Барса и Бајерн у полуфиналу!

Барса, без Месија, на рубу пропасти... Са Аргентинцем - у полуфиналу Лиге шампиона! Пасторе најавио "изненађење", Педро послао Парижане кући. Јувентус без решења против моћног Бајерна.

22.31 - Готово је! Бајерн и Барселона иду у полуфинале. 

22.30 - ГОЛ!!! Клаудио Пизаро поставља, вероватно, коначан резултат у Торину. Бајерн води са 2:0. 

22.07 - ГОЛ!!! Ништа без Месија! Откако је ужао Аргентинац у игру, Барса је "живнула", и после комбинације са Виљом, лопта стиже до Педра који доноси изједначење. 

22.01 - ГОЛ!!! Марио Манџукић постиже гол у Торину, Бајерн је на корак од полуфинала. 

21.48 - ГОЛ!!! ПСЖ преко Пастореа долази до предности! Контра Парижана, Ибрахимовић додаје лопту до Пастореа, који погађа за 1:0.

21.45 - Почело друго полувреме. 

21.27 - Полувреме у Барселони, а и у Торину. На оба меча 0:0. Барса без Месија, који је на клупи, не успева да игра своју препознатљиву игру, ПСЖ у неколико наврата веома озбиљно запретио. 

21.15 - После пола сата игре, потпуно је јасно да ПСЖ у Барселону није дошао да се брани. Имају иницијативу, и неколико одличних прилика, али је Валдес фантастичан. 

20.45 - Почели мечеви у Торину и Барселони. 

20.20 - Јувентус ће меч почети у саставу: Буфон, Кјелини, Барзаљи, Бонући, Погба, Маркизио, Падоин, Пирло, Асамоа, Вучинић и Кваљарела. За минхенски Бајерн ће играти: Нојер, Данте, Ван Бујтен, Лам, Рибери, Хави Мартинез, Робен, Милер, Алаба, Швајнштајгер и Манџукић.

20.16 - За Барсу играју: Валдес, Алба, Адриано, Пике, Алвеш, Инијеста, Бускец, Ћави, Виља, Фабрегас, Педро. ПСЖ наступа у саставу: Сиригу, Максвел, Тијаго Силва, Алекс, Жале, Пасторе, Мота, Верати, Моура, Лавеци, Ибрахимовић.

18.55 - Златан Ибрахимовић верује да је прави тренутак да његов Пари Сен Жермен сруши мит о Барселониној "неосвојивој тврђави". "Биће тешко. То је велики изазов, али мислим да је на нас ред да пишемо историју", рекао је Златан Ибрахимовић шпанским медијима. Тренер "светаца" истиче, пре свега, неопходност храбрости своје екипе. "Морамо да се бранимо, али није циљ само да се бранимо, већ да покажемо храброст. Нама није важно да ли ће Меси играти. Ако желимо у полуфинале морамо до победе", рекао је Италијан.

18.30 - Стратег Галатасараја Фатих терим признао је како је у једном тренутку утакмице против Реала заиста помислио како његов тим може да приреди подвиг, избаци "краљевски клуб" и пласира се у полуфинале Лиге шампиона. "Када смо повели са 3:1, почео сам да размишљам о полуфиналу. До нашег трећег гола ми такве мисли нису падале на памет. Још када је Дрогба дао онај гол који је био поништен, у тим тренуцима док судије нису поништиле погодак, стварно смо сви веровали да ћемо проћи даље", рекао је Терим.

18.25 - Јирген Клоп, тренер Борусије из Дортмунда, није обуздавао емоције (а и како би) након трилер завршнице и победе свог тима над Малагом. Када је након меча морао да испуни своју дужност и стане пред новинаре, било му је јако тешко да се примири. "Уоште не могу да објасним како се осећам и како сам све доживео - мислим да ми треба доктор", рекао је Клоп. Осмех је, међутим, нестао са лица тренера немачког тима када је упитан да прокоментарише регуларност победничког поготка. "Шта, наш трећи гол из офсајда? А Малагин други погодак? Јесте? То је веома важна информација, тако да је све у реду", закључио је Клоп.

17.29 - Још нешто више од три сата остало је до почетка реванша четврфинала ЛШ на Ноу Кампу између Барселоне и Пари Сен Жермена. Цене карата за овај спектакл коштале су од 98 евра за последњи (четврти) прстен до чак 298 евра за централна места на западној трибини.

15.47 - Спектакуларна кореографија на Вестфалену. "Потрага за изгубљеним пехаром". Уживајте... 

15.18 - На свеопште изненађење, у Истанбулу су се, наједном, створила два Роналда. Прави и турски двојник...  

14.53 - И играчи ПСЖ-а изашли да "ухвате" мало ваздуха пред вечерашњи меч. 

12.29 - Барса у шетњи пред меч против ПСЖ-а. Према информацијама из Барселоне, Сеск Фабрегас сигурно почиње утакмицу. Можда и Меси... 

11.45 - Фудбалер Јувентуса Андреа Пирло рекао је данас да торински клуб може да победи Бајерн из Минхена и пласира се у полуфинале Лиге шампиона. Јувентус је прошлог уторка поражен у Минхену од Бајерна са 2:0, а Пирло је рекао да "Стара дама" може да надокнади минус из првог меча. "После меча у Минхену, сели смо и анализирали шта се догодило у том мечу. Радили смо на томе да преокренемо овај дуел у нашу корист и верујем да ћемо успети у томе, још увек има наде", рекао је искусни везни фудбалер Јувентуса, а пренели су италијански медији.

11.30 - Нападач Борусије Дортмунд Роберт Левандовски рекао је данас да још увек не може да поверује како је његова екипа у последњих пет минута меча са Малагом дошла до победе и пласмана у полуфинале Лиге шампиона. "Милионери" су до 90. минута губили са 2:1, а потом су Марко Ројс и Фелипе Сантана у судијској надокнади времена донели велики преокрет за пласман међу четири најбоља тима у Европи. "Тешко је описати то што се десило, али најважније је да смо сви пресрећни због пласмана у полуфинале. Тих последњи минути су заиста били нешто посебно. Знали смо да морамо да покушамо да преокренемо, на крају је било и хаотично на терену, али нема везе", рекао је Левандовски немачким медијима.

11.15 - Фудбалери Реала из Мадрида изборили су пласман у полуфинале Лиге шампиона, али ће реванш четвртфинала у уторак увече против Галатасараја остати упамћен и по податку да је први пут у историји играо са само једним Шпанцем у стартној постави, голманом Дијегом Лопезом. Сусрет је обележио и рекорд Муриња, који је седми пут са неким тимом ушао у полуфинале Лиге шампиона, чиме се изједначио са легендарним Алексом Фергусоном из Манчестер Јунајтеда. На утакмици у Истанбулу Кристијано Роналдо је постигао два гола и са укупно 11 води на листи стрелаца Лиге шампиона у овој сезони. Роналдо је у елитном такмичењу стигао до цифре од укупно 50 голова, па је престигао Реалову легенду Алфреда ди Стефана на седмом месту вечне листе.

11.00 - Власник Малаге шеик Абдулах Ал Тани најавио је данас да ће тражити од УЕФА да покрене истрагу поводом, како је навео, нерегуларног суђења у екиминацији од Борусије из Дортмунда у четвртфиналу Лиге шампиона. "Позивам УЕФА да отвори истрагу", написао је на Твитеру Ал Тани. Тренер Мануел Пелегрини такодје је окривио неправедне судијске одлуке за спектакуларни преокрет у последњих неколико минита меча, када је Дортмунд прво у 90. минуту изједначио на 2:2, а потом у надокнади времена тријумфовао и пласирао се у полуфинале. Телевизијски снимци су показали да су приликом постизања трећег гола, чак тројица играча Дортмунда била у офсајду. Истина, и приликом другог гола за Малагу, било је офсајда који судија није видео. "Након што смо повели са 2:1, више није било суђења", рекао је Пелегрини на конференцији за новинаре.

Готово читаво прво полувреме обележила је потпуно неочекивано лоша, безидејна игра Барселоне.

Парижани су најавили пре меча да нису у Барселону дошли да се бране, и испунили су обећање.

Од самог старта, Барселона није успевала да запрети голу Сиригуа, док су „свеци" нападали, и пуцали из свог оружја. Ибрахимовић, Лавеци, Пасторе... Неколико врло озбиљних удараца и прилика за госте, али је Виктор Валдес сваки пут невероватно реаговао и успео да сачува мрежу.

Све до другог полувремена. Брз контра-напада ПСЖ-а, Ибрахимовић је упослио Пастореа, а Аргентинац коначно савладао Валдеса.

Наравно, мук у Барселони, не рачунајући момке у белим дресовима, и њихове навијаче.
Када је Тито Виланова увидео да игри Барсе нема помоћи, на терен је послао Леа Месија, који је због повреде започео меч са клупе.

А најбољи играч планете је показао да Барса без њега не може. Размрдао је екипу, унео живост, и после једне његове комбинације са Виљом, лопта је дошла до Педра, а овај распалио по њој и донео изједначење, које Барсу води у полуфинале.

Од тог тренутка Барса је играла далеко сигурније, а напади ПСЖ-а су постајали све слабији. Валдес није имао толико проблема, као у првом делу игре, па је Барса сачувала гол, и пласирала се у полуфинале.

У Јувентусу су пре меча тврдили како имају решење за Бајерн, и да знају како да надокнаде заостатак из првог меча, али то нису доказали на делу.

Након првог полувремене, које је завршено резултатом 0:0, Марио Манџукић је распршио снове „старе даме" о полуфиналу Лиге шампиона.

Коначан резултат поставио је резервиста Клаудио Пизаро у судијској надокнади времена.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару