Читај ми!

Роналдо може све сам, Сити бољи од ослабљеног ПСЖ-а

Реал Мадрид је постао, уз Барселону, једини тим који је шест пута заредом играо полуфинале Лиге шампиона у низу. Све то захваљујући Кристијану Роналду, који је сам поништио предност Волфсбурга из првог дуела. Ово је његов пети хет-трик у Лиги шампиона, по чему му је раван само, погађате, Лионел Меси. Манчестер Сити је победио Пари Сен Жермен (1:0) и први пут се пласирао у полуфинале овог такмичења. Иначе је десети различити клуб из Енглеске у овој фази такмичења, звало се оно Лига шампиона или Куп шампиона.

Фудбалери Манчестер Ситија пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, пошто су у реванш утакмици четвртфинала на свом стадиону победили ослабљени, а са тим и подоста разједињени и помало летаргични Пари Сен Жермен са 1:0. У првој утакмици пре шест дана у Паризу било је 2:2.

Једини гол на утакмици постигао је Кевин де Брујне у 76. минуту. Ово је био његов други ударац на гол у овом двомечу и, наравно, други погодак, што га свакако чини јунаком двомеча.

Манчестер Сити је стигао до првог полуфинала неког европског такмичења после скоро пола века. У сезони 1970-1971 играли су у полуфиналу Купа победника купова.

Пари Сен Жермен је играо без Вератија, Матуидија и Давида Луиза, а убрзо се повредио и Тијаго Мота. То је значило да је тим Лорана Блана, који је меч отворио у врло занимљивој 3-4-1-2/3-4-2-1 формацији, први пут од марта 2014. године играо читаво полувреме без поменутих Вератија, Матуидија и Моте, односно свог основног везног реда. Парижани су били ослабљени, играли су као ослабљени тим и заслужено су изгубили, иако су недвосмислено квалитетнији тим од Манчестер Ситија.

Златан Ибрахимовић је, са овом утакмицом, елиминисан у четвртфиналу Лиге шампиона осам од девет пута.

Зато, знате ли ко је поново у полуфиналу Лиге шампиона? Кристијано Роналдо. То му је успело сваки пут (да, сваки пут) када је његов тим играо четвртфинале (Реал Мадрид - 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016; Манчестер Јунајтед - 2007, 2008, 2009). Са три гола сам је, практично ако не буквално, савладао Волфсбург.

У осталим мечевима четвртфинала састају се Атлетико Мадрид - Барселона (1:2) и Бенфика - Бајерн Минхен (0:1).

Жреб полуфиналних парова Лиге шампиона одржаће се у петак у Ниону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару