Читај ми!

ЦСКА заледио Сити, Бајерн сигуран против Роме

Фудбалери московског ЦСКА приредили су изненађење савладавши у гостима Манчестер Сити са 2:1, док је Бајерн Минхен био сигуран против Роме 2:0, у утакмицама 4. кола Лиге шампиона. Меси против Ајакса изједначио рекорд по броју голова у Лиги шампиона. Изненађење приредио Марибор играјући против Челсија нерешено, гол за "плавце" постигао је Немања Матић.

Руски првак је неочекиваним успехом остао у трци за пласман у нокаут фазу, а Манчестер Сити је на корак од елиминанције.

У занимљивој и узбудљивој утакмици "армејци" су играли сигурније и садржајније, опасно претлили из контранапада и на крају крунисали одличну партију са два гола Думбије.

У нервозној завршници сусрета Сити је остао са деветорицом, након што је Фернандињо зарадио два жута картона, а Јаја Туре добио директан црвени.

Српски репрезентативац у тиму ЦСКА Зоран Тошић имао је пех који га је спречио да буде актер великог успеха Московљана. Он је, наиме, због проблема са папирима морао да остане у аеродромској згради у Манчестеру.

Бајерн је рутински славио против Роме и обезбедио осмину финала, у тиму гостију Адем Љајић је преседео на клупи.

Бајерн после четири кола има свих 12 бодова, испред Роме и ЦСКА, који имају по четири. Сити је последњи са само два бода. До краја такмичења остала су још два кола, у коме ће се ова три тима борити за другу фазу.

У најтежој ситуацији је Сити, који у следећем колу дочекује Бајерн, а онда иде у госте Роми.

Барселона победила Ајакс у Амстердаму головима Лионела Месија (2:0), који је на листи стрелаца свих времена достигао рекордера Раула са 71 голом. Истовремено, Каталонци су практично осигурали пласман у нокаут фазу.

Меси и Раул сада имају по 71 гол, а одмах иза њих је звезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо са 70 голова.

До краја прве фазе такмичења остала су још два кола, а и Реал и Барса су обезбедили пролазак у друго коло, и тако вероватно оборити рекорд легенде Раула, који је постигао 66 голова за Реал Мадрид и пет за Шалке у Лиги шампиона.

Изненађење је приредио Марибор играјући код куће против Челсија нерешено 1:1. Словеначки првак је повео и био близу сензације, али је српски репрезентативац Немања Матић у завршници поравнао резултат за реми "плаваца" који су остали лидери Г групе.

Поред Матића, у гостујућем саставу стандардан је био и Бранислав Ивановић.

Нападач Челсија Дидије Дрогба одиграо је у Марибору јубиларну 100. утакмицу у европским куповима и постао први афрички фудбалер коме је то пошло за руком.

Пари Сен Жермен је победом над кипарским Апоелом (1:0) обезбедио осмину финала, као и Порто тријумфом у гостима против Атлетика Билбао (2:0), Шахтјор је закорачио сигурним успехом против БАТЕ Борисова (5:0), а шансе је повећао лисабонски Спортинг после победе над Шалкеом (4:2).

Резултати:

Е група:

Манчестер Сити - ЦСКА Москва 1:2 (Јаја Туре 8 - Думбија 2, 34)
Бајерн Минхен - Рома 2:0 (Рибери 38, Геце 64)

Ф група:

Ајакс - Барселона 0:2 (Меси 36, 76)
Пари Сен Жермен - АПОЕЛ 1:0 (Кавани 2)

Г група:

Спортинг Лисабон - Шалке 4:2 (Сар 26, Џеферсон 52, Нани 72, Слимани 90+1 - Слимани 17. аутогол, Аого 88)
Марибор - Челси 1:1 (Ибраими 50 - Матић 73)

Х група:

Атлетик Билбао - Порто 0:2 (Мартинез 56, Брахими 73)
Шахтјор Доњецк - БАТЕ Борисов 5:0 (Срна 19, Алекс 48, Адријано 58. пенал, 83, 90+3)

Овако су протекли мечеви у Лиги шампиона: 

22.40 - Завршени су мечеви, ево и коначних резултата: Манчестер Сити - ЦСКА 1:2, Бајерн - Рома 2:0, ПСЖ - Апоел 1:0, Ајакс - Барселона 0:2, Марибор - Челси 1:1, Спортинг - Шалке 4:2, Атлетик Билбао - Порто 0:2 и Шахтјор - БАТЕ 5:0.

22.38 - ГООЛ! Шахтјор постиже и пети гол у мечу против Бате Борисова. Адриано постиже свој трећи погодак у надокнади времена.

22.35 - ГООЛ! Голеад на мечу Спортинг - Шалке се наставља. Ислам Слимани гасе наде Шалке да може до бодова у овом мечу - 4:2.

22.31 - ГООЛ! Шалке смањује предност Спортинга на 2:3 голом Дениса Аога у 88. минуту. 

22.27 - ГООЛ! Адриано у 83. минуту постиже нови погодак за Шахтјор са великих 4:0 против БАТЕ Борисова.  

22.19 - ГООЛ! Меси постиже свој други погодак на мечу против Ајакса. Педро је сјајно асистирао а омалени Аргентинац је само скренуо лопту у мрежу.

22.17 - ГООЛ! Још један гол у Билбау. Порто води са 2:0, стрелац Брахими. 

22.16 - ГООЛ! Промена резултата и у Марибору. Немања Матић у 73. минуту изједначава резултат на 1:1.

22.16 - ГООЛ! Нани у 73. минуту доводи Спортинг у вођство од 3:1. 

22.10 - ГООЛ! Чета Пепа Гвардиоле води са 2:0 против Роме. Марио Геце се изборио за простор у шеснестерцу и примио пас који је послао Роберт Левандовски и без проблема забио лопту у мрежу. 

22.03 - ГООЛ! Нови погодак за Шахтјор који сада води са 3:0. Стрелац Луиз Адриано из пенала. БАТЕ са десеторицом играча на терену.

22.00ГООЛ! Џексон Мартинез У 56. минуту доводи Порто у вођство у Билбау. 

21.56 - ГООЛ! Промена резултата и на мечу Споортинг - Шалке. Домаћи воде са 2:1. Стрелац Џеферсон Насименто у 52. минуту на асистенцију Нанија. 

22.40 - Завршени су мечеви, ево и коначних резултата: Манчестер Сити - ЦСКА 1:2, Бајерн - Рома 2:0, ПСЖ - Апоел 1:0, Ајакс - Барселона 0:2, Марибор - Челси 1:1, Спортинг - Шалке 4:2, Атлетик Билбао - Порто 0:2 и Шахтјор - БАТЕ 5:0.

21.54 - ГООЛ! Марибор је повео против Челсија 1:0, стрелац Агим Ибраими у 50. минуту. Петер Чех немоћан да спаси гол од снажног ударца у саме рашље.

21.53 - ГООЛ! - Шахтјор дуплира предност, стрелац Алекса Теиксеира већ на старту другог полувремена. 

21.50 - Настављени су мечеви на осам теренена широм Европе. 

21.35 - После првих 45. минута резултати су: Манчестер Сити - ЦСКА 1:2, Бајерн - Рома 1:0, ПСЖ - Апоел 1:0, Ајакс - Барселона 0:1, Марибор - Челси 0:0, Спортинг - Шалке 1:1, Атлетик Билбао - Порто 0:0 и Шахтјор - БАТЕ 1:0.

21.26 - ГООЛ! Моћни Бајерн повео је против Роме голом Риберија у 38. минуту меча који након прецизног паса у шеснестерцу мирно пласира лопту поред немоћног голмана.

21.24 - ГООЛ! Барса води против славног Ајакса, стелац, наравно Лионел Меси. Марк Батра асиститира Аргентинцу који главом забија лопту у празну мрежу.

21.21 - ГООЛ! Ново вођство ЦСКА. Напдач московљана Сејду Думбиа још једном кажњава несмотреност одбране Ситија и из контранапада доводи свој тим у ново вођство - 2:1.

21.13 - ГООЛ! Спортинг стиже до изједначења у 27. минуту меча голом Сара главом након савршено изведеног слободног ударца Адиена Силве.  

21.05 - ГОООЛ! Дарио Срна на асистенцију Луиза Адријана постиже водећи гол за Шахтјор ма мечу против БАТЕ Борисова. 

21.03 - ГООЛ! Шалке води протв Спортинга голом Чупо-Мотинга са 1:0. 

20.56 - ГООЛ! Изједначење у Манчестеру. Јаја Туре перфектним шутем из слободног ударца поравнава резултат на 1:1.

20.49 - ГООЛ! Изненађење на Етихаду. ЦСКА је повео против Ситија голом Сејду Думбие након слободног ударца.  

20.47ГООЛ! ПСЖ води већ од првог минута голом Едисона Каванија који је пршао целокупну одбрану и преварио голмана Апоела! 

20.45 - Почело је осам мечева четвртог кола Лиге Шампиона: Манчестер Сити - ЦСКА, Бајерн - Рома, ПСЖ - Апоел, Ајакс - Барселона, Марибор - Челси, Спортинг - Шалке, Атлетик Билбао - Порто и Шахтјор - БАТЕ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару