Читај ми!

Коларов предводио Сити у победи над Бајерном!

Играчи Манчестер ситија победили Бајерн у Минхену, и тако подарили свом тренеру Мануелу Пелегринију први тријумф над Пепом Гвадиолом. Олимпијакос победио Андерлехт и прошао даље. Реал сигуран у Копенхагену, Роналдо оборио још један рекорд. Леверкузен обезбедио учешће у нокаут фази победом у Сан Себастијану. Бенфика победила ПСЖ, али такмичење наставља у Лиги Европе. Меч између Галатасараја и Јувентуса прекинут због невремена.

Фудбалери Манчестер Ситија изненадили су Бајерн и славили у Минхену са 3:2 у шестом колу Д групе Лиге шампиона. Гол за госте дао је и Александар Коларов. на другој страни, лисабонска Бенфика није успела да избори пласман у осмину финала.

Меч у Минхену обележила су два брза гола Томаса Милера и Марија Гецеа, па је домаћин већ у 12. минуту имао убедљиву предност.

Гости, чији капитен је био Александар Коларов, преокрет су почели голом Давида Силве, наставили захваљујући прецизности српског играча са пенала, а завршили поготком џејмса Милнера.

Та победа, међутим, била је недовољна за прво место, јер су код куће изгубили од Бајерна са 3:1.

Треће место и наставак такмичења у Лиги Европе изборила је Викторија Плзен, која је победила московски ЦСКА са 2:1.

"Српска колонија" у лисабонској Бенфици славила је победу над гостујућим Пари Сен Жерменом од 2:1, али то није било довољно за друго место у Ц групи.

Та позиција припала је Олимпијакосу који је у Пиреју савладао Андерлехт са 3:1 и захваљујући бољем међусобном скору у дуелима са Бенфиком прошао у осмину финала.

На мечу у Лисабону стартери у Бенфици били су Лазар Марковић, Немања Матић и Љубомир Фејса.

Дуел у Пиреју између Олимпијакоса и Андерлехта обележила су и три црвена картона за играче гостију - Шејка Кујатеа, Фабриса Н'Сакалу и голмана Силвија Прота. Жуте картоне зарадили су Лука Миливојевић и Александар Митровић.

Екипа Манчестер Јунајтеда голом Фила џонса на Олд Трафорду је победила Шахтјор са 1:0, освојила прво место у А групи, а Украјинце избацила из Лиге шампиона.

Друга позиција ипак је припала Бајеру из Леверкузена који је захваљујући поготку Омера Топрака у Сан Себастијану био бољи од Сосиједада.

Последње коло такмичења у Б групи обележила је снежна мећава у Истанбулу која је одложила меч Галатасарај - Јувентус, а самим тим и одлуку ко ће као другопласирани у осмину финала.

Тај нови дуел требало би да буде одигран у среду.

Прво место у Б групи одавно је осигурао мадридски Реал који је у Копенхагену рутински савладао истоимени домаћи тим са 2:0, уз поготке Луке Модрића И Кристијана Роналда.

Резултати и стрелци:

Група А:

Манчестер Јунајтед - Шахтјор 1:0 (Џонс 67)

Реал Сосиједад - Бајер Леверкузен 0:1 (Топрак 49)

ТАБЕЛА: Манчестер Јунајтед 14, Бајер 10, Шахтјор 8, Сосиједад 1.

Група Б:

Галатасарај - Јувентус (одложено)

Копенхаген - Реал Мадрид 0:2 (Модрић 25, Роналдо 48)

ТАБЕЛА: Реал Мадрид 16, Јувентус 6, Галатасарај 4, Копенхаген 4.

Група Ц:

Бенфика - Пари Сен Жермен 2:1 (Лима 45 пенал, Гаитан 58 - Кавани 37)

Олимпијакос - Андерлехт 3:1 (Савиола 33, 58 - Кљештан 39)

ТАБЕЛА: ПСЖ 13, Олимпијакос 10, Бенфика 10, Андерлехт 1.

Група Д:

Бајерн - Манчестер Сити 2:3(Милер 5, Геце 12 - Силва 28, Коларов 59 пенал, Милнер 62)

Викторија Плзењ - ЦСКА 2:1 (Колар 77 - Муса 65)

ТАБЕЛА: Бајерн 15, Манчестер Сити 15, ЦСКА Москва 3, Викторија Плзењ 3.

 Овако су текли мечеви и дан уочи њих: 

22.40 - Последњи гол вечери виђен је на Караискакију. Олимпијакос је потврдои победу над Андерлехтом у петом минуту заоставног времена. 

22.35 - Викторија преко Вагнера дођла до гола и преокрета против екипе ЦСКА из Москве. Важније од тога, Чеси на корак од проласка у Лигу Европе и наставка евро путовања ове сезоне... 

22.19 - Разлози прекида утакмице у Истанбулу су и више него очигледни...

22.19 - Викторија Плзен изједначила против московског ЦСКА. Стрелац за чешки тим био је Колар у 76. минуту. 

22.11 - Савиола изнова доводи у вођство Олимпијакос против Андерлехта у 58. минуту. Московски ЦСКА је повео голом Мусе против Викторије Плзен. Такође, Манчестер јунајтед има позитиван резултат против Шахтјора, након што је Фил Џоунс дао гол.

22.07 - Какав меч на Алијанц арени! Милнер у 62. минуту постиже трећи погодак за Манчестер сити, који је сада врло близу да се потпуно реваншира Бајерну за пораз на Итихаду. 

22.04 - Бенфика је потпуно преокренула резултат против слабо мотивисаног Пари Сен Жермена. Гаитан је стрелац за "орлове". 

 

22.04 - Након прекршаја у свом шеснаестерцу Дантеа, Манчестер сити добија пенал. Сигуран са беле тачке био је Александар Коларов.

21.58 - Меч у Истанбулу неће бити одигран вечерас, јер терен није у стању довољно добром да би се на њему играо фудбал. Према прописима, меч мора да буде настављен сутра, или датума који накнадно одреди Уефина администрација.

21.56 - Два гола у 49. минуту. Један у Копенхагену, где је прецизан био и предност Реала дуплирао Кристијано Роналдо. У Шпанији, Бајер Леверкузен води против Реал Сосиједада. 

21.46 - Овако Серхио Рамос прати меч својихклупских другова у далекој, и надасве хладној Данској.

21.36 - Полувреме је на свим мечевима, осим на поменутом мечу у Истанбулу који је привремено прекинут. 

21.34 - Изједначење у Лисабону! Лима постиже погодак за Бенфику из пенала, у 44. минуту. 

21.27 - Андерлехт је изједначио у Атини. Стрелац за белгијски тим био је Саша Кљештан. 

21.26 - Лоша вест за навијаче Бенфике. ПСЖ, који на Ла Лужу игра у комбинованом саставу, води од 37. минута. Стрелац је био Кавани. 

21.25 - Меч у Истанбулу, где играју Галатасарај и Јувентус, привремено је прекинут због невремена. 

21.21 - Олимпијакос је повео против Андерлехта. Савиола је стрелац изузетно важног гола за екипу из Пиреја. Аргентинац је био прецизан у 34. минуту. 

21.16 - Трећи гол на мечу који не одлучује ама баш ништа у смислу проласка у наредну рунду. Манчестер сити је преполовио предност Бајерна преко Давида Луиза у 28. минуту.

21.14 - Коначно погодак ван Минхена. Реал Мадрид, поготком Луке Модрића у 25. минуту, води против Копенхагена са 1:0. 

20.59 - Још један гол, и још једном лопту из мреже мора да вади Џо Харт. Стрелац за Баварце је Марио Геце. 

20.52 - Први погодак вечери виђен је на Алијанц арени. Моћни и немилосрдни Бајерн, голом Томаса Милера, има предност против Манчестер ситија. 

20.46 - Почело је шесто, последње коло групне фазе Лиге шампиона. Сви мечеви почели поруком за недавно преминулог Нелсона Манделу.

20.30 - Овако изгледа када шампиони Европе излазе на загревање.

20.25 - Лоран Блан зна где је дошао. Чак и да не зна, ту је окружење да га подсети...

20.15 - Састави на мечу Олимпијакоса и Андерлехта.

19.40 - Одбројавање је почело...

19.15 - Осећај мора да је много леп приликом изласка на терен на мечу Лиге шампиона. Чак и када стадион није грандиозно велики, као овај у Чешкој...

18.50 - Шоље посвећене групи Д.

18.40 - Алијанц арена... Увек спремна за спектакл.

18.10 - "Све или ништа", најављује турска штампа. Галатасарај дочекује Јувентус у мечу који се сматра можда и најзанимљивијим ове вечери.

18.00 - Екипа Бајерна у празничном расположењу. Нико не може да их криви...

17.04 - Жозе Морињо сматра да је његов тим аутсајдер у овогодишњем такмичењу. Португалски стручњак не мисли да лондонски тим може до финала. "Ово ми је прва сезона у клубу и наше шансе свакако нису упоредиве са шансама других клубова". рекао је Морињо чијем тиму је потребна победа против Стеауе како би сачувао прво местио у групи. "Посебни" је нагласио да "други клубови имају стабилност у тиму, коју ми немамо". "Ипак, стигли смо до осмине финала и ако дођемо до четвртфинала, сматрам да бисмо могли да каземо да имамо шансу", рекао је Морињо.

16.14 - Кључ победе Барселоне против Селтика биће брза циркулација лопте у нападу, поручио је тренер Каталонаца Херардо Мартино. Барси треба један бод, како би завршила такмичење у групи на првом месту, после пораза од Ајакса. "Нама је изузетно важно да у групи завршимо као први. Не мислим да постоје лаке утакмице", рекао је Мартино. Он је нагласиио да његов тим мора да игра прецизно и брзо. "Верујем да ће већина меча бити 'сабијена' на 30 до 40 метара терена". Барселона је и даље ослабљена неиграњем Месија, Валдеса и Алвеша.

15.51 - Аустрија одрадила тренинг у Санкт Петербургу, последњи пред меч против Зенита. На тренингу коришћена црвена лопта...

15.36 - Пеп Гвардиола жели победу Бајерна у последњем мечу групне фазе ЛШ против Манчестер ситија. Гости би, евентуалном победом, могли да преузму прво место на табели групе Д. Утакмица је на програму вечерас на Алијанц арени у Минхену.

15.03 - Капитен Селтика Скот Браун чекира карте за Барселону, где ће два тима у среду одиграти меч последњег кола Лиге шампиона.

14.48 - Олд Трафорд спреман за меч Лиге шампиона између Манчестер јунајтеда и Шахтјора.

14.12 - Највероватнији састави тимова за меч Викторија Плзен - ЦСКА Москва...

13.38 - Јувентус у Истанбулу игра одлучујући меч за пласман у осмину финала Лиге шампиона. "Стара дама" има искусну екипу и зна како треба да се понаша на терену без обзира што се очекује фанатична подршка навијача Галатасараја. "Много ће зависити од нашег приступа и начина на који ћемо одговорити када њихову навијачи постану гласни", рекао је голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон.

13.30 - Занимљиво је било и у Манчестеру, где је Дејвид Мојс "ратовао" са преводиоцем. Ипак, све се завршило са осмесима, нарочито због добрих игара и резултата "ђавола" у Лиги шампиона.

13.00 - Активисти "Гринписа" дочекали су у Копенхагену Карла Анчелотија и Пепеа и за време њихове конференције за медије истакли транспарент којим позивају на заштиту Арктика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару