Читај ми!

Агверо победио Бајерн, Меси најбољи стрелац ЛШ!

Одлично вече за кумове Агвера и Месија. Први је постигао хет-трик захваљујући којем је Манчестер сити савладао Бајерн у мечу са два преокрета. Други је у Никозији свој голгетерски салдо у елитном клупском такмичењу подигао на 74, по чему је најбољи у историји ЛШ. Челси убедљив у Гелзенкирхену. ПСЖ бољи од Ајакса, баш као и Атлетик Билбао од Шахтјора. Раније данас, Рома је испустила победу против ЦСКА у последњем минуту (1:1). Порто је савладао БАТЕ Борисов у Белорусији са 3:0.

Фудбалери Манчестер ситија победили су на свом терену Бајерн Минхен са 3:2, у утакмици петог кола Групе Е Лиге шампиона. Сити је водио од 21. минута када је Серхио Агверо постигао гол из пенала, који је направио Мехди Бенатија, због чега је искључен.

Енглески клуб није у први мах искористио бројчану предност, па је Бајерн до краја првог полувремена головима Ћабија Алонса и Роберта Левандовског преокренуо.

Ипак, Агверо је у финишу сусрета са два гола, у 85. и 90. минуту, донео победу својој екипи.
Бајерн има 12 бодова, а још раније је обезбедио прво место. Рома, ЦСКА и Сити имају по пет и тек у последњем колу знаће се ко ће поред немачке екипе у осмину финала.

ЦСКА и Рома су у Москви играли нерешено 1:1. Бајерн ће у последњем колу групне фазе десетог децембра дочекати ЦСКА, док ће се у Манчестеру играти дуел Ситија и Роме.

Фудбалери Пари Сен Жермена и Барселоне наставили су да доминирају у Групи Ф, пошто су забележили победе у претпоследњем колу прве фазе Лиге шампиона.

ПСЖ је као гост савладао Ајакс у Амстердаму са 3:1, док је Барселона на Кипру била боља од Апоела и добила са 4:0. Двоструки стрелац за Парижане био је Единсон Кавани, један погодак постигао је Златан Ибрахимовић, док је једини гол за Ајакс дао Деви Класен.

Барселона је повела преко Луиса Суареза, а потом је хет-трик постигао Лео Меси, чиме је постао најбољи стрелац у историји Лиге шампиона са 74 гола.

Ово је његов пети хет-трик у Лиги шампиона (нико нема више од три). Занимљиво је и да је Меси све голове на стадиону ГСП постигао десном ногом, иако је пре свега левак.

ПСЖ је први на табели са 13 бодова, један мање има Барселона, а потом следе Ајакс са два и Апоел са једним бодом.

Барселона ће у последњем колу десетог децембра дочекати ПСЖ, док ће Ајакс у Амстердаму играти са Апоелом.

Челси је био убедљив као гост у Гелзенкирхену, победивши Шалке са 5:0. Стрелци за енглеску екипу били су Џон Тери, Вилијан, Дидије Дрогба и Рамирез, док је Јан Кирхоф постигао аутогол.

Челси после пет утакмица има 11 бодова, шест више од Шалкеа.

Спортинг је у Лисабону савладао Марибор са 3:1, у утакмици која је у једном тренутку прекинута због проблема са рефлекторима. Португалски тим је сада други у Групи Г са седам бодова, док је словеначки представник остао на зачељу са три освојена бода. 

У последњем, шестом колу Групе Г, Челси ће дочекати Спортинг десетог децембра, док ће се истог дана у Словенији играти дуел Марибора и Шалкеа.

Фудбалери Порта обезбедили су прво место у Групи Х, пошто је Шахтјор изгубио од Атлетик Билбаоа. Атлетику је победу од 1:0 донео Микел Сан Хосе. Порто је раније са 3:0 савладао БАТЕ Борисов.

Порто има 13 бодова, пет више од другопласираног Шахтјора. Атлетик је трећи са четири, а БАТЕ четврти са три бода.

У последњем колу десетог децембра играће Порто и Шахтјор, односно Атлетик и БАТЕ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару