Атлетико бољи од Јувентуса, Реал преживео Софију

Атлетико Мадрид је савладао Јувентус у дербију вечери у Лиги шампиона и тако стигао до изузетно важних бодова. Лудогорец је "имао" Реал, али је на крају поражен истим резултатом као и на Енфилду. Ливерпул, са друге стране, наставља са неубедљивим партијама. Бољи до енглеског тима био је Базел. Борусија је победила Андерлехт, Малме екипу Олимпијакоса, а Бајер екипу Бенфике. Арсенал је био силовит на мечу са Галатасарајем. Раније, Зенит и Монако су одиграли незанимљив меч без голова.

Атлетико из Мадрида је победио на свом терену Јувенутс са 1:0, у утакмици другог кола Групе А у Лиги шампиона.

Једини гол на стадиону "Висенте Калдерон" постигао је Арда Туран у 75. минуту. Тијаго је започео акцију и додао до Хуанфрана, овај је добро пронашао Турана на другој стативи, па турском фудбалеру није било тешко да пошаље лопту у мрежу.

У другој утакмици ове групе Малме је на свом терену победио Олимпијакос са 2:0. Оба гола постигао је Маркус Росенберг, у 42. и 82. минуту.

После два кола, све четири екипе у Групи А имају по три бода.

У следећем колу Атлетико ће у Мадриду играти против Малмеа, а Олимпијакос у Атини против Јувентуса.

Реал Мадрид је савладао, после преокрета, Лудогорец са 2:1 у другом колу Групе Б.

Лудогорец је повео против актуелног првака Европе у 6. минуту, када је Марселињо после корнера главом сместио лопту у мрежу Икера Касиљаса.

Само пет минута касније досуђен је пенал за Реал, али је Владислав Стојанов одбранио шут Кристијана Роналда. Португалски репрезентативац исправио је, међутим, грешку у 25. минуту, после новог пенала који је досудио Крег Томсон.

Реал је у добром мечу имао још неколико шанси, али је до преокрета дошао у 77. минуту, када је Карим Бензема искористио центаршут и из шеснаестерца постигао гол за 2:1.

Ливерпул је одиграо бледу партију у Базелу, а кажњен је у 52. минуту, када је Марко Штрелер после корнера сместио лопту у мрежу Симона Мињолеа.

Реал је сад први на табели са шест бодова, док Ливерпул и Базел имају по три. Лудогорец је и даље без бодова.

Фудбалери Бајер Леверкузена забележили су прву победу у Лиги шампиона, пошто су на свом терену победили Бенфику са 3:1 у мечу Групе Ц.

Стрелци за тим Роџера Шмита били су Штефан Кислинг у 25, Сон Хеунг-Мин у 34. и Хакан Чалханоглу у 63. минуту. Једини погодак за Бенфику постигао је Едуардо Салвио у 62. минуту из пенала.

Бајер је сада трећи у групи са три бода, док Бенфика нема ниједан бод. Прво место деле Монако и Зенит Санкт Петербург, који су раније одиграли 0:0.

Фудбалери Арсенала победили су у Лондону Галатасарај са 4:1, у утакмици другог кола Групе Д и освојили прве бодове ове сезоне у том такмичењу.

Најзаслужнији за победу Арсенала био је Дани Велбек који је постигао три гола, стрелац за лондонски тим био је и Алексис Санчес, док је једини погодак за Галатасарај постигао Бурак Јилмаз из једанаестерца.

"Тобџије" после два кола имају три бода, а Галатасарај је остао на једном боду.

Играчи Борусије из Дортмунда победили су на гостујућем терену у Бриселу Андерлехт са 3:0 и остварили другу узастопну победу.

Екипа Јиргена Клопа повела је већ у трећем минуту голом Ћира Имобилеа, на асистенцију Шинђија Кагаве. Вођство је дуплирао резервиста Адријан Рамос у 69. минуту, на добро додавање Лукаша Пишчека. Рамос је 10 минута касније поставио коначан резултат после соло продора.

За екипу Андерлехта играо је српски репрезентативац Александар Митровић, а за немачки тим Невен Суботић.

Борусија из Дортмунда има максималних шест бодова, а Андерлехт има један.

У следећем колу Андерлехт ће играти на свом терену против Арсенала, а Галатасарај у Истанбулу против Борусије из Дортмунда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару