Читај ми!

Атлетико "растурио" Оли, Ливерпул се изгубио у "лудој шуми"

Атлетико Мадрид на врло децидиран начин показао да је пораз у Атини био само лош дан. Арсенал преслишао Борусију. Ливерпулу само бод против Лудогореца, у мечу са пуно узбуђења. Андерлехт савладао Галатасарај, баш као и Монако екипу Бајера из Леверкузена. Реал рутински са Базелом. Јувентус бољи од Малмеа. У првом мечу данашњег програма, Зенит - Бенфика 1:0.

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Олимпијакос са 4:0 у петом колу Групе А Лиге шампиона, а до важне победе у тој групи стигао је и Јувентус.

Голове за Атлетико постигли су Раул Гарсија у деветом и Марио Манџукић у 38, 62. и 65. минуту. Шпански тим је могао и до убедљивије победе на „Калдерону", и заиста је један од утисака вечери разочарање због јако лоше партије Олимпијакоса.

Јувентус је на гостовању победио Малме са 2:0 и тако освојио веома важне бодове у борби за пласман у нокаут фазу такмичења.

Јувентус је нападао у првом полувремену, стварао шансе, али није успео да материјализује своју надмоћ на терену.

Све што су пропустили првих 45 минута надокнадили су већ после пет минута игре у наставку. После додавања Маркизија, Љоренте је побегао чуварима, претрчао готово половину терена, заобишао голмана домаће екипе и био прецизан за вођство своје екипе. Коначан резултат поставио је Карлос Тевез у 88. минуту после асистенције Пола Погбе.

Атлетико Мадрид је после пет одиграних кола први на табели Групе А са 12 бодова, Јувентус на другом месту има три бода мање, Олимпијакос је сакупио шест бодова, док је Малме на последњем месту са три бода.

У последњем колу, које је на програму 9. децембра, Олимпијакос дочекује Малме, док ће Јувентус угостити Атлетико.

Фудбалери Лудогореца и Ливерпула одиграли су у Софији 2:2 у утакмици Групе Б.

Бугаски клуб је повео већ у трећем минуту голом Данија Абале. Марселињо је шутирао са 20 метара, голман Ливерпула Симон Мињоле је покушао да ухвати лопту, али му се она одбила, па је Абало само убацио лопту у мрежу.

Само пет минута касније екипа с Енфилда је изједначила, пошто је лошу реакцију одбране Лудогореца казнио Рики Ламберт.

У 37. минуту Ливерпул је преокренуо резултат. После одличног додавања Рахима Стерлинга стрелац је био Џордан Хендерсон.

Када је изгледало да ће Ливерпул и други пут победити Лудогорец и однети сва три бода из Софије, бугарски тим је изједначио и то у 88. минуту. После корнера са десне стране Ђаков је лопту главом пребацио на другу страну, где је Терзијев главом затресао мрежу Мињолеа за коначних 2:2.

У другом мечу ове групе Реал Мадрид је са 1:0 савладао Базел. Карло Анчелоти има обијач да каже да када Роналдо почиње утакмицу, то је као да Реал Мадрид почиње меч са предношћу од једног гола. Тако је и било. Једини погодак постигао је управо Португалац, и то у 35. минуту меча.

После пет одиграних кола Реал је има стопроцентни учинак и први је на табели са 15 бодова, другопласирани Базел има шест, док Ливерпул и Лудогорец имају по четири бода.

У последњем колу, 9. децембра, биће одлучено ко осим Реала иде у осмину финала Лиге шампиона. У том колу Ливерпул дочекује Базел, док у Мадриду играју Реал и Лудогорец.

Монако је победио у гостима Бајер Леверкузен са 1:0 у утакмици Групе Ц. Иако је Бајер током целог мела био бољи ривал и имао више шанси, Монако је дошао до изненађујуће победе и тако унео неизвесност у групу.

Једини гол на мечу постигао је млади Аргентинац Лукас Окампос у 72. минуту, на асистенцију Набила Дираре.

Раније је у Санкт Петерсбургу Зенит победио Бенфику минималним резултатом.

У Групи Ц на лидерском месту је Бајер са девет бодова, Монако је други са осам, док је Зенит трећи са седам, а Бенфика је четврта са са исто толико бодова.

У последњем колу Групе Ц, које је на програму 9. децембра, Монако ће дочекати Зенит, а Бенфика екипу Бајера из Леверкузена.

Фудбалери Арсенала победили су на свом стадиону Борусију из Дортмунда са 2:0 у сусрету Д Групе, док је Андерлехт у Бриселу са 1:0 савладао Галатасарај.

Арсенал је пред својим навијачима нанео први пораз Борусији у Лиги шампиона и тако изборио пласман у осмину финала.

"Тобџије" су до предности дошле већ у првом нападу, заправо у другом минуту. После дуплог паса Сантија Касорле и Јаје Саногоа на десном боку, Француз је из прве шутирао с око пет метара и савладао Романа Вајденфелера.

У наставку утакмице у првом полувремену није било много узбуђења, Играло се углавном на средини терена. Коначан резултат на стадиону Емирејтс поставио је Алексис Санчес у 57. минуту добрим ударцем са око 20 метара. Асистент и код овог гола био је Касорла.

У Бриселу на утакмици између Андерлехта и Галатасараја било је много узбуђења у првом полувремену, али је виђен само један гол у завршници тог периода игре. После једног центаршута са левог бока у 44. минуту, на ивици шенаестерца највиши у скоку био је Денис Прае, који је главом проследио лопту у "срце" казненог, где је био Шансел Мбемба, који је такође главом проследио лопту у гол Галатасараја.

Галатасарај је меч завршио са десеторицом играча на терену, пошто је Селчук Инан добио црвени картон у 83. минуту.

Андерлехт је до краја меча успео да дође до још једног гола, а стрелац је такође био Мбемба у 86. минуту.

Српски репрезентативац Александар Митровић наступао је до 90. минута за Андерлехт, а онда је уместо нејга у игру ушао Гохи.

Андерлехт је овом победом осигурао пласман у Лигу Европе, док је Галатасарај елиминисан из европских такмичења.

У последњем, шестом колу, које је на програму 9. децембра, Борусија Дортмунд ће дочекати Андерлехт, док ће Галатасарај угостити Арсенал.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару