Пирова победа Бајерна, Атлетико у финалу

Фудбалери мадридског Атлетика пласирали су се у финале Лиге шампиона, упркос поразу у Минхену од Бајерна са 2:1. Шпанци у финалу, које је на програму 28. маја у Милану, чекају бољег из дуела Манчестер Сити - Реал Мадрид.

Мадриђани ће имати прилику да трећи пут у клупској историји буду на последњој препреци ка титули првака Европе јер су прошли због гола у гостима, после тријумфа на Висенте Калдерону 1:0.

Гол вредан пласмана у финале дело је Антоана Гризмана у 54, док су стрелци за Баварце били Ћаби Алонсо у 31. и Роберт Левандовски у 74. минуту.

Бајерн је био потпуно доминантан вечерас, нарочито у другом полувремену, када се Атлетико потпуно повукао и одлучио да се брани. Оба тима промашила су по пенал.

Бајерн је повео у 31. минуту из слободног ударца, када је Ћаби Алонсо са око 16 метара шутирао, а лопта се одбила о живи зид и ушла у гол.

Само три минута касније, Бајерн је могао да стекне одлучујућу предност, али је промашио пенал. Хосе Марија Хименес повукао је противника на земљу у шеснаестерцу, а судија је досудио једанаестерац. Томас Милер је извео, шутирао је у леву страну, али се облак бацио и добио лопту.

Бајерн је доминирао и имао посед, а Атлетико се концентрисао на контранападе, што се исплатило у 54. минуту.

Фернандо Торес је дошао до лопте на средини терена и проследио лопту у напред до Антоана Гризмана, који је искористио то што је одбрана Бавараца истрчала, изашао сам пред Мануела Нојера и сигурно га савладао.

Иницијатива Бајерна се исплатила у 54. минуту, када је после једне акције Артуро Видал главом са десне стативе пребацио лопту на другу страну, где је нашао Роберт Левандовски и главом вратио предност Бајерну, 2:1.

Атлетико је могао да реши меч у 84. минуту, када је досуђен пенал пошто је Хави Мартинес срушио Тореса на самој ивици шеснаестерца. Торес је извео пенал, али је виђена готово идентична ситуација као код пенала Бајерна: извођач је шутирао у леву страну, а голман је одбио.

Бајерн је после тога кренуо у силовите нападе, али су одбрана Атлетика, Облак и спортска срећа донели Атлетику друго финале у последње три године.

Овако је протекао меч на Алианц арени:

22.40 - Крај меча, Атлетико Мадрид је први финалиста Лиге Шампиона. Шпанци су до краја меча успели да одоле нападима Бајерна. Бајерн - Атлетико Мадрид 2:1

22.28 - Фернандо Торес промашује пенал који је направљен управо над њим. Атлетико је пропустио велику шансу да уведе овај меч у мирну завршницу.

22.18 - ГОЛ! Фантастични Роберт Левандовски доноси "Баварцима" нову предност у 74. минуту - Бајерн води са 2:1. Овај резултат и даље одговара Атлетику. чека нас "паклених" 15 минута.

21.57 - ГОЛ! Антоан Гризман у 54. минуту доноси изједначење Атлетику - 1:1 на Алианц арени. Продужетака неће бити.

21.48 - Настављен меч на Алијанц арени.

21.31 - Полувреме у Минхену, Бајерн води против Атлетика са 1:0.

21.19 - Велику прилику пропушта Бајерн да нокаутира грогираног противника!

Хименез је срушио Мартинеза у казненом простору, судија Чакир показао на белу тачку, али ударац Милера одлично брани Облак.

21.15 - ГОЛ! Бајерн води од 30. минута голом Алонса из слободног ударца!

Баварци су материјализовали теренску иницијативу и после неколико добрих шанси награда је дошла у виду поготка Ћабија Алонса. Шпанац је извео слободан ударац са 20 метара од гола Атлетика, лопта је закачила Хименеза у живом зиду и преварила голмана Облака.

20.45 - Почео је меч на Алијанц арени.

20.40 - Састави тимова - Бајерн: Нојер, Лам, Боатенг, Мартинез, Алаба, Алонсо, Видал, Рибери, Коста, Милер и Левандовски; Атлетико: Облак, Хуанфран, Годин, Хименез, Луиз, Фернандез, Габи, Коке, Нигез, Гризман и Торес.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару