ЛШ уживо: Ништа од чуда на "Бернабеу"

Реал Мадрид - Борусија Дортмунд 2:0. Надали су се чуду, али им је оно измакло из руку. Реал Мадрид је победио Борусију пред својим навијачима, али је тој победи фалио један погодак да оне не буде пирова. Немачки тим је тај који одлази на Вембли, и само сулудо субјективни посматрачи могу да кажу да то није заслужено. Жозеу Мурињу није суђено да се са Реаом попне на кров Европе.

22.44 - Борусија из Дортмунда је изгубила свој први меч у овогодишњем издању Лиге шампиона, али никада нису били срећнији него вечерас. И вечерас су изабраници Јиргена Клопа показали да су један од најкомплетнијих тимова на планети, чији су квалитети савршено стављени у функцију игре и резултата. Десета титула Реала мораће да сачека нека срећнија времена.  

22.39 - Након надокнаде од пуних шест минута, Хауард Веб свира крај утакмице. Играчи Реала су на земљи, колеге из Дортмунда прослављају велики и, надасве, заслужени тријумф. 

22.33 - У 91. минуту Јирген Клоп прави и последњу измену. Блажчиковски је уступио место Бразилцу Сантани. 

22.31 - ГООООЛЛЛЛ!!! Невероватан финиш меча на "Сантијаго Бернабеу". Реал успева да стигне до поготка, чини се ни они сами нису свесни на који начин. Након огромне гужве и једног, чинило се стихијског напада, Серхио Рамос је напросто катапултирао лопту у гол немачког тима. Очекује нас паклених шест, седам минута.

22.29 - Друга измена у екипи из Дортмунда. Игрује напустио Левандовски, на терену је Себастијан Кел. 

22.25 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Када се чинило да су сви, па и они сами, дигли руке од ове утакмице, фудбалери Реала су постигли погодак. Стрелац је био Карим Бензема, асистент Озил.

22.21 - Није могло без судијске грешке. Матс Хумелс је играо руком, нехотице свакако али уз јасну опструкцију игре. Хауард Веб пропушта, међутим, да то и досуди. Исправна негодовања клупе и играча Реала. 

22.18 - Нова прилика за Левандовског. Ројс је прошао и фудбалски дрско одиграо повратну лопту према пољском нападачу. Овај прима лопту, губи време, и због тога његов ударац блокира Есијен, који и дан-данас делује као играч који може да одигра три утакмице у низу, у истом ритму.

22.14 - У 72. минуту покушао је и Кака, понајбољи играч Реала у овом делу утакмице, али његов ударац спољним делом стопала, након центаршута Ди Марије, завршава поред десне стативе. 

22.12 - Озил одиграва до Роналда који је на ивици казненог простора противника, овај "импровизованим ударцем", из колена, шпицом, шутира преко гола. Много више је потребно да би се постигао погодак против екипе каква је Борусија. 

22.09 - Последња измена у екипи Реала. Кедира је на терену, Ћаби Алонсо ван њега.

22.08 - Борусија је намирисала крв. Њихови напади више нису стидљиви, они играју са јасном намеру да дотуку противника који више, чини се, и не верује у пролазак. 

22.04 - Две најбоље прилике на вечерашњој утакмици пропустила је Борусија. Након поменуте ситуације и ударца Левандовског, овога пута без среће је остао Гундоган. Прелепа акција Немаца почела је разменом пасова Гроскројца и Ројса, који је затим пронашао Гундогана, несхватљиво самог на петерцу противника. Чинило се да би само чудо могло да спречи погодак, али управо је чудесна била интервенција Дијега Лопеза. Дортмунд пропушта и другу меч лопту.

22.01 - Двострука, и наизглед очајничка измена Жозеа Муриња у 57. минута. Уместо Фабија Коентраа на терену је Кака, док је Карим Бензема заменио неприметног Игуаина. Реал ће сада играти са три играча у последњој линији, што је без дилеме лако схватљив ризик.

21.57 - Снага, ритам, идеја... Шта год да недостаје играчима Реала (вероватно је све наведено), заслужно је за непремостиву препреку која омета њихова стремљења ка финалу на Вемблију. Реал, додуше, добар део утакмице и не изгледа као тим који заслужује да буде тамо...

21.52 - Пуно, пуно среће сада за Реал. Сјајну контру извели су фудбалери Дортмунда, тачније Гундоган, Ројс и Левандовски, да би овај последњи, одличним ударцем, погодио пречку већ савладаног Лопеза. Немци играју са много самопоуздања, које спорадично много недостаје фудбалерима Реала.

21.47 - Почео је наставак сусрета, без промена у оба састава. Промена има у игри два тима, јер је Реал и друго полувреме почео силовито. Гол им је очајнички потребан, што пре. 

21.32 - Крај првог полувремена у Мадриду. Након паклених 15 минута на самом почетку сусрета, Реал је постепено падао у игри. Истовремено, и наравно повезано са тим, Дортмунд је бивао све сигурнији. Није то онај тим из првог меча, који је млео одбрану Мадрићана, али није ни морао да буде. Чудо коме се надају играчи Реала управо је постало још недостижније.

21.29 - Дортмунд игра интелигентно, баш као екипа која се ни најмање није уплашила ривала или амбијента. Сваки прекршај, досуђен над играчима Борусије, користи се да се помере линије тима. Лопта више и не прилази казненом простору гостију. Кристијано Роналдо гестикулира на исти начин као и у другом полувремену првог меча. Фрустрација је евидентна...

21.26 - Мурињу је дојадило да вечерас одлични Пишчек прекида нападе његовог тима у врло битним тренуцима, па је послао Роналда на супротни, десни бок. То је дало резутата готово моментално, јер је Португалац, након лепог продора, послао лопту у опасну зону испред гола Вајденфелера. Резултат је, ипак, изостао. 

21.21 - Шпанском тиму понестаје идеја, можда чак и снаге. Све се тренутно своди на евентуални успех индивдуалне инспирације Роналда, Ди Марије или Озила. Игуаин, као најистакнутији играч у формацији, већ јако дуго није имао контакт са лоптом. 

21.15 - Навијачи Реала су видно сада незадовољни игром својих љубимаца. Напади су пресушили, а играчи Дортмунда без већих проблема успевају да, што чувањем лопте, што сјајним покривањем простора и корекцијама саиграча, држе домаћина на комфорној дистанци. Реал је стрпљив, и мора да буде јер би примљени гол значио крај и овако слабих нада, али време пролази. 

21.10 - Однос снага, око половине првог дела игре, мало је промењен. Дортмунд је успео да пребаци тежиште игре на половину Реала, и самим тим да са својом задњом линијом изаће на десетак метара од половине игралишта. Прилика да Вајденфелер ухвати мало ваздуха, али и да се сада навијачи Реала хватају за главу. Кад смо код њих, онај набој који их је држао на почетку као да је попустио, тако да је сада атмосфера онаква какву смо иначе навикли да видимо на овом стадиону.

21.03 - Минути пролазе, а Борусија не успева да побегне са своје половине и барем накратко ослаби притисак на своју задњу линију. Ипак, напади Реала више нису подједнако неумољиви, као на самом почетку сусрета. 

21.03 - Невероватно! Реал је успео да пропуст још једну идеалну прилику. Заиста сјајна акција "краљевића" довела је Озила самог испред Вајденфелера, са више него довољно времена да припреми ударац. Нажалост по његову екипу, очевидан грч је учинио своје - и поред интелигентне замисли, промашио је читав гол. 

21.00 - Већ у 14. минуту Јирген Клоп врши прву измену, принудну наравно. Уместо повређеног Гецеа, у блок немачког тима стао је Гроскројц. 

20.58 - Заиста гледамо сјајан меч. Мали предах у налетима "краљевића" искористио је Левандовски, али је његов ударац са шест или седам метара зауставио Лопез. Дословце одмах, на супротној страни, Роналдо, нечуван у казненом простору, чини исто што и Пољак десетак секунди раније - шутира у противничког голмана. 

20.55 - Дортмунд не бежи од поседа лопте. Циљ је, барем тако делује у овом моменту, што пре укључити у акцију Левандовског као најистуренијег играча, коме штопери Реала остављају и превише простора. Делује као да то чине из чистог страхопоштовања... 

20.52 - Реал наставља да кидише. У осмом минуту, домаћи играчи су извели већ свој четврти корнер. 

20.51 - Прва прилика за Реал, и то више него повољна. Модрић је отео једну лопту, а затим је Озил проиграо Игуаина, чини се на једини начин који је био могућ у датим околностима, али је ударац Аргентинца из непосредне близине зауставио голман немачког тима.

20.48 - Први минути утакмице доносе управо оно што је свако, био навијач Реала или Борусије, очекивао. Мадриђани не срљају ка голу Вајденфелера, али то сигурно не значи да не постоји жеља да се што пре стигне до гола. На другој страни, смирени играчи немачког тима врло дисциплиновано и стрпљиво чекају своју прилику. Да није било добро постављених Рамоса и Варана, у пар наврата би је и дочекали. 

20.45 - Први реванш сусрет полуфинала Лиге шампиона је почео. 

20.42 - Играчи оба тима су на терену, а, иначе врло млаки навијачи Реала, праве заиста заглушујућу буку. Велика кореографија недвосмислено показује веру свих да Мадрид може до убедљивог, и наравно довољног тријумфа. Температура у Мадриду је 12 степени, тако да су сви услови за величанствену фудбалску представу испуњени.

20.30 - Реал Мадрид је против гостију из Немачке, до вечерашње утакмице, побеђивао 18 пута, два пута је поражен а четири утакмице су завршене ремијем.

20.15 - Играче Реала је приликом уласка на терен, на загревање пред вечерашњу утакмицу, дочекала песма Thunderstruck од легендарне групе ACDC. 

20.10 - Дортмунд је непоражен на гостовањима у Лиги шампиона ове сезоне, и свакако је најтежи ривал за екипу Реала у овом тренутку. Међутим, Мадриђани су славили на 14 утакмица у Лиги шампиона на свом стадиону под Жозеом Мурињом, девет са разликом која би им и вечерас била довољна за пролазак. У 17 утакмица, поражени су само једном.

19.52 - Борусија из Дортмунда у меч улази са ових 11 фудбалера: Вајденфелер, Суботић, Хумелс, Пишчек, Шмелцер, Бендер, Гундоган, Геце, Ројс, Блажчиковски и Левандовски.

19.50 - Реал Мадрид ће меч почети у следећем саставу: Дијего Лопез, Варан, Серхио Рамос, Фабио Коентрао, Озил, Ћаби Алондо, Есијен, Модрић, Ди Марија, Роналдо и Игуаин.

19.40 - Навијачима Реала вечерас је најзанимљивија она статистика која се тиче успешности њиховог клуба у реваншима након пораза у првом мечу неког окршаја у европским такмичењима. „Краљевски клуб" је 22 пута преокренуо резултат након пораза у првом дуелу, поражен је 14 пута. Било је и неких великих победа. Поред поменутих против Црвене звезде и Интера, ту су, између осталих, и они против Андерлехта средином осамдесетих (0:3, 6:1) и Борусије Менхенгладбах у истом периоду (1:5, 4:0).

19.25 - Овако је испред стадиона Сантјаго Бернабеу. А унутра, Јирген Клоп је изашао на терен да поздрави навијаче из Немачке који се полако окупљају на највишем делу северне трибине. Као и увек, Клоп је насмејан и опуштен.

19.20 - „Краљевски клуб" вечерас ће из ложе „Бернабеуа" бодрити лично шпански краљ Хуан Карлос. Његово краљевско височанство, иначе у својој 75 години, је добило посебно одобрење лекарске комисије да присуствује овом дуелу. Ово ће бти прво јавно појављивање краља Шпаније још од 3. марта.

19.10 - Кристијано Роналдо није могао да сакрије фрустрацију након убедљивог пораза Мадрићана у Дортмунду. Прошао је поред новинара, не смогавши снаге да одговори на нека најосновнија питања. Без гримасе је само изустио: „Причаћу у уторак". Шпански новинари га држе за реч, посебно они у „Марки" који без устезања истичу да вечерас све зависи од „њиховог португалског талисмана". Роналдо је свакако неко ко је навикао да вади кестење из ватре, али би вечерашњи сусрет могао да буде и један од најважнијих у његовој каријери...

19.05 - Однос Жозеа Муриња и арбитара у највећем броју случајева подсећа на однос остарелих супружника - не воле се превише али су упућени једни на друге. Португалац је критиковао делиоце правде скоро подједнако колико је „пецкао" и своје противнике. Због свега тога и чуди што је Мурињо са толико задовољства говорио о именовању Хауарда Веба као главног судију за меч са Дортмундом.Колико је њихов однос добар, показује и детаљ са једне утакмице на којој се Веб нашалио са Мурињом рекавши му да добропази шта говори са клупе јер су га неке негове колеге научиле псовкама на португалском. Веб је у сјајним односима и са Криситјаном Роналдом. Позната је његова изјава да је „огромна част за судију да буде на терену заједно са врхунским играчима, какав је Кристијано Роналдо".

18.54 - Грозница у Мадриду је почела. Навијачи Борусије опуштени, па оних 16.000 полицајаца и агената, који су распоређени да прате овај меч, практично, немају шта да раде. Надал верује у "пролаз" Реала. 

17.13 - Погледајте најаву немачке телевизије Скај за дуеле Реала и Борусије и Барсе и Бајерна.  

16.45 - "Верујемо. Верујте и ви", поручио је Лео Меси својим навијачима преко Фејсбука.

16.01 - Легендарни немачки фудбалер Бернд Шустер, својевремено играч Реала и Барселоне, касније и тренер Мадриђана, рекао је данас да су убедљиве победе немачких тимова у првим мечевима полуфинала Лиге шампиона, доказ да се ближи крај доминацији шпанског фудбала. "Фудбал функционише у генерацијама. Током последњих неколико година Шпанија је имала сјајн тим и створила је феноменалне играче, али сваком циклусу дође крај, као што се то десило Италији и Бразилу. Немачки фудбал покушава да се попне на врх, први мечеви су донели изненађујуће резултате, али постоји могућност преокрета", рекао је Шустер за немачке медије.

15.52 - Барселона је пред немогућом мисијом али интересовање за реванш против Бајерна је огромно. Карте су одавно распродате а занимњив податак везан за новинаре стиже из Каталоније. За сутрашњи меч акредитовано је невероватних 990 новинара!

15.39 - Да ли ће Реал успети да направи подвиг против Борусије и пласира се у финале? Велики је знак питања. Мећутим, ''краљевићи'' не губе наду. На званичном сајту Мадриђана сећају се неких великих преокрета током богате историје, па спомињу утакмице против Интера (5:1 и 3:0) и легендарни меч против наше Црвене Звезде у осмини финала Купа шампиона из 1987. године, када су у Београду поражени са 4:2 , да би у реваншу победили 2:0 и прошли даље.

15.25 - Бајерн стигао у Барселону, где су их дочекали навијачи Реала,

14.00 - Бивши председник Бајерна Франц Бекенбауер извинио се данас Барселони за коју је јуче рекао да ће користити сва средства у реваншу како би се домогла финала Лиге шампиона на Вемблију. "Жао ми је ако су моји коментари били погрешно протумачени. Рекао сам да ће оба тима учинити све како би се домогли финала - и ништа више од тога. Убеђен сам да ће у среду превагнути фер-плеј", рекао је Бекенбауер. Он је нагласио да свакако није рекао да ће се Барселона служити "свим средствима".

13.55 - Јирген Клоп најављује да ће Борусија  и у реваншу играти на исти начин. "Морамо бити храбри. Ми нећемо играти само напад или само одбрану. Најважније је да успоставимо баланс, како би били сигурни у пролазак у финале", рекао је Клоп.

13.44 - Шпански медији нису задовољни избором Хауарда Веба за судију меча Реал-Борусија. Шпанци "не воле" енглеског судију још од финала светског првенства 2010. године, када је пропустио да искључи Најџела Де Јонга. Бивши арбитар, сада дописник "Аса" Илдефонсо Урицар, отишао је толико далеко да је јавно искритиковао Веба да није у доброј физичкој форми. Са друге стране, Кристијано Роналдо се није сложио са тим: "Знам Веба из Енглеске и свиђа ми се како суди. Сваком се деси да има лош дан, али ако не прођемо даље то сигурно неће бити због његовог сушења".

13.05 - Свлачионица Реала спремна је за чудо, да ли су и играчи?

12.55 - Шпанска Марка објавила састав Реала за вечерашњи меч против Дортмунда. Нема изненађења, Мурињо почиње офанзивно.

12.30 - Када је Мурињо у питању - ништа није немогуће. Реал је под португалским стручњаком чак у 40 одсто утакмица забележио резултат који би их, после реванша са Дортмундом, одвео у финале Лиге шампиона. Навијачи "краљевског" клуба очекују да се макар поново резултат из четвртфинала против Галатасараја, када је Реал на Бернабеу славио са 3:0.

11.42 - У Мадриду се продају овакве мајице. Тек да се не сметне с ума који резултати требају шпанским гигантима за пролаз у финале.  

01.28 - Око 1.600 полицајаца иа агената задужено је за контролу навијача из Дортмунда. Очекује се да из Немачке дође око 6.000 навијача, од чега је 4.000 купило карте редовним путем. Преосталих 2.000 наводно је до улазница дошло од препродаваца путем Интернета. 

01.08 - Навијачи Реала испратили играче на спавање узвицима: "Ми смо краљеви Европе". Да ли су у праву сазнаћемо до краја дана. 

"Mилиoнeри" из Дoртмундa су прoшлe нeдeљe у првoм пoлуфинaлу нa свoм тeрeну слaвили сa 4:1, a фaнтaстичну пaртиjу пружиo je Рoбeрт Лeвaндoвски, стрeлaц свa чeтири гoлa.

Jeдини пoгoдaк зa Maдриђaнe нa тoj утaкмици дao je Кристиjaнo Рoнaлдo, чиjи прoблeм сa пoврeдoм бутнoг мишићa бринe свe нaвиjaчe трoфejнoг клубa.

"Сви знajу дa je Кристиjaнo вeoмa мoтивисaн зa свaку утaкмицу, бeз oбзирa дa ли je oнa oдлучуjућa или нeмa тaкмичaрски знaчaj. Oн нaм je нajпoтрeбниjи зa сутрaшњи мeч, нaдaм сe дa ћe пoрeд њeгa и цeлa eкипa бити нa нивoу", кaзao je фудбaлeр срeдинe Рeaлa Сaми Кeдирa.

Рoнaлдo збoг прoблeмa сa пoврeдoм ниje игрao прoшлoг викeндa у грaдскoм дeрбиjу сa Aтлeтикoм (2:1). Eкипa Бoрусиje je прoшлoг викeндa у Бундeслиги у гoстимa сaвлaдaлa Фoртуну из Дизeлдoрфa сa 2:1.

"Иaкo мнoги смaтрajу дa смo jeднoм нoгoм вeћ у финaлу, мислим дa ниje тaкo. У нajбoљeм случajу рaди сe o мaлoм прсту. Вaрa сe свaкo кo мисли дa мoжe дa у Maдриду нe мoжe дa изгуби сa 3:0", упoзoриo je дeфaнзивaц Бoрусиje Maтс Хумeлс.

Oчeкуje сe дa у стaртнoj пoстaви eкипe из Дoртмундa пoнoвo будe и српски штoпeр Нeвeн Субoтић. Oвe сeзoнe Бoрусиja je вeћ oстaлa нeпoрaжeнa у мeчу у групнoj фaзи, a рeзултaт je биo 2:2. Рeaл je тaдa имao дoстa срeћe, пoштo je Meсут Oзил тeк у 89. минуту дoнeo бoд дoмaћину.

Сутрaшњa рeвaнш утaкмицa пoлуфинaлa измeђу Рeaлa и Бoрусиje игрa сe oд 20.45 нa стaдиoну Сaнтjaгo Бeрнaбeу у Maдриду.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару