Сензационалан преокрет у Дортмунду

Галатасарај - Реал Мадрид 3:2 (крај). Борусија Дортмунд - Малага 3:2 (крај). Сјајна прва два реванш меча четвртфинала Лиге шампиона. Реал је поражен са 3:2 од Галатасараја, лаи је у једном тренутку заиста деловало да Турци могу до преокрета у који вероватно нико није веровао. Дортмунд губио са 1:2 у 91. минуту, у 93. минуту се радовао трећем поготку и проласку у полуфинале.

00.25 - "Шеик од Малаге", Абдулах ал Тани обрушио се на Уефу после утакмице у Дортмунду, тврдећи да је елимининација његовог тима из Лиге шампиона "чист расизам". "Ово није фудбал, ово је расизам".

22.39 - Крај утакмица у Истанбулу и Дортмунду. Одличне представе на оба меча - нестваран преокрет фудбалера Борусије и недовољна победа Галатасараја. 

22.36 - ГООООЛЛЛЛ!!! Кристијано Роналдо, у 93. минуту, својим другим поготком на мечу, ипак отклања било какве сумње у вези са укупним победником овог двомеча. Након свега, сјајна утакмица и у Турској. 

22.33 - ГОООООЛЛЛЛ!!! Невероватан преокрет у Дортмунду. Поготком Сантане, у 93. минуту, немачки тим оверио пролазак у полуфинале Лиге шампиона. Асистент је био Шибер. 

22.32 - ГООООЛЛЛЛ!!! Након великог кикса Демикелиса и асистенције Невена Суботића, Марко Ројс постиже погодак за "милионере". Вероватно довољно за реми, али не и за пролазак. 

22.25 - ГООООЛЛЛЛЛ!!! Елисеу постиже и други погодак за Малагу на Вестфалену и тако доводи шпанског дебитанта на корак од историјског проласка у полуфинале елитног клупског такмичења. 

22.15 - ГОООООЛЛЛЛЛ!!!! И то не један, већ два у мрежи Реал Мадрида. Прво је Снајдер прихватио лопту тик изван казненог простора, и резонантним ударцем је послао кроз ноге Варане и иза леђа Дијега Лопеза. Трећи погодак, само два минута након претходног, на импресиван начин постигао је Дрогба. Интернационалац из Обале Слоноваче прво је сјајно себи створио простор, а онда и петом савладао грогираног голмана „краљевског клуба".

22.05 - ГОООООЛЛЛЛЛ!!! Галатасарај је дошао до изједначења у Истанбулу. Весли Снајдер је лепо прошао по левом боку, центрирао је по земљи, али је лопта отишла иза леђа свих нападача туркског тима. На њихову срећу, на њу је успео да натрчи Емануел Ебуе и сјајним ударцем је пошаље иза леђа голмана екипе из Мадрида.

21.49 - Почела су друга полувремена на мечевима Борусија Дортмунд - Малага и Галатасарај - Реал Мадрид. 

21.44 - Иако његов тим игра апсолутно недостижну предност, Жозе Мурињо не престаје да "гони" своје играче поред аут-линије.

21.33 - На оба меча свиран је крај првог дела игре. 

21.30 - ГОООООООЛЛЛЛЛЛЛ!!! Борусија из Дортмунда се враћа у меч. Роберт Левандовски постиже погодак након акције Марка Ројса и Марија Гецеа.

21.15 - ГОООООЛЛЛЛЛ!!!! Хоакин је стрелац изузетно вредног поготка за Малагу. Предиван погодак некадашњег шпанског репрезентативца. Са лоптом је ушао у средину и левом ногом погодио доњи, десни угао немоћног голмана немачког тима. Асистент је био Иско.

21.05 - Навијачи немачког тима су вечерас посебно расположени... Само ретки се неће најежити.

21.00 - Навијачи Малаге труде се из петних жила да надгласају феноменалне навијаче Борусије...

20.50 - ГОООООЛЛЛЛЛЛ!!!! Кристијано Роналдо постиже свој 47 погодак, у исто толико мечева за мадридски Реал ове сезоне. Оно што је вероватно још битније, Реал води на Босфору и сада је, ако је сумње уопште било, сасвим јасно ко ће од ова два тима у полуфинале Лиге шампиона. Поготку је претходила лоша реакција одбране турског тима након корнера, и асистенција сналажљивог Кедире.

20.45 - Почели су мечеви у Истанбулу и Дортмунду. 

20.05 - Галатасарај ће покушати да направи чудо са овим фудбалерима: Муслера, Ебуе, Гокан Зан, Семих Каја, Алтинтоп, Селчук Инан (капитен), Фелипе Мело, Ријера, Снајдер, Дрогба и Булут Умут. Реал Мадрид ће се паклу Истанбула супротставити са следећим фудбалерима: Дијего Лопез, Варан, Пепе, Фабио Коентрао, Кедира, Озил, Есијен, Модрић, Ди Марија, Роналдо и Игуаин (капитен).

20.00 - Борусија из Дортмунда ће вечерашњи сусрет почети у следећем саставу: Вајденфелер (капитен), Суботић, Пишчек, Сантана, Шмелцер, Бендер, Гундоган, Геце, Ројс, Блажчиковски и Левандовски. Мануел Пелегрини, тренер Малаге, определио се за следећих 11 фудбалера: Вили, Гамез, Демикелис, Серхио Санчез, Антуњес, Камачо, Хоакин, Тулалан, Дуда (капитен), Иско, Жулио Баптиста.

19.50 - Дејвид Бекам верује да његов Пари Сен Жермен има снаге да савлада Барселону у сутрашњој утакмици на Камп Ноу. Енглез верује да успех зависи од учинка свих играча, никако само од Златана Ибрахимовића. "Имамо играче који су способни да победе овај сусрет. Показали смо карактер у првој утакмици. Увек је тешко играти против Барселоне која противничкој екипи не допушта контролу лопте. Нерешено није најбољи резултат за нас, али знамо шта нам је радити. Морамо да их победимо", изјавио је Бекам. "Људи много очекују од Златана због голова које постиже. Он је велики играч и важна карика у сваком клубу за који је играо. Међутим, ми имамо и других битних играча који су талентовани. На терену смо права екипа".

19.12 - Лоше вести за играче и навијаче Пари Сен Жермена. Лео Меси, најбољи играч света и Барселоне , тренирао је са екипом и у добром расположењу одрадио цео тренинг. Он ће, највероватније, бити спреман да заигра у реваншу и помогне саиграчима да се пласирају у шесто узастопно полуфинале Лиге шампиона.

18.30 - Извршног председника Бајерна Карла-Хајнца Руменигеа поприлично су разљутиле изјаве нападача Јувентуса Мирка Вучинића уочи реванш утакмице четвртфинала Лиге шампиона. Након пораза на Алианц арени, Вучинић је изјавио како ће се он и његови саиграчи борити до последњег даха и како ће утакмицу претворити у рат. Управо та последња реч је „погодила живац" чувеног Руменигеа. "Уопште не волим реч 'рат' у фудбалском контексту. А посебно не кад долази од играча из Црне Горе. То је била врло несрећна изјава", рекао је Румениге немачким медијима.

18.20 - Пред турским Галатасарајем је изузетно тежак (вероватно и немогућ) задатак да надокнади три гола предности Рерал Мадрида и некако избори продужетке или чак директан пролазак у полуфинале Лиге шампиона. Тренер Галтасараја Фатих Терим верује у чудо, а да навијачи имају пуно поверење у њега најбоље показује и чињеница да су већ спремили 40.000 маски са његовим ликом.

17.47 - Меси на последњим тестовима у медицинском центру Барсе, после чега ће бити одлучено да ли ће играти против ПСЖ-а. Рура рекао да још не зна да ли ће Аргентинац бити у саставу. "Уколико не буде, имамо играче који ће га успешно заменити", рекао Вилановин помоћник. 

17.13 - Ибракадабра и екипа стигли у Барселону. Сутра играју за премију од 400.000 евра. Месијев наступ под знаком питања... 

16.03 - Дефанзивац Малаге Мартин Демикелис каже да у његовој екипи нема страха и да тачно зна шта га очекује у Дортмунду, с обзиром да је дуго година играо у Бајерну из Минхена. ''Знам каква је атмосфера овде али то нас неће омести. Сви који мисле да је Дортмунд већ прошао, варају се.'' Његов саиграч Игнасио Камачо каже да их пун стадион само мотивише. ''Нико не воли да игра пред празним трибинама. Ово је као финале за нас и атмосфера на стадиону ће нам само помоћи'', рекао је Камачо.

15.30 - Волфганг Штарк сигурно неће судити финални меч Лиге шампиона на Вемблију, пошто га је Арбитражна комисија Уефе казнила због пропуста на мечу између Пари Сен Жермена и Барселоне.

15.03 - Велико је интересовање у Турској за вечерашње гостовање Реал Мадрида. Турци су најозбиљније схватили гостовање ''краљевића'' и обезбедили сјајне услове. Видели сте раније како изгледа хотел у коме су смештени гости из Мадрида а ево како изгледа свлачионица гостију и улаз у исту.

14.45 - Играчи из Дортмунда верују у пролаз. Иако је у првом мечу ''зарадио'' прелом носа, фудбалер Борусије Марсел Шмелцер истрчаће на терен легендарног ''Вестфален''-а, јер је свестан важности вечерашњег дуела. ''Ово је нешто јединствено. Нико од нас никада пре није играо ни четврфинале а камоли полуфинале Лиге Шампиона. Прошли смо веомо тешку групу и двомеч са Малагом је за сваког од нас највећа ствар која нам се десила у каријери. Морамо да искористимо ову историјску прилику'', рекао је Шмелцер. 

14.40 - Навијачи Галатасараја су највећа брига Шпанаца. Ево како их види Марка. 

13.55 - Брига за Жозеа Муриња. Португалски дефанзивац Пепе повредио се на тренингу пред утакмицу са Галатасарајем. Он је током увежбавања тактике за меч са турцима осетио бол у мишићу и напустио је тренинг. Вероватно није реч о тежој повреди али ће га готово извесно у стартној постави ''краљевског клуба'' заменити Раул Албиол и играти у пару са младим французем Вараном.

13.28 - Тренер Борусије Јирген Клоп изјавио је да верује у пролаз у полуфинале али да никако не потцењује екипу Малаге. ''Имам осећај да ћемо наставити да пишемо ову лепу причу. Спремни смо и мотивисани, и стварно волимо да играмо у овом такмичењу'', рекао је Клоп. ''У оваквим утакмицама или осећете притисак или шансу. Ми видимо велику шансу да направимо нешто велико'', рекао је Клоп и додао ''да је Малага сјајан тим, да су и физики и тактики добро потковани и да је пред његовом екипом изузетно тежак задатак.''

13.13 - Екипа Малаге некомплетна је путовала из Шпаније у Немачку, тачније у Дортмунд, где их вечерас очекује реванш меч меч четвртфинала ЛШ против домаће Борусије. Наиме, тренер Малаге Мануел Пелегрини у Немачку је стигао из родног Чилеа, где је присуствовао сахрани свога оца, који је преминуо за викенд. Он се екипи придружио у понедељак увече а играчи Малаге сложно су изјавили да ће дати све од себе да победе вечерас и бар мало ублаже бол свог шефа.

12.52 - Дефанзивац ''краљевског клуба'' Фабио Коентрао сматра да реванш на врућем терену у Истанбулу неће бити лак и поред велике предности из првог меча. ''Још увек нисмо ништа урадили нити освојили. Имамо лепу предност из првог сусрета али свесни смо да је пред нама изузетно тежак меч'', рекао је омалени португалац. На питања о атмосфери која их очекује на ''Турк Телеком Арени'', Коентаро је рекао: ''Навикли смо да играмо велике утакмице и у таквој атмосфери. Једино ако останемо мирни и одрадимо посао како треба, напаравићемо добар резултат. Нећемо дозволити да нас атмосфера омете у томе'', закључио је Коентрао.

12.46 - Фатих Терим, тренер Галатасараја, свестан је тежине вечерашњег задатка у реваншу четвртфинала Лиге Шампиона против Реала из Мадрида. "У фудбалу је све могуће, али кад играте против Реал Мадрида то није нимало лако. Галатасарај ће пробати све. Сигуран сам у амбиције и ентузијазам мојих играча. Препремали смо се за све могуће сценарије и резултате'', рекао је Терим. "Реал Мадрид је један од најбољих тимова на свету. Хтели смо да игармо фудбал против њих и у томе смо успели у првом мечу. Уверен сам да ћемо одиграти добру и забавну утакмицу пред нашим навијачима'', додао је Терим.

12.23 - Фудбалерима Борусије из Дортмунда биће исплаћено по 100.000 евра уколико изборе пласман у полуфинале Лиге шампиона, преносе немачи медији. Ту суму, како тврди дневник Билд, добиће сваки играч Борусије чак и уколико не буде играо у реваншу четвртфинала против шпанске Малаге. Лист наводи да су фудбалерима немачког првака намењени и бонуси за стрелце, асистенте и појединачне учинке током утакмице. "Полуфинале Лиге шампиона било би изванредно достигнуће. Мислим да су новчане награде сасвим прикладне за евентуални успех", рекао је председник Борусије Ханс-Јоаким Вацке.

11.44 - Турски пакао, пише мадридски Ас описујући атмосферу која на Турк телеком арени очекује играче Реала. Уживајте, успели су да запање чак и комшије из Фенербахчеа. 

01.26 - Реал је смештен у истанбулском хотелу Кемпински, Чираган сарај. Обична соба кошта око 600 евра, султански апартман 50.000. 

Екипа Малаге сутра од 20.45 у Дортмунду игра против Борусије, реванш утакмицу четвртфинала Лиге шампиона. У првом мечу, прошле среде на стадиону Ла Росаледа било је 0:0.

Фудбалер Малаге Мартин Демикелис рекао је да његова екипа потпуно спремно дочекује реванш утакмицу четвртфинала Лиге шампиона против Борусије из Дортмунда.

"Утакмица у Дортмунду је потпуно отворена. Биће тешко, екипе су увек под великим притиском на њиховом стадиону. Али играју 11 играча против 11 и мислим да можемо да постигнемо гол", рекао је Демикелис.

"То нам је успело на утакмицама које смо ове сезоне играли на гостовањима у Лиги шампиона, па нема разлога да не постигнемо гол у Немачкој. Они су опасни, квалитетни, али борићемо се. Показаћемо снагу и веру и покушаћемо да прођемо међу четири најбоље екипе", додао је бивши фудбалер Бајерна.

Малаги за пролаз поред победе одговара и сваки нерешени резултат са головима.

У шпанској екипи због суспензија неће бити капитена Бразилца Велигтона и фудбалера средине терена Мануела Итуре. Малага у утакмицу улази после првенственог пораза од Реал Сосиједада од 2:4, у суботу. После тог меча тренер Мануел Пелегрини отпутовао је у Чиле због смрти оца и очекује се да ће се прикључити екипи на време за утакмицу.

Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп одмарао је већину првотимаца на првенственој утакмици против Аугзбурга у суботу, када је његова екипа победила са 4:2, иако је имала два гола заостатка.

Шампион Европе из 1997. године Борусија је ове сезоне непоражена у Лиги шампиона и победила је у свакој утакмици коју је играла на свом терену.

"Резултат 0:0 је опасан, али показали смо да можемо да победимо Малагу. На свом терену имамо велике шансе да дођемо до полуфинала. Белики сам оптимиста. Малага ће бити чврста у одбрани и чекаће своју шансу преко контранапада", изјавио је капитен Борусије Себастијан
Кел.

"Сигуран сам да се реванш неће разликовати од прве утакмице, али надам се да ћемо постићи гол", рекао је Кел.


У Реалу желе да заврше посао, Турци се надају чуду

За разлику од меча у Дортмунду, утакмица у Истанбулу у којој се састају Галатасарај и Реал Мадрид неће бити толико резултатски неизвесна јер Мадриђини стижу у Турску са велика три гола предности из првог дуела.

Играч Реал Мадрида Серхио Рамос рекао је да његова екипа још не може да слави пролазак у полуфинале Лиге шампиона, иако је у првој утакмици четвртфинала победила Галатасарај са 3:0.

"Галатасарај није лак противник. Нису случајно дошли до четвртфинала Лиге шампиона и избацили противнике који су важили за фаворите. Имају јак тим, појачан доласцима Дидијеа Дрогбе и Веслија Снејдера", рекао је Рамос шпанским медијима.

"Упркос лошем почетку сезоне, успели смо да поправимо ствари у екипи и напредујемо. Али, не смемо још да славимо пошто још ништа нисмо освојили. Желимо да завршимо сезону победама и да освојимо трофеје", додао је Рамос.

Један од најбољих фудбалера света и Реал Мадрида Кристијано Роналдо рекао је да је екипа у право време ушла у најбољу форму, која ће јој помоћи да стигне до финала Лиге шампиона.

"Вероватно смо у најбољој форми од почетка сезоне. На располагању су нам сви играчи, па тренер може да изабере најбољи тим. Многе ствари су могуће у фудбалу, ако желимо успех морамо да желимо победу", рекао е португалац.

"Очекује нас тежак меч у Истанбулу и наш пласман у полуфинале још није осигуран. Три гола су велика предност, али тамо морамо да постигнемо бар један гол. Морамо да идемо корак по корак, од утакмице до утакмице, али мислим да имамо добре шансе да се пласирамо у финале Лиге шампиона", додао је Роналдо.

Са друге стране, у турској екипи не губе наду и притајно очекују чудо пред својим навијачима, који важе за једне од најбучнијих у Европи. Нападач Галатасараја Дидије Дрогба рекао је да његов клуб изгубио у првом мечу због недостатка искуства. 

"Нисмо на њиховом нивоу, али мислим да је на пораз утицао недостатак искуства. Учимо, имамо млад тим. Постоје ствари које бисмо требали да унапредимо. То је била добра лекција и у реваншу морамо да покажемо да смо је савладали", рекао је Дрогба.

''Биће тешко надонадити минус од три гола. Борићемо се до последњег минута иако нам шансе нису велике'', додао је Дрогба.

У екипи Галатасараја због суспензија неће бити нападача Бурака Јилмаза, као ни дефанзивца Данија Нункеа.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару