Атлетико и Јунајтед преживели Барсу и Бајерн!

Мало ко је очекивао да би Манчестер јунајтед могао да се испрси пред захукталим Бајерном, али управо то се догодило на Олд трафорду (1:1). Гол за "црвене ђаволе", који су уз мало среће могли и до победе, постигао је Немања Видић. Атлетико одиграо још једну шаховску партију са Барселоном, и задовољан се враћа у Мадрид (1:1).

Фудбалери Манчестер јунајтеда и Бајерна из Минхена одиграли су нерешено 1:1 у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Гол за Јунајтед постигао је српски интернационалц Немања Видић у 58. минуту, док је стрелац за Баварце био Бастијан Шванштајгер у 67.

Јунајтед је до гола дошао после корнера с леве стране, који је извео Вејн Руни. Енглески репрезентативац у шеснаестерцу је пронашао Видића, а он је са око седам метара главом савладао Мануела Нојера.

Бајерн је изједначио после центаршута Рафиње, који је у казненом простору пронашао Марија Манџукића. Овај је лопту спустио Швајнштајгеру, који је постигао гол шутиравши са око 10 метара.

Бајерн је утакмицу завршио са десеторицом играча, пошто је управо Швајнштајгер у 90. минуту добио други жути картон.

Манчестер је до предности могао да дође и у 39. минуту, када је Дени Велбек изашао сам испред голмана Нојера и покушао да га лобује, али је немачки репрезентативац одлично интервенисао.

У другом полувремену Бајерн је имао изгледније шансе да постигне гол, али је на голу Манчестера одлично реаговао Давид де Хеа.

Јужније, Барселона и Атлетико Мадрид одиграли су нерешено 1:1 у првој утакмици четвртине финала Лиге шампиона.

У шпанском дербију Лиге шампиона први до предности дошао је Атлетико Мадрид у 56. минуту, стрелац је био Дијего, док је коначан резултат поставио Нејмар у 71.

Предност "јорганџијама" донео је Дијего, који је у игру ушао у 30. минуту уместо Дијега Коште, сјајним шутем са више од 25 метара.

Изједначујући гол постигао је Нејмар, после одличног додавања Инијесте у простор.

Екипа Барселоне имала је знатно већи посед лопте, чак 66 одсто, а и 17 шутева у односну на шест Алтетика, али Каталонци нису долазили до изгледнијих шанси.

С друге стране, Давид Виља је имао две добре шансе у првом полувремену, међутим, искусни нападач је оба пута шутирао мало поред гола.

Фудбалер Барселоне Лионел Меси одиграо је 500. меч у каријери за Каталонце.

Реванш утакмица четвртфинала играће се 9. априла у Мадриду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару