Читај ми!

Бајерн "уништио" Порто, Барса се прошетала до полуфинала

Ноћ истине за Бајерн и пријатно вече за Барселону, тако су у најкраћем многи најављивали реванш мечеве четвртфинала Лиге шампиона. Половично су били у праву – Барселона је заиста, не излазећи из друге брзине, довршила Пари Сен Жермен. Али Бајерн?! Шест голова су дали Баварци чети Ђулена Лопетегија на Алијанц арени, и тако, врло емфатично, демантовали све оне који су у њих сумњали након прве утакмице.

Фудбалери минхенског Бајерна и Барселоне пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона пошто су као домаћини, у реванш утакмицама четвртфинала, победили Порто, односно Пари Сен Жермен.

Бајерн је надокнадио предност Порта од 3:1 из првог меча и са 6:1 (5:0) декласирао португалски тим.

Упркос бројним проблемима са повредама, Баварци су фуриозно ушли у меч и после првог полувремена најавили подвиг на Алијанц арена.

Голове за тим Пепа Гвардиоле у тим тренуцима постигли су Тијаго Алкантара у 14, Жером Боатенг у 23, Томас Милер у 36. и Робет Левандовски, који је мрежу Порта погодио у 27. и 40. минуту.

Блицкриг домаћина у првих 45 минута деморалисао је фудбалере Порта, који су у наставку меча успели да постигну почасни погодак преко Џексона Мартинеза, док је коначан резултат поставио Ћаби Алонсо у 88. минуту.

Никада раније ниједна екипа није постигла пет (а онда и шест) голова у нокаут фази Лиге шампиона. 

Мање узбудљиво било је на стадиону Камп ноу, где је Барселона са 2:0 савладала ПСЖ и укупним резултатом 5:1 прошла у наредну фазу такмичења.

Оба гола за Каталонце постигао је Нејмар, после сјајних асистенција Инијесте и Данија Алвеса. Барселона је стигла до свог седмог полуфинала Лиге шампиона у претходних осам сезона.

У преосталим реванш утакмицима четвртфинала у среду од 20.45 играју Реал – Атлетико Мадрид (први меч 0:0) и Монако–Јувентус (0:1).

Жреб полуфиналних парова Лиге шампиона биће одржан у петак у седишту Уефе у Ниону.

Резултати и стрелци:

Барселона – Пари Сен Жермен 2:0 (Нејмар 14, 34), први меч 3:1.

Бајерн–Порто 6:1 (Алкантара 14, Боатенг 23, Левандовски 27, 40, Милер 36, Алонсо 88 – Мартинез 73), први меч 1:3.

Играчи Бајерна: Ни ми нисмо ово очекивали!

Фудбалери Бајерна изјавили су после убедљиве победе над Портом (6:1) у реванш мечу четвртинала Лиге шампиона да ни сами нису веровали да могу да одиграју тако добро првих 45 минута и већ на полувремену анулирају предност противника.

"Прво полувреме је било изванредно. Ми смо Бајерн и можемо да надокандимо предност ривала од 3:1. Знали смо да морамо да запнемо поштено.Ипак, нико није очекивао да ћемо постићи пет голова у првом полувремену, то је невероватно", рекао је Леванодвски за сајт Лиге шампиона.

Задовољан победом свог тима био је и репрезентативац Немачке Томас Милер.

"Тешко је наћи рећи да опишем овај меч, потпуно сам исцрпљен. Није могло боље да буде за наш тим. Нисмо могли да замислимо да можемо да одиграмо овако у првом полувремену. Одрадили смо велики посао, овај тим заслужује све комплименте", поручио је Милер.

Капитен Порта Џексон Мартинез рекао је да су његов тим скупо коштале грешке.

"Знали смо да ће бити тешко, направили смо доста грешака у првом полувремену, али у наставку меча смо показали да можемо да се носимо са њима и боримо за пролазак у наредну фазу такмичења", рекао је Мартинез.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару