Читај ми!

"Дама" одолела "краљу", Јуве бољи од Реала!

Јувентус је изгубио само једну од последњих 54 такмичарских утакмица на свом терену. Карло Анчелоти је победио само пет од 23 дуела која је, као тренер, водио против торинског тима. Дакле, Реал Мадрид јесте био фаворит против шампиона Италије, али његов пораз (2:1) у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона никако не може да се посматра као изненађење. А, имајући у виду начин на који су тимови стајали и играли, Јувентус је до тријумфа стигао потпуно заслужено.

Фудбалери Јувентуса победили су у Торину актуелног европског првака Реал Мадрид са 2:1, у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона.

Стрелци за Јувентус били су Алваро Мората у деветом и Карлос Тевес из пенала у 58. минуту, док је погодак за Реал постигао Кристијано Роналдо у 27.

Јуветус је много боље почео сусрет и имао две мање прилике преко Стефана Стурара и младог нападача Морате, али је опрезан био голман шпанске екипе Икер Касиљас.

Међутим, предност домаћину Мората је успео да донесе већ у деветом минуту, када је искористио одбитак након ударца Тевеза и, из непосредне близине, довео свој тим у вођство. Он је постао седми бивши фудбалер мадридског Реала који му је постигао гол у Лиги шампиона.

Након поготка Јувентуса, обе екипе су имале по неколико полуприлика, а Реал је изједначио у 27. минуту, пошто је Хамес Родригес главом проследио лопту у петерац, где је Роналдо, несхватљиво неометан, савладао Ђанлуиђија Буфона. Ово је девети погодак Португалца у овој сезони у Лиги шампиона, 76. гол укупно у овом такмичењу. Макар на једно вече, он је, дакле, најбољи стрелац у историји Лиге шампиона (Лионел Меси постигао 75 голова).

"Лос Бланкоси" су пред крај полувремена могли до преокрета, али је Родригес са два метра ударцем главом, после центаршута Иска, погодио пречку.

Јувентус је био агресивнији од почетка другог дела игре и у 56. минуту дошао до новог поготка. Тевес је био у одличном продору, а у противничком шеснаестерцу га је срушио Данијел Карвахал, а аргентински нападач је био сигуран из пенала и донео ново вођство свом тиму.

Тренер Реала Карло Анчелоти покушао је да дође до повољног резултата увођењем нападача Хавијера Ернандеса и Хесеа Родригеса, али шпански клуб није успео да направи ниједну изгледну прилику у том периоду, па ће Јувентус у реваншу имати предност. 

Италијани су у надокнади времена могли да постигне и трећи погодак, али је Фернандо Љоренте лоше захватио лопту после центаршута Андрее Пирла.

Реал Мадрид је у претходна три полуфинала, када је играо против екипа из Италије, поражен, што свакако мора да изазове неку нелагоду пред реванш у табору "лос меренгеса". 

Реванш је на програму у среду, 13. маја, а почиње наравно у 20.45. Игра се у Мадриду.

У другом полуфиналном сусрету састаће се Барселона и немачки Бајерн Минхен, а прва утакмица играће се у среду у каталонској престоници.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару