Читај ми!

Челси прејак за Галатасарај, Роналдо стигао Пушкаша!

Екипа Челсија, у мечу лишеном сваке неизвесности, савладала је Галатасарај са довољних 2:0, и тако обезбедила пласман међу осам најбољих екипа у Европи. Реал Мадрид, нешто јужније, у "другој брзини" још једном бољи од Шалкеа - 3:1. Кристијано Роналдо сустигао легендарног Ференца Пушкаша на вечној листи стрелаца "краљевског клуба".

Фудбалери Реала пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су у Мадриду, у реванш утакмици осмине финала, победили Шалке са 3:1.

Двоструки стрелац у екипи Реала био је Кристијано Роналдо, који је мрежу погодио у 22. и 74. минуту. Он је са та два гола изједначио рекорд Ференца Пушкаша од 242 гола за Реал. Гол за шпански тим постигао је и Алваро Мората у 75. минуту, а једини погодак за Шалке постигао је Тим Хогланд у 31. минуту.

Реал је тако укупним резултатом од 9:2 избацио немачки тим, пошто је у првом мечу у Гелзенкирхену победио са 6:1.

Почетак утакмице обележила је повреда младог играча шпанског тима Хесеа Родригеса. Он је терен напустио у осмом минуту, пошто је после дуела са противничким играчем теже повредио колено. Заменио га је Герет Бејл.

Шпански медији пренели су да је покидао лигаменте колена.

Реал је од почетка нападао, али није успео да створи озбиљнију шансу, све до 22. минута када је повео. Мората је додао до Бејла, он је са десне стране добро пронашао Роналда који је са око пет метара погодио мрежу Ралфа Фермана.

Реал је у 28. минуту могао да дуплира вођство, али је Мората после доброг продора Бејла по десној страни шутирао далеко од гола.

Шалке је изједначио у 31. минуту. Хогланд је узео лопту на 25 метара и шутирао, она је на путу ка голу закачила Серхија Рамоса и ушла у мрежу.

Реал је у 52. минуту могао да поведе, у акцији су учествовали Иско, Рамос и Роналдо, али је голман Шалкеа успео да избаци лопту у корнер из којег Реал није озбиљно запретио.

Екипа Карла Анчелотија је затим за минут постигла два гола. Роналдо је у 74. минуту узео лопту на средини терена, после соло продора стигао до противничког гола и лако је послао у мрежу. То је био његов 13. гол у седам утакмица ове сезоне у Лиги шампиона.

Након тога мрежу Шалкеа затресао је и Мората који је постигао први гол у каријери у Лиги шампиона. Бејл је започео акцију, додао до Морате коме је Фарман одбранио шут, лопту је прихватио Роналдо, али је погодио пречку. Бејл је поново дошао до лопте, додао до Морате који је лако погодио мрежу.

У завршници су покушали Бејл и Роналдо, али нису били прецизни.

Реал је тако и у 31. узастопној утакмици непоражен, а победио је у 26 мечева, па у добром расположењу дочекује "Ел Класико" у недељу и дуел са Барселоном.

Челси је у првој утакмици одиграо 1:1, а у уторак је пласман међу осам најбољих клубова Европе изборио у првом полувремену.

"Плавце" је у вођство довео расположени Ето у 4. минуту, а коначан резултат поставио је Кејхил три минута пре одласка на одмор.

У среду су на програму реванш утакмице последња два пара осмине финала. Мачнестер јунајтед ће на Олд Трафорду против Олимпијакоса покушати да надокнади заостатак од два гола, док Борусија из Дортмунда растерећено дочекује Зенит из Санкт Петербурга, после победе у првој утакмици од 4:2.

Прошле седмице, у четвртфинале су се пласирали Барселона, Атлетико из Мадрида, Бајерн из Минхена и Пари Сен Жермен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару