Читај ми!

Куртоа спасао Челси, реми и у Лавову

Многи сматрају да су мечеви осмине финала Лиге шампиона најмање занимљиви у целој нокаут фази, јер је однос квалитета међу екипама такав да је победника увек лако назрети. Међутим, Пари Сен Жермен, који је у великој кризи игре, а нарочито Шахтјор, који се одупрео Бајерну, су показали да то не мора увек да буде тако.

Фудбалери Пари Сен Жермена и Челсија одиграли су 1:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Челси је повео голом Бранислава Ивановића у 36. минуту, а изједначио је Единсон Кавани у 54. Реванш се игра 11. марта у Лондону.

"Свеци" су имали иницијативу и створили су више шанси, али је сјајни голман Челсија Тибо Куртоа у више наврата спасавао мрежу "плаваца".

ПСЖ је могао да поведе у првом полувремену преко Блеза Матуидија и Каванија, али је Куртоа у оба наврата одлично интервенисао.

Челси није створио ниједну прилику, а повео је практично без игре. После једног корнера, Гери Кејхил је подигао лопту до Ивановића, који је главом сместио у мрежу за водјство гостију.

Златан Ибрахимовић је до полувремена имао један покушај из слободног ударца, али је шутирао преко пречке.

ПСЖ је наставио да врши притисак у другом полувремену, а изједначио је када је Матуиди прошао по левој страни и центрирао у шеснаестерац, где је Кавани био сам и главом успео да постигне гол.

Парижани су наставили да нападају и у следећих неколико минута имали су одличне шансе. Прво је Куртоа одбранио шут из близине Ибрахимовића, а онда је ударац Езекијела Лавесија изблокиран.

ПСЖ није успео да направи преокрет, упркос добрим покушајима Каванија и Ибрахимовића у финишу меча.

У Украјини, фудбалери Шахтјора су наметнули ритам који им одговора, посебно против тима какав је Бајерн, и на крају су заслужено дошли до ремија (0:0). Тим Бајерна је констролисао лопту и поље, али није успевао то да претвори у погодак, па чак ни у превелики број прилика.

Екипа Пепа Гвардиола имала је само један ударац у оквир гола, што је њихов најслабији учинак још од 2012. године.

У својој 100. утакмици у Лиги шампиона, Ћаби Алонсо је зарадио искључење, али простор који је неумитно настао његовим изласком играчи Мирчее Луческуа нису умели да искористе.

Реванш меч игра се такође 11. марта, на Алијанц арени.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару