом полувремену (из 43 ударца на гол ове сезоне у Лиги шампиона постигао је само два гола), а у другом је Бајер нападао, али ниједна екипа није успела да постигне гол.

Фудбалери Јувентуса и Севиље забележили су минималне победе у гостима и тако остали на деоби првог места.

Јувентус је победио Лион са 1:0, а Севиља је са истим резултатом савладала загребачки Динамо.

Лион је могао да поведе у 35. минуту, али је Александр Лаказет промашио пенал. Јувентус је дошао до победе иако је у 54. минуту остао са десет играча, пошто је Марио Лемина добио други жути картон.

Гол је постигао Хуан Квадрадо у 76. минуту, када је примио сјајан пас Данија Алвеса и из шеснаестерца савладао Антонија Лопеса.

Севиља је потпуно доминирала у Загребу, али је постигла само један гол. Стрелац је био Самир Насри у 37. минуту.

Јувентус и Севиља сада имају по седам бодова, али торински тим има бољу гол-разлику. Лион је остао на три бода, док Динамо нема ниједан бод, а није постигао до сада ниједан погодак, тако да има гол-разлику 0:8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару