Рамос и Роналдо уништили Бајерн!

Кошмарна ноћ минхенског Бајерна је ноћ из снова за Реал Мадрид. Немоћни првак Европе поражен је са 4:0 у дуелу са "лос бланкосима", који су одиграли једну од тактички најзрелијих мечева у новијој историји. Проклетство "ушатог пехара", који од оснивања Лиге шампиона сваке године мења власника, остаје на снази.

То им свакако није била намера, али Реал Мадрид је осветио Барселону. Прошле године минхенски Бајерн је понизио Каталонце у полуфиналу Лиге шампиона, а ове године „лос бланкоси" су урадили то исто - али на терену владајућег шампиона Европе. Било је ово вече у коме Реал није само обезбедио пласман у финале Лиге шампиона, него је и демонтстрирао сву своју снагу.

Што се тиче тока самог меча, он је био решеннакон прве трећине првог полувремена. Све, али све што су Бајерн и Пеп Гвардиола припремили уочи утакмице са Реал Мадридом пало је у воду у 16. минуту када је Серхио Рамос постигао погодак након корнера Луке Модрића.

Четири минута касније, који су протекли у пренервозној и конфузној игри Бавараца на обе половине терена, Серхио Рамос је постигао још један гол из прекида. Шок који је тада обавио „Алијанс арену" је био толико очигледан да је скоро могао да се додирне.

Наредних десетак минута Бајерн је кидисао, али онако како то радае муве које покушавају да изађу напоље кроз затворени прозор. Гол Икера Касиљаса ниједном није био озбиљније угрожен.

Онда је „севнула" контра Реала, коју је овај тим под Карлом Анчелотијем довео скоро па до савшенства. Бејл је повукао лопту, несебично ју је проследио до Роналда који је постигао 15. гол у Лиги шампиона ове сезоне, чиме је постао нови рекордер. Да ствар буде слађа по Португалца, престигао је Месија у овој категорији. Меч је био готов, а остало је још 45 минута на често сабласно тихој „Алијанс арени".

Реалу је савршено одговарао миран темпо игре у наставку, и „краљевски клуб" ниједног тренутка није показао већу жељу да стигне до гола противника. Бајерн је деловао као тим који се помирио са неминовним поразом, али решен да избегне резултатску катастрофу. Зато је Гвардиола убацио Хавија Мартинеза, који је на позицији задњег везног донео додатну густину немачком тиму.

Смењивале су се летаргичне акције домаћина, које су, осим шута Робена са ивице казненог простора и покушаја Гецеа, мало шта донели.

И када су сви мислили да је готово, када су погледи били више уперени у часовник него у терен., Роналдо је још једном блеснуо. Португалац је лукао извео један слободни ударац, а лопта је прошла испод постављеног зида и поред немоћног Мануела Нојера.

На крају, Реал је победио Бајерн са 4:0 и сада са пуним правом очекује да се домогне толико жељене „дециме" у Лисабону крајем маја. Бајерн је наставио проклетсво "ушатог трофеја", јер ни овај тим, моћан какав јесте, није успео да одбрани трофеј освојен у Лиги шампиона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару