Славље "плаваца" на Стамфорд бриџу, Жиру јунак Арсенала

Фудбалери Челсија победили су у Лондону Порто и пласирали се у осмину финала Лиге шампиона, а међу 16 најбољих прошао је и градски ривал Арсенал после убедљивог тријумфа против Олимпијакоса у Атини. Рома, упркос ремију са БАТЕ Борисовом иде у осмину финала.

Фудбалери Челсија пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона, пошто су на свом теену победили Порто са 2:0 у последњој утакмици Групе Г, и тако госте послали у Лигу Европа на пролеће.

У другу рунду ће са Челсијем и Динамо Кијев, који је на свом терену победио Макаби из Тел Авива са 1:0 голом Дениса Гармаша у 16. минуту.

Челси је повео аутоголом Ивана Маркана у 12. минуту, а победу је потврдио Вилијан у 52.

Шампион Енглеске завршио је такмичење са 13 бодова, док Динамо Кијев има 11. Порто ће у Лигу Европа са 10 бодова, док Макаби није освојио ниједан, а такмичење завршио са гол-разликом 1:16.

Група Е: Рома у осмини финала, Бајер у Лиги Европа

Фудбалери Роме успели су да се пласирају у осмину финала Лиге шампиона, пошто су на свом терену одиграли 0:0 са Батеом из Борисова, тако да су прошли даље захваљујући бољем учинку у међусобним сусретима са Бајером из Леверкузена.

Немачка екипа одиграла је 1:1 са европским прваком Барселоном, која је од раније обезбедила прво место.

Барса има 14 бодова, а Рома и Леверкузен по шест. "Вучица" иде даље јер је код куће савладала Бајер са 3:2, док је у Немачкој било 4:4. Бате Борисов има пет бодова.

Тренер Барселоне Луис Енрике извео је на терен Бај Арене комбиновани састав. Гости су повели у 20. минуту голом Лионела Месија, али је Хавијер Ернандес изједначио само три минута касније. Бајер је у финишу имао велику иницијативу, али није успео да постигне још један гол.

Група Ф: Арсенал у осмини финала, Бајерн сигуран против Динама

Фудбалери Арсенала пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона, пошто су у гостима победили Олимпијакос са 3:0 у утакмици последњег, шестог кола Групе Ф.

У другом мечу Групе Ф, Бајерн Минхен, који је још раније изборио пласман у осмину финала, је у Загребу победио Динамо са 2:0.

Арсеналу је вечерас у Пиреју била потребна победа од најмање два гола разлике како би изборио пласман у наредну фазу такмичења, јер је грчки тим у Лондону тријумфовао са 3:2.

Јунак тријумфа Арсенала био је Оливије Жиру који је постигао хет-трик.

Француски нападач се први пут у листу стрелаца уписао у 29. минуту, када је ударцем главом са око осам, након доброг центаршута Арона Рамзија са леве стране, савладао голмана Олимпијакоса Роберта Хименеса.

После велике збрке у шесанестерцу Олимпијакоса у 49. минуту, Джоел Кембел је с десне стране проиграо затрчалог француског нападача из другог плана, а овај је шутем из прве савалдао Хименеса и дуплирао предност Арсенала.

Жиру је у 67. минуту поставио коначан резултат пошто је био сигуран извођач једанаестерца, који је минут раније скривио Омар Елабделауи јер је у шеснаестерцу руком изблокирао ударац Матјеа Фламинија.

Динамо је на стадиону Максимир све до 61. минута одолевао прваку Немачке, Бајерну. Ипак хрватски тим није успео да избегне пораз. Томас Милер је упутио оштар центаршут с десне стране, а у петерцу је најближи лопти био Роберт Левандовски, који је ударцем главом савладао Едуарда. Само три минута касније Левандовски је истрчао сам испред голмана Динама након сјајне дубинске лопте Себастијана Родеа и лако га славадао.

Група Х: Гент у осмини финала, Лион победио Валенсију

Фудбалери Гента пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона, пошто су на свом терену победили Зенит из Санкт Петербурга са 2:1 у утакмици последњег, шестог кола Групе Х.
У другој утакмици Групе Х Лион је на гостовању са 2:0 победио Валенсију, која ће такмичење наставити у Лиги Европа.

Гент је тако дошао до највећег успеха у својој историји, јер је као дебитант у најјачем европском такмичењу изборио пласман у осмину финала.

Голове за Гент постигли су Лоран Депуатр у 18. минуту и Данијел Милићевић у 79. Једини гол за Зенит постигао је Артем Дзјуба у 65.

Утакмица у Валенсији за Лион није имала резултатски значај, пошто је француски тим и пре овог кола остао без шанси да избори пласман у осмину финала. Ипак, Лион је успео да дође до прве победе ове сезоне у Лиги шампиона, а голове за тријумф постигли су Максвел Корне у 37. минуту и Александр Лаказет у 76.

Зенит је такмичење у Групи Х завршио на првом месту са 15 бодова.

Овако су протекли мечеви у Лиги шампиона:

22.39Крај. Завршени су сви мечеви. Резултати : Рома - БАТЕ 0:0, Челси - Порто 2:0, Динамо Загреб - Бајерн 0:2, Динамо Кијев - Макаби Тел Авив 1:0, Гент - Зенит 2:1, Леверкузен - Барселона 1:1, Олимпијакос - Арсенал 0:3 и Валенсија - Лион 0:2.

22.23 - Гол! Гент поново води, стрелац Милићевић у 79. минуту.

22.20 - Гол! Лион води са 2:0 против Валенсије голом Лаказета у 76. минуту.

22.09 - Гол! Гент - Зенит 1:1, Артем Џујба доноси изједначење у 65. минуту.

22.08 - Гол! Арсенал води са великих 3:0 у Атини. Стрелац поново Жиру из пенала у 67. минуту.

22.07 - Гол! Левандовски поново стрелац за Бајерн у 64. минуту.

22.04 - Гол! Коначно погодак и у Загребу, Бајерн је повео преко Левандовског у 61. минуту.

21.54 - Гол! Експлозија одушевљења на Стамфорд бриџу, Вилијан дуплира предност Челсија у 52. минуту.

21.50 - Гол! Олимпијакос - Арсенал 0:2, Жиру поново стрелац - 49. минут.

21.49 - Настављени су мечеви широм Европе.

21.33 - Резултати на полувремену: Рома - БАТЕ 0:0, Челси - Порто 1:0, Динамо Загреб - Бајерн 0:0, Динамо Кијев - Макаби Тел Авив 1:0, Гент - Зенит 1:0, Леверкузен - Барселона 1:1, Олимпијакос - Арсенал 0:1 и Валенсија - Лион 0:1.

21.24 - Гол! Корне у 37. минуту доводи Лион у вођство на мечу против Валенсије.

21.13 - Гол! Жиру доводи Арсенал у вођство у 29. минуту.

21.09 - Гол! Леверкузен стиже до изједначења на мечу са Барселоном преко Чичарита у 24. минуту.

21.06 - Гол! Гент води против Знеита голом Лорана Депоjтреа у 18. минуту.

21.05 - Гол! Барселона повела против Леверкузена, стрелац је Меси у 20. минуту.

21.01 - Гол! Денис Гармаш стрелац за Динамо Кијев на мечу против Макабија у 16. минуту. 

20.59 - Гол! Челси је повео против Порта аутоголом Ивана Маркана у 12. минуту меча. 

20.45 - Почели су вечерашњи мечеви у Лиги шампиона: Рома - БАТЕ, Челси - Порто, Динамо Загреб - Бајерн, Динамо Кијев - Макаби Тел Авив, Гент - Зенит, Леверкузен - Барселона, Олимпијакос - Арсенал и Валенсија - Лион.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару