Читај ми!

Атлетико и Бајерн први четвртфиналисти!

Атлетико Мадрид је био врло убедљив против ове сезоне хронично неубедљивог Милана (4:1), и сасвим заслужено се пласирао у четвртфинале Лиге шампиона након 17 година. Бајерн је био нешто милосрднији против Арсенала, кога је "пустио" да напусти Алијанц арену непоражен (1:1).

Фудбалери Бајерна из Минхена пласирали су се у осмину финала Лиге шампиона, након што су на свом терену одиграли нерешено са енглеским Арсеналом - 1:1.

Актуелни шампион Европе је у првом мечу у Лондону пре две недеље победио Арсенал са 2:0, па је укупном победом од 3:1 обезбедио пролаз даље.

Екипа Пепа Гвардиоле је у дуелу на Алијанц Арени контролисала лопту и дешавања у пољу од почетка меча, али их је непрецизност, пре свега Аријена Робена, спречила да победу.

Бајерн је повео у 55. минуту голом Бастијана Швајнштајгера, који је са десетак метара лако савладао голмана Арсенала, а после одличног продора Франка Риберија.

Само два минута касније, Арсенал је изједначио преко Лукаса Подолског. Немачки фудбалер је прошао по левој страни, лако је избацио из игре Оливијеа Жируа и из готово "мртвог" угла савладао Мануела Нојера.

До краја меча Бајерн је био много бољи ривал, пропустио је још неколико прилика. Најболљу шансу за победу нису искористили у 92. минуту, када Томас Милер није успео да реализује пенал.

Атлетико Мадрид је обезбедио пласман у четвртфинале Лиге шампиона на силовит начин, пошто су у реванш утакмици савладали Милан са 4:1.

Атлетико је и у првом мечу био бољи од Милана, па се шпански клуб укупним резултатом 5:1 пласирао међу осам најбољих екипа у Европи.

Екипа Дијега Симеонеа је на „Висенте Калдерону" повела већ у трећем минуту меча, а стрелац је био Дијего Кошта. Коке је одлично центрирао са десне стране, а Кошта је у паду успео ногом да захвати лопту и пошаље је у мрежу.

Италијански клуб се вратио у игру у 27. минуту, када је на 1:1 изједначио Кака. Лопту је са десне стране у шеснаестерац Атлетика убацио Андреа Поли, а Бразилац је главом савладао голмана Куртоу.

Десетак минута касније Кака је имао шансу да свом клубу донесе резултат који га води у наредну рунду Лиге шампиона, али је, поново главом, за мало био непрецизан.

Атлетико је у 40. минуту поново стигао до предности, овог пута преко Арде Турана, који је одлично шутирао са 18 метара. Срећа, и то вреди истаћи још једном, играла велику улогу приликом овог гола.

Домаћи тим је на почетку другог полувремена имала шансу да увећа предност, али је Габи у 49. минуту погодио стативу.

Питање победника овог дуела решено је у 71. минуту, када је Раул Гарсија, после центаршута Габија, савладао Кристијана Абијатија. Коначан резултат пет минута пре краја меча поставио је Кошта својим другим голом. 

Овако су текли мечеви: 

22.40 - Готови су први двомечи осмине финала Лиге шампиона. Даље иду Бајерн Минхен и Атлетико Мадрид. 

22.31 - ГООООООЛЛЛЛЛ!!! Милан више не игра, он статира. Дијего Кошта постиже други погодак на мечу.

22.18 - ГООООООЛЛЛЛ!!!! Ако је дилеме икакве и било, сада је нестала. Раул Гарсија је стрелац, на асистенцију Габија.

22.03 - ГООООООЛЛЛЛЛ!!! Није велика, али јесте нада. Лукас Подолски постиже гол за Арсенал.

22.00 - ГООООООЛЛЛЛЛ!!!! Пеп Гвардиола је рекао да његов тим мора да диктира ритам против Арсенала, као и да његови играчи морају да контролишу лопту и, на крају, постигну гол. То се управо и дешава, а стрелац за Баварце је Бастијан Швајнштајгер...

21.52 - Мечеви су настављени... 

21.35 - Полувремена у Мадриду и Минхену. 

21.30 - ГООООЛЛЛЛЛЛЛ!!! Таман је деловало да Милан може до потпуног преокрета, када је Атлетико показао због чега је у самом врху шпанског и, сада већ, европског фудбала. Арда Туран враћа предност свом тиму лепим и, мора се истаћи, помало срећним поготком.

21.16 - ГООООООЛЛЛЛ!!! Био је неприметан на терену, готово без икаквог опипљивог учинка, али Кака је и даље велики играч, а такви постижу голове и када не играју сјајно. Балотели је избацио Полија на десном боку, а овај је лопту послао на другу стативу одакле ју је у мрежу послао Бразилац.

20.51 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Није могло горе да почне по екипу Милана. Коке је сјајно пронашао Дијега Кошту, заспао је Адел Рами, а новопечени репрезентативац Шпаније је показао због чега су око њега "ратовале" две велике фудбалске нације.

20.46 - Почели су први реванш мечеви осмине финала Лиге шампиона. 

20.20 - Свлачионица Милана.

20.15 - Велики пријатељи, вечерас су непријатељи - Месут Озил и Филип Лам.

20.11 - Минхенски Бајерн од првог минута на терену са овим играчима: Нојер, Данте, Тијаго, Рибери, Мартинез, Манџукић, Робен, Геце, Лам, Алаба и Швајнштајгер.

20.08 - Арсенал ће „немогуће" покушати са овим тимом: Фабијански, Сања, Мертезакер, Вермален, Кошћелни, Артета, Озил, Окслеј - Чембрлејн, Казорла, Подолски и Жиру.

20.05 - Дијего Чоло Симеоне се определио за следећих 11 фудбалера: Куртоа, Годин, Филипе Луис, Хуанфран, Миранда, Коке, Раул Гарсија, Арда Туран, Габи и Дијего Кошта.

20.00 - Милан ће утакмицу почети у следећем саставу: Абијати, Рами, Абате, Бонера, Есијен, Поли, Емануелсон, Де Јонг, Кака, Тарабт и Балотели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару