Јунајтед је жив, Зенит (недовољно) сјајан у Дортмунду!

Дејвид Мојес може мирне душе да подигне споменик Робину ван Персију и Давиду Де Хеи. Први је постигао хет-трик, други бранио и оно што се не брани, а заједно су обезбедили четвртфинале Лиге шампиона Манчестер јунајтеду (3:0). Зенит победио Борусију у Немачкој (1:2), оставио одличан утисак, али недовољно за више од часног опроштаја од елитног европског клупског такмичења.

Фудбалери Манчестер јунајтеда пласирали су се у четврфинале Лиге шампиона, пошто су у реваншу победили Олимпијакос са 3:0, а пролаз даље, и поред пораза од Зенита, обезбедила је и Борусија из Дортмунда.

Јунајтед је хет-триком Робина Ван Персија успео да анулира предност коју је грчки тим имао из првог меча (2:0).

Ван Перси је први гол постигао у 25. минуту са пенала. Пре тога је Хосе Холебас у свом шеснаестерцу срушио управо Холанђанина, који је био сигуран са беле тачке.

У самом финишу првог полувремена, у 45. минуту, Ван Перси је дуплирао предност Јунајтеда, односно овај двомеч са Олимпијакосом вратио на почетак.

Рајан Гигс је са половине Манчестера лоптом пронашао Вејна Рунија, који је био спретнији од одбрамбеног играча Олимпијакоса, одлично је центрирао, а Ван Перси је из прве погодио мрежу гостију.

Победник овог двомеча био је решен већ на почетку другог дела игре.

Ван Перси је још једном био стрелац, овог пута у 51. минуту из слободног ударца са двадесетак метара.

Фудбалери Борусије из Дортмунда пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, иако су на свом терену изгубили од Зенита са 2:1.

Борусија је у првом мечу победила Зенит у Санкт Петербургу са 4:2, тако да је немачки тим прошао укупним резултатом 5:4.

Зенит је повео у 16. минуту одличним голом Хулка са 25 метара. Фудбалери Борусије изједначили су у финишу првог полувремена, у 38. минуту, а стрелац је био Себастијан Кел. Марсел Шмелцер је је лепо центрирао са десне стране, а капитен Борусије је надскочио једног одбрамбеног играча Зенита на петерцу и главом матирао голмана.

Коначан резултат поставио је Хосе Рондон голом главом у 73. минуту.

Манчестер и Борусија су се у четврфиналу придружили Барселони, Бајерну, Атлетико Мадриду, Пари Сен Жермену, Челсију и Реал Мадриду.

Парови четврфинала биће одређени жребом у петак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару