Читај ми!

Лига шампиона уживо: Фаворити без милости

Ватромет голова на премијери Лиге шампиона. Реал је демолирао Галатасарај у Истанбулу, ПСЖ сјајан на Караискакију, оба Манчестера одлична против Леверкузена, односно Викторије Плзен. Јувентус опседао гол Копенхагена, али извукао само бод. Шахтјор на искуство славио у Сан Себастијану. Српски дерби у Лисабону припао Бенфики.

Фудбалери Бенфике победили су у Лисабону белгијски Андерлехт са 2:0 у првом колу Ц групе Лиге шампиона, а стрелац првог поготка за португалски тим био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.

Он се у четвртом минуту дуела на стадиону Ла Луж лепо снашао пред противничким голом и затресао мрежу. Победу домаћина потврдио је Луизао у 31. минуту.

У тиму Бенфике још су играли и Лазар Марковић, Немања Матић и Љубомир Фејса, док су стартери у екипи Андерлехта били Александар Митровић и Лука Миливојевић.

Француски шампион Пари Сен Жермен је у другој утакмици Ц групе протутњао кроз Пиреј и славио против Олимпијакоса са 4:2.

Домаћин се некако и држао у првом делу меча, али је у наставку Тијаго Мота два пута затресао мрежу грчког тима и трасирао пут ка победи ПСЖ-у.

У дербију првог кола Б групе мадридски Реал у Истанбулу је размонтирао домаћи Галатасарај са 6:1.

Малер који је задесио госте, повреда голмана Икера Касиљаса и његов излазак из игре у 15. минуту, није утицао на коначан исход.

Блиставу партију пружио је Португалац Кристијано Роналдо који је три пута затресао противничку мрежу, док је најскупљи играч на свету Герет Бејл у игру ушао тек у 63. минуту уместо стрелца првог поготка, Иска.

Италијански Јувентус је у другом мечу ове групе разочарао своје навијаче, пошто је на гостовању данском Копенхагену одиграо само 1:1.

Шампион Европе, Бајерн у Минхену је убедљивом победом над московским ЦСКА (3:0) у Д групи кренуо на пут ка одбрани титуле.

Изабраници Пепа Гвардиоле пружили су разноврсну и атрактивну игру, а поготке за минхенску "машину" дали су Давид Алаба, Марио Манџукић и Арјен Робен.

Српски репрезентативац и члан ЦСКА Зоран Тошић у игру је ушао у 45. минуту уместо Витиња.

Екипа Манчестер Ситија је у другој утакмици Д групе у Плзену убедљиво победила чешку Викторију са 3:0 и најавила да полако излази из резултатске кризе.

Српски репрезентативци Матија Настасић и Александар Коларов одиграли су свих 90 минута за Сити.

Првак Енглеске Манчестер Јунајтед је, мање-више, рутински на Олд Трафорду у мечу А групе савладао немачки Бајер Леверкузен са 4:2, уз два гола Вејна Рунија.

Српски интернационалац Немања Видић поново је командовао одбраном Јунајтеда.

Овако су текли мечеви:

22.46 - Изузетно узбудљиво премијерно вече у новој сезони Лиге шампиона. На осам мечева постигнуто је чак 29 голова, а постигнути су следећи резултати: Бајерн Минхен - ЦСКА Москва 3:0, Олимпијакос - ПСЖ 1:4, Викторија Плзен - Манчестер сити 0:3, Копенхаген - Јувентус 1:1, Бенфика - Андерлехт 2:0, Манчестер јунајтед - Бајер Леверкузен 4:2, Реал Сосиједад - Шахтјор 0:2 и Галатасарај - Реал Мадрид 1:6.

22.45 - Готов је и меч у Турској. 

22.41 - Реал стиже и до невероватног шестог поготка. Стрелац је Роналдо, у 91. минуту. Сјајни Португалац постиже хет-трик на отварању Лиге шампиона. 

22.38 - Готови су сви мечеви, осим оног у Истанбулу где се игра последњи минут регуларног дела. 

22.36 - Пари Сен Жермен постиже и четврти погодак против Олимпијакоса. Стрелац у самом финишу млади штопер Маркињос. 

22.34 - Стиже Галатасарај до почасног поготка. Стрелац је Булут у 84. минуту.

22.33 - 5:0 у Истанбулу, Бензема у 81. минуту. 

22.31 - Бајер Левекузен није рекао своју последњу реч вечерас. Немци стижу и до другог гола на Олд трафорду, али су и даље у великом заостатку. Стрелац је Топрак. Јужније, Шахтјор дуплира предност против Реал Сосиједада. Погодак је постигао, свој други вечерас, Алекс Тешеиро.

22.21 - Манчестер јунајтед наставља да пуни мрежу Бајера из Леверкузена. Сада води са 4:1, а стрелац је у 79. минуту био Валенсија. 

22.17 - Реал демолира Галатасарај. Шпанци воде са 4:0, а стрелац је поново био Кристијано Роналдо. 

22.16 - Гости из Париза сада воде са 3:1 на Караискакију. Стрелац за ПСЖ поново Мота. 

22.14 - Реал завршава посао у Истанбулу. Роналдо погађа у 63. минуту за 3:0. 

22.13 - Још један погодак Вејна Рунија. Јунајтед сада води са 3:1 против гостију из Немачке. 

22.12 - Пари Сен Жермен поново води. Нову предност Парижанима доноси Мота у 68. минуту. Негде у исто време пао је и гол на Алианц арени. Робен повећава предност Бајерна на 3:0. 

22.08 - Нема више мечева без голова. Шахтјор води против Реал Сосиједада са 1:0. Стрелац, у 64. минуту, Алекс. 

22.05 - Реал је врло сигуран у Турској. Мадриђани воде са 2:0, а стрелац другог поготка био је Карим Бензема. 

22.02 - Наставља се бродолом Викторије Плзен у другом полувремену. Мачестер сити сада води са 3:0, а стрелац је био Агуеро у 58. минуту. Истовремено, Ван Перси враћа предност Манчестер јунајтеду - 2:1. 

21.58 - Јувентус коначно анулира предност Копенхагена. Стрелац за "даму" Кваљарела у 54. минуту. 

21.57 - Где је први ту је и други. Манчестер сити води са 2:0 против Викторије Плзен. Стрелац је Јаја Туре у 53. минуту 

21.56 - Бајер из Леверкузена стиже до изједначења у Манчестеру. Погодак за "фармацеуте" је дело Ролфеса.

21.51 - Први погодак у наставку постигао је Манчестер сити. Навијаче "грађана" обрадовао је Џеко у 48. минуту. 

21.48 - Игра се других 45 минута на већини сусрета. 

21.41 - Голман Реала Икер Касиљас повредио је ребро због чега је морао да напусти терен у 15. минуту. Шпански репрезентативац повреду је доживео већ у првом минуту после судара са саиграчем Серхиом Рамосом, али је успео да издржи још неко време на терену. Искусног чувара мреже на голу краљевског клуба заменио је Дијего Лопез. Касиљасу је то била прва такмичарска утакмица у дресу Реала још од јануара. Прво је имао проблеме са повредама, а потом је изгубио статус првотимца.

21.39 - Полувремена на свим мечевима. Голова нема само у Сан Себастијану, где играју Реал Сосиједад и Шахтјор, као и у Чешкој, где Викторија Плзен дочекује Манчестер сити. 

21.32 - Бајерн такође сада има два гола предности. Стрелац за Баварце био је Марио Манџукић у 41. минуту.

21.22 - Погодак и у Истанбулу. Иско доводи Реал у вођство и постиже свој првенац за "краљевски клуб" у Лиги шампиона.

21.21 - Луизао дуплира предност Бенфике у 30 минуту. 

21.11 - Изједначење на Караискакију. Словак Вајс постиже погодак за Олимпијакос у 25. минуту.

21.09 - Погодак и на Олд трафорду. Манчестер јунајтед води против Бајера из Леверкузена захваљујући голу Вејна Рунија.

21.06 - Први погодак за госте на вечерашњим утакмицама. Пари Сен Жермен води против Олимпијакоса поготком Каванија у 19. минуту. 

21.02 - Екипа Копенхагена води против Јувентуса од 15. минута. Стрелац је био Јоргенсен. Иако је дански тим домаћин, евентуална победа ове екипе би била велико изненађење, имајући у виду њихову тренутну форму али и објективну снагу италијанског шампиона. 

20.51 - Погодак и у Лисабону. Стрелац за Бенфику српски репрезентативац Филип Ђуричић.

20.50 - Како и приличи, први погодак у новој сезони постигао је Бајерн. Стрелац за браниоца титуле, у четвртом минуту, био је Алаба.

20.45 - Почела је нова сезона Лиге шампиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару