"Свеци“ просули победу, Реал немоћан у Немачкој

ПСЖ - Манчестер сити 2:2, Волфсбург – Реал 2:0. Пари Сен Жермен је имао игру, имао прилике, али на крају није добио оно шта је желео – победу. Ибрахимовић промашио пенал и још неколико невероватних шанси. Потпуно неочекивано, Реал је изгубио у Немачкој од Волфсбурга, а да све буде горе по "краљевски“ клуб – нису успели ни гол да постигну. Реванш утакмице играју се 12. априла у Манчестеру, односно Мадриду.

У четвртфиналу Лиге шампиона, Пари Сен Жермен и Манчестер сити су одиграли нерешено 2:2, док је Реал поражен од Волфсбурга на гостовању са 2:0.

Меч у Паризу, на којем је правду делио Милорад Мажић, обележиле су силне грешке обе екипе, промашаји Златана Ибрахимовића, што је, на крају, оставило потпуно отворен резултат пред реванш у Манчестеру.

Домаћа екипа је имала лопту, стварала прилике, али исте није успевала да искористи.

После дуела Давида Луиза и Бакарија Сање у 14. минуту, Мажић је показао на белу тачку, али је Џо Харт зауставио ударац најбољег играча домаће екипе - Златана Ибрахимовића.

Швеђанин је имао две феноменалне прилике да се искупи у наредним минутима, али, њему скроз несвојствено, није успевао да погоди мрежу.

А, како то обично бива у фудбалу, за силне промашаје стиже казна. Контранапад „грађана", Фернандињо је упослио Кевина Де Брујнеа, а Белгијанац снажно шутирао и матирао Трапа.
Док су сви гледали снимак Де Брујнеовог гола, Ибрахимовић је на другој страни успео да се упише међу стрелце. На крајње бизаран начин.

Харт је додао до Фернанда, овај, крајње ноншалантно, покушао, спољним делом стопала, да пребаци страну, али је Ибрахимовић извршио притисак, а лопта га је погодила у ногу и завршила у мрежи.

У наставку меча, ПСЖ је стигао до преокрета. Адријен Рабио је спретно реаговао у казненом простору Ситија, покупио „отпадак" после ударца Каванија и одбране Харта, и донео предност ПСЖ-у.

Ипак, гости иду кући са великим ремијем у рукама, потшо је Фернандињо постигао гол за 2:2, после неспретних реакција Оријеа и Тијага Силве у одбрани.

Међутим, реми у Паризу свакако није највеће изненађење ове вечери. За то су се побринули фудбалери Волфсбурга и Реала. 

"Вукови", којима нико није давао никакве шансе пред дуел са "краљевским" клубом, нарочито након победе Зиданове екипе у "Ел Класику" над Барселоном, имају феноменалан резултат пред реванш у Мадриду.

На самом почетку утакмице, у другом минуту, Кристијано Роналдо је затресао мрежу домаће екипе, али је тај погодак оправдано поништен због офсајда. Десетак минута касније шансу за

Шансу је имао и Карим Бензема, али је голман Волфсбурга одбранио.

У 16. минуту Касемиро је у казненом простору оборио Андреа Ширлеа, а судија Ђанлука Роки је показао на пенал. Сигуран извођач једанаестерца два минута касније био је Родригез.

Само седам минута касније на семафору је писало 2:0. Бруно Енрике Пинто је с десне стране послао лопту на петерац, а на правом месту се нашао Арнолд коме није било тешко да затресе мрежу гостију.

Реал је у финишу првог дела игре преузео иницијативу, али није успео да угорзи гол Дијега Бенаља.

Тим из Мадрида је од 41. минита био и ослабљен, пошто је Бензема због повреде морао да напусти терен.

Реал је у наставак утакмице ушао врло офаназивно, највише удараца ка голу Волфсбурга упутио је Роналдо, али резултат се није мењао.

У 69. минуту Ширле се обрукао, пошто је са само неколико метара од гола Реала послао лопту преко пречке и тако пропустио велику прилику да својој екипи донесе још већу предност пред реванш.

Роналдо је у 73. минуту још једном био у изгледној прилици, али се Дијега Бенаља истакао на голу Волфсбурга.

У финишу утакмице утихнули су напади Реала, промене резултата није било, тако да ће екипа Зинедина Зидана у ревашу покушати да оправда улогу фаворита у овом двомечу и избори пласман у полуфинале Лиге шампиона.

Овако је протекло вече у Лиги шампиона:

22.15 - ГОЛ! Сити долази до изједначења, Орије је погрешио, а лоптуу мрежу сместио Фернандињо уз много среће.

22.00 - ГОЛ! Рабио је затресао мрежу, ПСЖ води у Паризу.

22.50 - Почео је други део игре.

21.35 - Полувреме је у Паризу, где је 1:1, а и у Немачкој, где Реал губи са 2:0.

21.28 - ГОЛ! ПСЖ врло брзо долази до изједначења, Ибрахимовић је стрелац, али све заслуге иду Фернандињу, који је погодио Златана у ногу, а лопта је завршила у мрежи.Ово је Ибрахимовићев девети гол на последњих пет утакмица.

21.25 - ГОЛ! Кевин Де Брујне је постигао гол за Манчестер сити, који води у Паризу.

21.10 - ГОЛ! Још један погодак за Волфсбург, који сада има лепу предност против Реала. Стрелац је Арнолд.

21.05 - ГОЛ! Волфсбург води у Немачкој, голом Родригеза са беле тачке.

21.00 - Златан Ибрахимовић није искористио једанаестерац за ПСЖ. У дуелу Сање и Давида Луиза, Бразилац је пао а Мажић показао на белу тачку. Ипак, Златанов ударац одбранио је Џо Харт.

20.45 - Почели су мечеви у Паризу и Волфсбургу.

20.15 - Волфсбург: Бенаљо, Вијеириња, Налдо, Данте, Родригез, Луиз Густаво, Гилавоги, Арнолд, Пинто, Дракслер, Ширле. Реал: Навас, Данило, Пепе, Рамос, Марсело, Касемиро, Модрић, Крос, Бензема, Бејл, Роналдо.

20.10 - ПСЖ: Трап, Орије, Тијаго Силва, Давид Луиз, Максвел, Мота, Рабио, Матуиди, Ди Марија, Кавани, Ибрахимовић. Манчестер сити: Харт, Сања, Мангала, Отаменди, Клиши, Фернандо, Фернандињо, Силва, Де Брујне, Навас, Агуеро.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару