Читај ми!

Челси одолео на "Калдерону"

Атлетико - Челси 0:0 (крај). Први полуфинални меч Лиге шампиона између Атлетика и Челсија завршен без голова. "Јорганџије" биле бољи ривал, Морињо успео у својој намери, да се у Лондон врати без примљеног гола. Реванш је на програму 30. априла на "Стамфорд Бриџу".

Занимљив меч, али не и претерено леп за гледање, одиграли су Атлетико и Челси на "Висенте Кладерону". Домаћин је био бољи противник, нападао и створио више прилика за гол, али су "плавци" одолели, па се утакмица завршила без голова.

Морињо се по ко зна који пут у својој каријери одлучио да брани резултат и на крају је у томе и успео. Мадридска "пепељуга" играла је храбро, нападачки, али Дијего Кошта и другари нису имали решења за чврсту одбрану Челсија.

Неколико полуприлика имали су домаћи, нарочито у другом полувремену, али мрежа Чеха, а онда и Шварцера остала је нетакнута. Осим чешког голмана, меч је због повреде раније морао да заврши и Џон Тери, па Морињо може бити задовољан резултатом са таквом поставком "плаваца".

Атлетико, са друге стране, не сме бити незадовољан. Иако нису постигли гол, што је био и основни циљ на овом мечу, "јорганџије" су остале непоражене и што је битније без гола у својој мрежи, па имају чему да се надају у реваншу у Лондону.

Друга утакмица ова два тима игра се 30. априла на "Стамфорд Бриџу", а због жутих картона пропустиће је Лампард и Микел у екипи Челсија, као и капитен Коке у тиму Дијега Симеонеа.

Овако је протекао меч у Мадриду:

22.42 - Завршен меч на "Калдерону", Атлетико - Челси 0:0. 

22.39 - У трећем минуту судијске надокнаде Атлетико има можда и последњу прилику не мечу, али је Туран после солопродора луше захватио лопту. 

22.37 - Истекао 90.минут на мечу, играће се још пет минута зауставног времена. 

22.36 - Можда и најбољу прилику на мечу Челси је имао у 89. минуту. Прво је Торес био у сјајном продору, на ивици казненог простора фаулирао га Миранда, да би Луиз из изгледне ситуације лоше шутирао на гол Атлетика. 

22.25 - Атлетико све ближи голу Челсија. Добар центаршут Хуанфрана, Арда Туран непрецизно шутира главом. 

22.22 - Одличан ударац Габија из слободног ударца, Шварцер одлично интервенише и избија лопту у корнер. 

22.21 - Кошкање на терену Калдерона. Жуте картоне добили су Микел и капитен Атлетика Коке, и обојица ће пропустити реванш меч на "Стамфорд Бриџу".

22.18 - Нема краја пеховима Челсија. Повредио се и капитен Џон Тери, уместо њега на терену Андре Шурле. Давид Луиз ће заузети Теријево место штопера.

22.10 - Нови хендикеп за Челси. Френк Лампард добија жути картон после оштрог старта, па неће бити у саставу "плаваца" у реваншу у Лондону.

22.06 - После 15 минута игре на средини терена, први у наставку прети Дијего. Одличан ударац са двадесетак метара, ипак, поред гола Шварцера. 

21.50 - Почело друго полувреме. 

21.35 - Полувреме на Калдерону: Атлетико - Челси 0:0.

21.20 - Озбиљан ударац Суареза на гол Шварцера, лопта пролази тик поред стативе гола Челсија. 

21.16 - Пола сата игре на "Калдерону", и даље без голова, али и озбиљнијих прилика.

21.06 - Прва озбиљнија прилика на мечу. Челси је извео корнер, одлично скочио Кејхил, али је Микел направио прекршај на голману Куртои. 

21.01 - Велики пех за Челси, повредио се Петр Чех. Атлетико је извео први корнер на мечу, а Чех је приликом интервенције дошао у контакт са једним домаћим играчем и незгодно се приземљио. Уместо Чеха, на гол стаје Марк Шварцер.

20.56 - Десет минута игре, без озбиљнијих прилика на обе стране. Атлетико нешто офанзивнији, Морињо се определио за контранападе, бар на почетку меча. 

20.46 - Почео меч на "Калдерону". 

20.45 - Играчи су на терену, фантастична атмосфера на препуном "Висенте Кладерону". Меч суди Швеђанин Јохан Ериксон.

20.22 - Спремна и свлачионица Мадриђана...

20.15 - Познати састави у којима ће два тима почети вечерашњу утакмицу:

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару