Читај ми!

Ливерпул испао, Реал рекордер, Митровић стрелац!

Ливерпул није успео да победи екипу Базела на Енфилду, што значи да је по други пут заредом (након сезоне 2009/2010) испао у групној фази Лиге шампиона. Марковић зарадио баналан црвени картон. Монако у директном дуелу елиминисао Зенит. "Кнежеви" први у групи иако су у шест мечева постигли само четири гола. Олимпијакос победио Малме, али му на руку није ишао реми Јувентуса и Атлетика у Торину. Реал нови рекордер Шпаније по броју узастопних победа (прескочили су екипу Барселоне из сезоне 2005/2006). Митровић стрелац у ремију Борусије и Андерлехта.

Фудбалери Јувентуса и Атлетико Мадрида одиграли су нерешено без голова у Торину, док је Олимпијакос са 4:2 савладао шведски Малме у утакмицама последњег, шестог кола Групе А.

Јувентусу је вечерашњи реми против Атлетика обезбедио пласман у осмину финала Лиге шампиона, док је Олимпијакос у Пиреју, испоставило се на крају, скоро узалуд савладао Малме.

Грчком Олимпијакосу је за пласман у осмину финала била потребна победа, али и пораз Јувентуса.

Малме је двапута сустизао предност Олимпијакоса, али на крају није успео да избегне пораз.
Голове за Олимпијакос постигли су Давид Фустер у 22. минуту, Алехандро Домингес у 63, Констатинос Митроглу у 87. и Ибрахим Афелај у 90. минуту.

Поготке за Малме, који се опростио од европских такмичења, постигли су Симон Крон у 59. и Маркус Росенберг у 81.

Атлетико се као први из Групе А пласирао у осмину финала, док му се с другог места придружио Јувентус, а у Лигу Европа ће Олимпијакос.

Играчи Базела пласирали су се у осмину финала, пошто су у гостима одиграли нерешено с Ливерпулом 1:1 у утакмици Групе Б. У другој утакмици Групе Б, Реал Мадрид је на стадиону "Сантијаго Бернабеу" савладао Лудогорец са 4:0.

Ливерпул и Базел су на стадиону Енфилд у директном окршају одлучивали о пласману у осмину финала. Швајцарској екипи је за пласман у наредну фазу био довољан и реми, док је Ливерпулу био потребан тријумф.

Први гол на утакмици у Ливерпулу постигао је Фабијан Фрај у 25. минуту, када је са ивице шеснаестерца шутирао по земљи, након дуплог паса са Луком Цуфијем.

Базел је до полувремена имао још неколико добрих ситуација пред голом Ливерпула, шта више у 43. минуту су постигли и гол, али је он поништен због офсајда.

Тренер Ливерпула Брендан Роџерс је на полувремену направио двоструку измену. Уместо Рикија Ламберта ушао је српски интернационалац Лазар Марковић, а игру је напустио и Хосе Енрике, а на терену се нашао Алберто Морено.

Кренуо је Ливерпул на све или ништа у других 45 минута, али мало тога су успели да учине. Марковић је у 60. минуту добио црвени картон, пошто је нехотице по лицу закачио Бехранга Сафарија.

Ливерпул се и са играчем мање није предавао, а то им се исплатило у 81. минуту, када је капитен Стивен Џерард донео изједначење добрим ударцем из слободног удараца са око 20 метара.

Домаћин је до краја сусрета нападао, а у 86. минуту су умало дошли до преокрета. Дерард је с левог бока добро центрирао, а Џордан Хендерсон био је највиши у скоку, те је главом окрзнуо лопту, а она је на путу ка голу закачила шкелзена Гашија и променила правац, али је голман Томаш Вацлик успео да је заустави на гол линији.

У Мадриду, Реал је лако дошао до победе над бугарским Лудогорецом, који је од 19. минута играо са играчем мање због искључења Марселиња.

Стрелац првог гола на Сантјаго Бернабеу био је Кристијано Роналдо у 20. минуту из једанаестерца, на 2:0 повисио је Гарет Бејл у 38, а у листу стрелаца уписали су се још и Алваро Ареблоа у 81. и Алваро Медран у 88. минуту.

Из Групе Б са првог места у осмину финала иде Реал Мадрид, Базел је други, док ће Ливерпул на пролеће играти у Лиги Европа, а Лудогорец се опрашта од европских такмичења.

Монако је изборио пласман у нокаут фазуЛиге шампиона, након што је на свом терену савладао Зенит из Санкт Петерсбурга са 2:0. У другој утакмици Групе Ц у Лисабону Бенфика и Бајер Леверкузен одиграли су нерешено без голова.

Монако и Зенит су директном двобоју одлучивали о пласману у осмину финала, а представник Француске је на крају успео да избори тријумф.

Голове за Монако постигли су Ајмен Абденур у 63. минуту и Таварес Фабињо у 89. после једног контранапада.

На утакмици у Лисабону није било много узбуђења. Бенфика је много нападала, имала неколико шанси, а једино вредно помена је црвени картон за Бајер у судијској надокнади времена другог полувремена, који је добио Емер Топрак.

Монако је овим тријумфом изборио прво место у Групи Ц, док је Бајер други и на пролеће ће играти у осмини финала, а Зенит ће се такмичити у Лиги Европе. Бенфика је и пре овог кола остала без шанси за пласман.

Утакмице последњег кола Групе Д нису имале много резултатског значаја, пошто се и пре овог кола знало ко ће се пласирати у осмину финала, односно Лигу Европе.

Фудбалери Арсенала савладали су у Истанбулу Галатасарај са 4:1, док су Борусија Дортмунд и Андерлехт одиграли нерешено 1:1.

"Тобџије" су у Истанбулу наступили са резервним саставом, али су и поред тога лако савладали Галатасарај. Први гол на утакмици постигао је Лукас Подолски у трећем минуту, а онда је Арон Рамзи својим првим голом у 11. минуту повисио на 2:0. Рамзи је у 29. минуту поново затресао мрежу Галатасараја, после једног доброг ударца у голманов горњи десни угао са око 25 метара.

Све до саме завршнице утакмице није било много узбуђења, а онда је Весли Снајдер у 89. минуту смањио на 1:3, да би коначних 1:4 поставио Подолски својим другим голом у судијској надокнади времена.

На мечу у Дортмунду није било победника, пре свега захваљујући српском репрезентативцу и играчу Андерлехта Александру Митровићу, који је у 84. минуту донео изједначење својој екипи.

Стрелац за Борусију био је Ћиро Имобиле у 58. минуту. Српски интернационалац Невен Суботић одиграо је цео меч за Борусију, док је Милош Јојић утакмицу преседо на клупи.

С првог места у осмину финала из Групе Д пласирала се Борусија Дортмунд, Арсенал је други, док ће Андерлехт такмичење наставити у Лиги Европе, а Галатасарај се опрашта од европских такмичења.

Сутра играју Рома - Манчестер Сити, Бајерн Минхен - ЦСКА Москва (Е група), Барселона - Пари Сен Жермен, Ајакс - Апоел (Ф), Челси - Спортинг, Марибор - Шалке (Г), Порто - Шахтјор и Атлетик Билбао - БАТЕ Борисов (Х).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару