Читај ми!

Јуве протутњао кроз Дортмунд, Барса "само" 1:0!

Фудбалери Јувентуса и Барселоне пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, након што су и у реванш мечевима савладали Дортмунд, односно Манчестер сити. Торински тим је лако славио у Немачкој са 3:0, док је Барса победила Сити са 1:0, пропустивши много прилика за убедљивији тријумф. Жреб за 1/4 финале је у петак.

Фудбалери Јувентуса и Барселоне пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона пошто су у реваншима осмине финала били успешнији од Борусије Дортмунд, односно Манчестер Ситија.

Јувентус је у Дортмунду убедљиво савладао Борусију са 3:0 и прошао даље након победе у првом мечу у Торину (2:1), док је Барселона и на Ноу Кампу била боља од Манчестер Сутија - 1:0, после славља у првом мечу у гостима (2:1).

Јувентус је потпуно доминирао утакмицом у Дортмунду, а прославио се двоструки стрелац Карлос Тевез, погоцима у трећем и 79. минуту.

Трећи погодак гостију дело је Алвара Морате из 70. минута. Оба тима створила су неколико шанси, а нешто више од 65.000 људи на Вестфалену видело је узбудљив меч, који је Јувентус рутински добио.

Барселона је на свом терену победила Манчестер сити са 1:0, а у првом мечу је славила са 2:1.

Барселона и Јувентус су се тако прикључили Пари Сен Жермену, Атлетико Мадриду, Реал Мадриду, Бајерн Минхену, Монаку и Порту, који су раније обезбедили пласман међу осам најбољих.

Барселона је победила голом Ивана Ракитића у 31. минуту, који је лобовао истрчалог Џоа Харта након асистенције Лионела Месија.

Домаћи тим имао је неколико изгледних шанси, али је највећу прилику за још један гол на мечу пропустио Сити, који није искористио пенал.

Једанаестерац је досуђен након прекршаја у казненом простору, али је Серхио Агуеро слабо шутирао, тако да је голман Марк-Андре тер Штеген лако ухватио његов шут. Сити је и пре и после тога правио шансе, али није успео да постигне гол.

Овако су протекли мечеви у Дортмунду и Барселони: 

22.45 - Завршено је и у Шпанији, Барса је победила Сити са 1:0. 

22.40 - Крај у Немачкој, Борусија 0, Јувентус 3! 

22.30 - Кун Агуеро је изнудио али потом и промашио пенал, тачније Тер Штеген је одбранио... 

22.29 - ГОООООЛ! Јуве води са 0:3, други гол на мечу постигао је Карлос Тевез! 

22.22 - Нови гол у мрежи Вајденфелера - Алваро Мората дуплира предност Јувентуса, којим га вероватно води у четвртфинале елитног такмичења... 0:2.

22.15 - Велика шанса за Сити, али Навас а потом и Милнер не успевају да се снађу у казненом простору домаћина. У контри која је уследила, Нејмар је програо Месија али је Харт био успешнији... 

21.48 - Настављени су мечеви... 

21.35 - После 45 минута, Јуве води у Дортмунду а Барса код куће против Ситија, са по голом предности - 1:0.

21.22 - ГОООООЛ за Барсу - Ракитић је сјајно лобовао Харта у 31. минуту за 1:0. Веома тежак задатак је пред "Грађанима"...

21.19 - Проблем за "Стару даму" - Пол Погба због повреде мора да напусти терен. Заменио га је Барзаљи. 

20.49 - ГООООЛ, Јуве води у Дортмунду - 0:1! Стрелац је био Карлос Тевез већ у трећем минуту! Шок на Сигнал Идуна парку, након спектакуларне атмосфере на старту.

20.45 - Почеле су утакмице у Дортмунду и Барселони... 

20.20 - Састави за меч на Камп Ноу...

20.00 - Састави за меч у Дортмунду...

19.00 - Енглеским навијачима који су отпутовали у Барселону је било и више него забавно...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару