Читај ми!

Гол наде за црно-беле

Лудогорец - Партизан 2:1 (крај). Фудбалери Партизана поражени су Разграду од бугарског првака Лудогореца са 2:1, у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Српски шампион претрпео је подношљив пораз и са реалним шансама за пролаз ишчекује реванш за седам дана на стадиону у Хумској.

22.12 - Тренер Лудогореца Стојчо Стоев задовољан је резултатом, али је свестан веома тешког задатка који очекује његов тим у реваншу у Београду. "Тешка утакмица, али то смо и очекивали. Партизан је велико име, у Европи, не само у Србији. Има богату историју и традицију. Нама недостају овакве утакмице, немамо интернационално искуство. Задовољан сам резултатом и спремно чекамо реванш", изјавио је Стоев новинарима у Разграду.

22.10 - Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је после вечерашњег пораза од Лудогореца да је екипа психолошки пала после водећег гола домаћина, али да и даље сматра да црно-бели имају реалне шансе за пролаз у бараж за Лигу шампиона. "Можда је ваш утисак да смо одиграли само мало боље него против Ширака, али имали смо пар добрих шанси. Радићемо да буде боље, видим велику шансу да добијемо пред нашим навијачима у реваншу. Повукли смо се после гола, можда из психолошких разлога. Дали су нам гол на начин на који смо знали да играју, да Марселињо улази из другог плана", казао је Рашовић на конференцији за новинаре после меча.

21.22 - Крај меча у Разграду. Лудогорец - Партизан 2:1. Српски шампион има солидан резултат пред реванш у Београду.  

21.17 - Три минута надокнаде и стрепње.

21.16 - Шут Фабија, Лукач опет спасава Партизан. Сви играчи црно-белих у функцији одбране гола. 

21.12 - Грчки арбитар даје други жути Јојићу који је изгубљен за реванш. Црно-бели до краја меча са десет играча на терену. 

21.09 - Последња измена у Партизани. Капитен Илић излази улази Којић. 

21.04 - Ни Иван Иванов није имун на жути картон. Чудан критеријум Грчког судије. Марселињо из слободног ударца шутира преко гола.

21.00 - Нови жути картон за играче Партизана. Овај пут Ђемби Ђемби због приговора. И даље траје велики притисак играча Лудогореца.

20.54 - Голлл! Лудогорец - Партизан 2:1. Несхватљива грешка играча Партизана. Лоше намештена офсај замка након које је Александров сместио лопту у мрежу немоћног Лукача.

20.52 - Ерик Ђемба Ђемба дебитује за црно-беле. Изашао је Нинковић. 

20.46 - Прва измена за црно-беле. Филип Малбашић улази на терен уместо Грбића.

20.41 - Голлл! Лудогорец - Партизан 1:1. Марселињо се искупио за малопређашњу грешку. Шутирао је са ивице шеснестерца и матирао немоћног голмана Лукача.

20.37 - Голлл! Лудогорец - Партизан 0:1.  Након велике грешке Марселиња, који је промашио читаву лопту, Саша Марковић постиже свој првенац у квалификацијама за Лигу Шампиона!

20.32 - Почело друго полувреме на стадиону Лудогорец арена.  

20.17 - Судија је означио крај првог полувремена које је завршено резултатом 0:0 у коме и поред слолидне игре оба тима нису вићене изразите шансе. 

20.16 - Волеј Безјака у последњим минутима првог полувремена, на срећу, поред стативе. 

20.14 - И Марко Шћеповић "пожутео".  

20.07 - Жути картон и за капитена Сашу Илића након, наводно, оштрог старта. 

19.56 - Слободан ударац за "црно-беле" са око 20 метара, Марко Шћеповић високо преко гола. 

19.46 - Прва озбиљнија прилика на мечу. Дупли пас играча Лудогореца у шеснестерцу Партизана и шут Безјака са осам метара, голман Лукач сјајно интервенише и спасава мрежу.     

19.38 - Прва јавна опомена на мечу. Марковић добија жути картон због оштрог старта.  

19.30 - Судија означио почетак меча у Разграду између Партизана и Лудогореца. Температура на стадиону је 27 степени. Трибине стадиона попуњене.

19.22 - Састави тимова - Партизан: Лукач, Аксентијевић, Гулан, Обрадовић, Иванов, Марковић, Илић, Јојић, Грбић, Нинковић, Шћеповић. Лудогорец: Стојанов, Барте, Минев, Моти, Јунор Каирака, Ђаков, Златински, Безјак, Дани Абало, Стојанов, Марселињо.

Фудбалери Партизана изгубили су у Разграду од екипе бугарског првака Лудогореца са 2:1, у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Партизан је победио сам себе у Разграду. Изабраници Вука Рашовића пружили су у одређеној мери бољу партију него у двомечу са јерменским Шираком, али ће морати много да се помуче за шест дана у реваншу у Београду.

Имали су црно-бели вечерас вођство на почетку првог полувремена, али је одбрана Партизана практично поклонила два гола ривалу. Посебно упечатљив био је други гол бугарског тима у 67. минуту, када је одбрана Партизана стала, очекујучи да голман Милан Лукач избије једну дубинску лопту. Најбржи је, међутим, био Михаил Александров који је затресао мрежу и решио питање победника.

"Со на рану" српског првака било је искључење Милоша Јојића због другог жутог картона у 84. минуту.

Бугарски шампион је имао теренску иницијативу у првом полувремену, али је Партизан први стигао до гола, после контранапада у којем је у 49. минуту најсналажљивији био Саша Марковић.

Ипак, радост црно-белих трајала је само четири минута, а онда је Бразилац Марселињо искористио спорост Партизанове одбране и донео изједначење.

У првом делу меча чувар мреже Партизана Лукач "скинуо" је зицер центарфору домаћих Роману Безјаку. Лукач је и у 88. минуту спасао Партизан убедљивијег пораза, пошто је одбранио ударац Фабија. На тај начин Лукач је, макар донекле, сачувао наду црно-белих да у реваншу могу да победе и прођу у четврто коло, мада са оваквом игром то ће бити врло тешко.

У тиму Партизана дебитовао је Камерунац Ерик Ђемба-Ђемба, а на терен је ушао у 64. минуту заменивши Нинковића.

Црно-бели су у Разграду имали подршку групе од око 300 навијача који су стигли из Србије.

Резултати првих утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Лудогорец (Бугарска) - Партизан (Србија) 2:1 (Марселињо 53, Александров 67 - Марковић 49)
АПОЕЛ (Кипар) - Марибор (Словенија) 1:1 (Гонсалвеш 21 - Таварес 64)
Молде - Легија 1:1 (Чима Чукву 29 - Двалишвили 68)
Салцбург (Аустрија) - Фенербахче (Турска) 1:1 (Алан 68 - Кристијан пенал 90+5)
Селтик (Шкотска) - Елфсборг (Шведска) 1:0 (Комонс 76)

Одиграно у уторак:

Шахтјор Караганди (Казахстан) - Скендербег (Албанија) 3:0 (Џидић 14, Муртазијев 78, Кизниченко 90)
Динамо Тбилси (Грузија) - Стеауа (Румунија) 0:2 (Јанку 64, 80)
Аустрија Беч (Аустрија) - Хафнарфјордур (Исланд) 1:0 (Ројер 25)
Каљу (Естоија) - Викторија Плзен (Шешка) 0:4 (Чисковски 2, 52, 90+2, Дурис 77)
Базел (Швајцарска) - Макаби Тел Авив (Израел) 1:0 (Штокер 39)
Нордсјеланд (Данска) - Зенит (Русија) 0:1 (Кержаков 49)
ПАОК (Грчка) - Металист (Украјина) 0:2 (Девић 43. пенал, 72)
Динамо Загреб (Хрватска) - Шериф (Молдавија) 1:0 (Рукавина 89)
ПСВ Ајндховен (Холандија) - Варегем (Белгија) 2:0 (Депај 61, Локадија 81)
Олимпик Лион (Француска) - Грасхоперс (Швајцарска) 1:0 (Бишевац 64).

Реванш сусрети играју се следеће недеље.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару