Читај ми!

Може ли Барселона да падне на Калдерону?

Барселона је у кризи, два везана пораза у Примери од Реала и Сосиједада довели су у питање већ виђену нову титулу, а већ следи нови испит - реванш меч четвртфинала Лиге шампиона против Атлетика у Мадриду. Њихов дуел од 20.40 можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а. Истовремено, Бајерн ће након 1:0 у Минхену гостовати Бенфики у Лисабону и без обзира што је фудбал непредвидив, све осим сигурног проласка Бавараца у пето узастопно полуфинале, била би прворазредна сензација.

После 2:1 на Камп ноу, понајвише захваљујући несмотреном Фернанду Торесу, који је прво постигао гол, а потом добио "два брза жута картона" Мадриђани се надају да уз велику подршку са трибина могу у полуфинале и на тај начин репризирају 2014, када су у истој фази елиминисали Каталонце.

"Очекујем да атмосфера на Калдерону буде паклена. У Барселони због познатих околности нисмо могли да добијемо, али и даље имамо добар резултат и верујемо у пролаз", изјавио је везиста Мадриђана Коке, који је пре две године постигао гол вредан полуфинала.

Атлетико је минулог викенда победом против Еспањола 3:1 направио одличну увертиру, док је Барселона изгубила на гостовању Сосиједаду 1:0.

"Дође такав дан у фудбалу да лопта једноставно неће у мрежу. Али, ми смо као породица, уједињени смо и најважније је да стварамо шансе. Ако буде тако у Мадриду сигурно пролазимо", изјавио је Иван Ракитић и подсетио на чињеницу да је Барселона од доласка тренера Луиса Енрикеа одиграла седам мечева против Атлетика и добила свих седам.

Јесенас на Калдерону, у Примери, било је 2:1 за Каталонце (Нејмар и Меси), док је гол за Атлетико постигао, наравно, Торес. Њега вечерас неће бити у тиму због суспензије.

Дуел Атлетико Мадрида и Барселоне можете од 20.40 пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Истовремено, Бајерн ће након 1:0 у Минхену гостовати Бенфики у Лисабону и без обзира што је фудбал непредвидив, све осим сигурног проласка Бавараца у пето узастопно полуфинале, била би прворазредна сензација.

У противном, Бенфика би се међу четира најбоља вратила после 26 година, односно, после 1990, када су у четвртфиналу елиминисали Дњепар, у полуфиналу Марсељ и тек у финалу поражени од Милана.

Српски репрезентативац Љубомир Фејса најављен је као стартер у екипи Бенфике.
Утакмице у Мадриду и Лисабону играју се у стандардном термину од 20.45 сати.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару