Арсенал освојио Дортмунд, Барса преслишала Милан

Симфонија је вечерас била јача од хеви метал бенда, Арсенал је победио Борусију из Дортмунда. Барселона је, чини се рутински, савладала Милан. Са још већом лакоћом до победа су стигли Челси и Атлетико Мадрид. Ајакс је стигао до важних бодова против Селтика, а Наполи је, у најузбудљивијем дуелу вечери, био бољи од Марсеја. Бодове су поделили Зенит и Порто, као и Базел и Стеауа.

Мечевима у групама Е, Ф, Г и Х комплетирано је четврто коло групне фазе Лиге шампиона.
Барселона је на мечу на коме је правду делио српски арбитар Милорад Мажић лако савладала Милан са 3:1, док је Ајакс успео некако да победи Селтик минималним резултатом.

Арсенал је успео да се реваншира Борусији за пораз у прошлом колу, а једини стрелац на Сигнал Идуна Парку био је сјајни Арон Ремзи. Наполи је, након гомиле узбуђења и преокрета, успео да победи Олимпик из Марсеја (3:2), чиме је екипу Јиргена Клопа довео у врло непријатну ситуацију.

Атлетико Мадрид је поново декласирао Аустрију из Беча (4:0), а Зенит је одиграо 1:1 са Портом на "Петровски" стадиону.

И у групи Е, Челси је лако савладао индиспонирани Шалке, док је Стеауа пропустила да стигне до прве победе у Лиги шампиона након 2006. године и 4:1 против кијевског Динама. Одиграла је 1:1 са Базелом у Швајцарској.

Група Е: Челси 9, Шалке 6, Базел 5 и Стеауа 2.

Група Ф: Арсенал 9, Наполи 9, Борусија Дортмунд 6 и Олимпик Марсеј 0.

Група Г: Атлетико Мадрид 12, Зенит 5, Порто 4 и Аустрија 1.

Група Х: Барселона 10, Милан 5, Ајакс 4 и Селтик 3.

Овако су текли мечеви и дан уочи њих:

22.37 - Готово је четврто коло Лиге шампиона. Другог дана постигнути су следећи резултати: Атлетико Мадрид - Аустрија Беч 4:0, Борусија Дортмунд - Арсенал 0:1, Наполи - Олимпик Марсеј 3:2, Барселона - Милан 3:1, Ајакс - Селтик 1:0, Базел - Стеауа 1:1, Челси - Шалке 3:0 и, раније данас, Зенит - Порто 1:1.

22.36 - Базел је прекинуо сан Стеауе да би могла до победе, прве у Лиги шампиона још од 2006. године. Швајцарски тим је постигао погодак у 91. минуту, али, мора се истаћи, сасвим заслужено. Био је кудикамо бољи ривал током већег дела меча.

22.26 - Барселона поново има два гола предности против Милана. Лионел Меси је постигао свој други погодак на мечу

22.25 - Челси је такође врло расположен вечерас. Нови, трећи погодак за екипу Жозеа Мориња, постигао је Демба Ба.

22.24 - Где је крај голеади у Мадриду? Атлетико Мадрид води са 4:0, а стрелац је Дијего Кошта.

22.20 - Какав меч на југу Италије! Наполи поново води, а стрелац је још једном био сјајни Аргентинац Гонзало Игуаин. 

22.09 - Олимпик из Марсеја се не предаје. Поготком Таувина у 64. минуту, француски великан долази до изједначења.

22.08 - Арсенал је постигао погодак из првог ударца ка голу Вајденфелера. Стрелац у 62. минуту био је, ове сезоне чудесни Велшанин, Арон Ремзи.

21.58 - Челси је дуплирао предност против Шалкеа. Стрелац је поново био Самјуел Ето.

21.57 - Како су нас само демантовали играчи Ајакса. Холандски тим долази до вредног поготка у 51. минуту. Стрелац је Шене. 

21.54 - Меч групе Х између Ајакса и Селтика, који нам није донео превише узбуђења, имао је крвав увод. Наиме, 50-так навијача домаће екипе, носећи црне капуљаче, напало је навијаче из Шкотске у једном пабу у чувеној "Четврти црвених фењера". Инцидент је снимљен камером постављеном на зграду преко пута.

21.48 - Игра се последњих 45 минута четвртог кола групне фазе Лиге шампиона. 

21.35 - Толико од фудбала у првих 45 минута на седам европских стадиона. 

21.33 - Атлетико Мадрид сада има три гола предности против очигледно недораслог противинка. Нови погодак за Мадриђане је дело Филипеа. 

21.32 - Милан стиже ипак до поготка у првих 45 минута игре. Кака је прошао по левој страни, послао је повратну лопту коју је Пике, захваљујући лошој поставци, послао у сопствену мрежу.

21.27 - Барселона сада има два гола предности против оспораваног Милана. Након прекида, номинално најслабијег оружја у арсеналу Каталонаца, најспретнији је био Бускетс. Играо се 40. минут.

21.18 - Погодак и на Стамфорд бриџу. Самјуел Ето доводи "плавце" у вођство у 31. минуту.

21.17 - Барселона је у 30. минуту успела да пробије "аутобус" играча Милана. Лионел Меси постиже гол из једанаестерца, након прекршаја Абатеа над Нејмаром. 

21.13 - Атлетико Мадрид наставља са сјајним партијама и у Лиги шампиона. Раул Гарсија дуплира предност популарних "јорганџија" у 25. минуту. 

21.12 - Након првог, ту је и други гол Наполија. Гонзало Игуаин је стрелац у 24. минуту. 

21.10 - Наполи стиже до изједначења. Погодак за екипу Рафе Бенитеза, у 22. минуту, постигао је Илнер. 

21.04 - Стеауа је одлично отворила меч у Швајцарској, што јој је и донело заслужену предност. Стрелац за некадашњег првака Европе био је Пиовачари у 17. минуту. 

20.58 - Први голови вечери, готово у идентичном тренутку. Атлетико Мадрид води против бечке Аустрије поготком Миранде, док је, помало изненађујуће, Марсеј повео у Напуљу. Стрелац за француски тим јесте Ајев. 

20.46 - Почело је преосталих седам мечева четвртог кола групне фазе Лиге шампиона. 

20.43 - Навијачи Борусије такође певају You'll never walk alone. Играчима Арсенала то свакако неће бити непознат призор...

20.20 - Загревање фудбалера Арсенала и Борусије Дортмунд.

19.53 - Нешто мање од сат времена до почетка меча на југу Италије, навијачи Наполија пуни трибине Сан Паоло стадиона...

19.52 - Крај меча у Русији. Зенит и Порто су поделили бодове (1:1). 

19.30 - Реке људи сливају се ка Сигнал Идуна Парку, како се данас због спонзорских права назива дом фудбалера Борусије.

19.15 - Овим степеницама ће се попети играчи Ајакса и Селтика уочи међусобног дуела на легендарној Амстердам арени. Испод је фотографија заставица која чека сваког навијача холандског тима. Атмосфера је, дакле, загарантована...

19.10 - Овако изледа званични програм дуела Борусија Дортмунд - Арсенал. Као што се да приметити, у екипи са Вестфалена очекују "историјски тријумф".

19.04 - Улазимо у других 45 минута на стадиону "Петровски". Обе екипе желе да дођу до победе, обе поседују играчки квалитет да до ње и дођу. Очекује нас узбудљиво друго полувреме. 

18.50 - Полувреме је у Санкт Петербургу. 

18.35 - Овако су навијачи Галатасараја синоћ блокирали улице мирног Копенхагена...

18.30 - Само пет минута је трајала радост играча португалског тима. Хулк, поготком свом бившем клубу, у 28. минуту поравнава резултат на овом врло динамичном сусрету.

18.24 - Први погодак вечери постигао је Лучо Гонзалес. Порто води у Санкт Петербургу од 23. минута.

18.01 - Почео је и први меч вечери. На стадиону "Петровски" играју Зенит и Порто.  

18.00 - Карло Анчелоти и Антонио Конте су стари знанци. Као такви су се и поздравили током меча Реал Мадрида и Јувентуса. Неки сматрају да су мало и претерали...

17.45 - Срећници, који поседују ову улазницу, имаће прилику да испрате меч између Челсија и Шалкеа.

17.25 - Свлачионица Зенита је спремна, што фотографија и показује.

17.00 - Одбројавање до меча вечери увелико траје...

16.38 - Порука добродошлице на "Камп Ноу" за тифозе Милана који долазе на утакмицу између Барселоне и Милана.

16.11 - У музеју на "Сигнал Идуна Парку" у Дортмунду налази се и дрес Томаша Росицког са првог меча два тима. Росицки је управо из Дортмунда прешао у Арсенал.

15.58 - Ова табла на "Стамфорд Бриџу" најављује вечерашњи меч Челсија и Шалкеа.

15.45 - Навијачи Селтика окупирали су градски трг у Амстердаму и добро се проводе пред вечерашњи дуел њихових љубимаца против домаћег Ајакса.

15.33 - Алесандро Дел Пјеро рекао је да његов бивши клуб Јувентус још има шансе да прође групну фазу Лиге шампиона. "Пратим игре Јувентуса колико могу, није лако наћи време када имаш два мала детета. Играли су синоћ добро против Реал Мадрида и још имају шансе да прођу даље", рекао је Дел Пјеро италијанским медијима. Клуб из Торина је на четвртом, последњем месту Групе Б Лиге шампиона, са три освојена бода. Дел Пјеро је за 19 сезона у Јувентусу одиграо 705 утакмица и постигао 290 голова.

14.58 - Најбољи фудбалер мадридског Реала Кристијано Роналдо срећан је што је против Јувентуса оборио рекорд Лионела Месија по броју голова у Лиги шампиона у календарској години, али ће учинити све да их постигне још. Португалац је синоћ постигао осми погодак у елитном такмичењу ове сезоне, укупно 14. у 2013. години, чиме је надмашио Аргентинца, који је у 2012. години 13 пута био стрелац. "Срећан сам, али желим да у преостала два меча постигнем још голова", рекао је Роналдо, који је сезону отворио хет-триком против Галатасараја, затим по два пута тресао мрежу Копенхагена и Јувентуса, да би синоћ у Торину постигао "само" један гол. Ипак, пред њим је још изазова, да обори Месијев рекорд од 14 голова у сезони из 2011-2012, затим да сустигне Аргентинца, који му на вечној листи бежи четири поготка (63:59) и коначно, да обори рекорд легендарног Раула Гонзалеса, најбољег стрелца у историји Лиге шампиона са 71 поготком.

14.30 - Арсенал гостује вечерас у Дортмунду (РТС 1, 20.45) и овај меч привлачи велику пажљу јавности. Јирген Клоп је пре нолико дана на констатацију новинара да "Арсенал изгледа уштимовано као симфонијски оркестар" одговорио да он ипак преферира "тврђи звук". Ево како би то изгледало у карикатури.

12.35 - Капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић рекао је да је задовољан како је функционисала одбрана тима на мечу четвртог кола Лиге шампиона против Реал Сосиједада (0:0). "Можемо да будемо задовољни када је одбрана у питању. Од почетка сезоне пропуштамо прилике и олако дозвољавамо тимовима да дају голове. Против Сосиједада смо направили искорак. Нисмо срећни због ремија, јер смо дошли у Сан Себастијан да победимо, али противник је одиграо добро и знатно нам олакшао посао", рекао је Видић за сајт Европске фудбалске уније (УЕФА).

12.00 - Менаџер фудбалера Манчестер Ситија Мануел Пелегрини рекао је да ће се у наставку такмичења у Лиги шампиона ривали плашити његове екипе. Сити је синоћ на свом стадиону у мечу четвртог кола ЛСС декласирао московски ЦСКА са 5:2 и први пут у историји обезбедио пласман у осмину финала. "Срећан сам због успеха, поготово што нам то није полазило за руком у претходне две године. Још важније је то што смо осигурали пласман два кола пре краја такмичења по групама. Остварили смо први овосезонски циљ. Имамо јаку екипу и видећемо докле можемо да догурамо. Свакако на жребу за осмину финала ономе ко нас буде 'извукао' неће бити драго", поручио је Пелегрини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару