ЛШ уживо: Милан на коленима, Барса у четвртфиналу

Барселона - Милан 4:0, Шалке - Галатасарај 2:3. Барселона и Галатасарај нови су четвртфиналисти Лиге шампиона. Меси је предводио Барсу на путу освете и са два гола потопио је наде италијанске екипе о проласку у наредну рунду. У Гелзенкирхену, на утакмици пуној преокрета, Галатасарај победио Шалке са 3:2.

22.41 - Шалке - Галатасарај 2:3 (Булут 94. минут). Голом Булута Шалке је неколико секунди пред крај утакмице оверио пласман у четвртфинале Лиге шампиона. Булут гол постигао из контранапада. 

22.33 - Барселона - Милан 4:0 (Ђорди Алба 92. минут). После контранапада Барселоне Ђорди Алба постигао гол и оверио пролаз у четвртфинале.

22.07 - Шалке - Галатасарај 2:2 (Бастос 63. минут). Немачки тим сада успео да изједначи резултат поготком Бастоса.

21.55 - Барселона - Милан 3:0 (Виља 55. минут). Барса је постигла и трећи погодак и дошла до резултата који је води у четвртфинале. Погодак постигао Виља који је, после сјајног паса Ћавија, са десетак метара рутински савладао Абијатија.

21.37 - Резултати на полувремену:  Барселона - Милан 2:0 (Меси у 4. и 39. минуту), Шалке - Галатасарај 1:2 (Неуштатер 17. минут, Алтинтоп 37. минут, Јилмаз 32. минут).

21.30 Шалке - Галатасарај 1:2 (Јилмаз 42. минут). Турски тим преокренуо резултат на Шалке Арени. Стрелац другог гола Бурак Јилмаз. 

21.24 - Барселона - Милан 2:0 (Меси 39. минут). И поново Меси. Аргентинац постигао и други гол за Барсу још једним сјајним ударцем са ивице шеснаестерца. У претходном нападу Милан пропустио шансу да из контре постигне погодак. 

21.23 - Шалке - Галатасарај 1:1 (Алтинтоп 37. минут). Турски тим успео да изједначи у Гелзенкирхену. Алтинтоп постигао феноменалан погодак са велике удаљености.

21.00 - Абијати поново на мукама. Сада је Ћави тукао са двадесетак метара, али је голман Милана успео да је одбије у корнер. Доминација Барселоне од првог минута не престаје. Играчи Милана само на кратко долазе у посед лопте.

20.57 - Пречка за Барсу. Инијеста је сјајним ударцем са двадесетак метара ставио на муке Абијатија који је закачио лопта која је затим ударила у пречку. 

20.47 - Шалке - Галатасарај 1:0 (Неуштатер 17. минут). Немачки тим повео је голом Неуштатера. Погодак пао после коренера Шалкеа и велике гужве у шеснаестерцу где се најбоље снашао Неуштатер.

20.50 Барселона - Милан 1:0 (Меси 4. минут). Ни пет минута није издржала одбрана Милана у Барселони. Меси је маестралним ударцем са ивице шеснаестерца затресао мрежу Абијатија. Барса сада кренула још сиовитије ка голу Миланеза. 

20.45 - Утакмице Барселома - Милан и Шалке - Галатасарај су почеле. 

20.44 - Велика кореографија  у бојама Барселоне на стадиону Камп Ноу. 

20.43 - Два стадиона, четири тима, играчи на терену, навијачи на трибинама, све је спремно за окршај у Барселони и Гелзенкирхену. 

20.30 Чека мајстора...

20.20 - И Пике је стигао на Камп Ноу. Његово лице не одаје самопоуздање.

20.19 - Бакље око Кампа Ноу. 

20.02 - Познати су и састави тимова на мечу између Шалкеа и Галатасараја. Шалке ће наступити у саставу: Хилдебранд, Ховедес, Учида, Матип, Колашинац, Бастос, Хогер, Дрекслер, Неуштатер, Фарфан и Пуки. За Галатасарај играју: Мускера, Нунки, Семих Каја, Ебоуе, Алтинтоп, Селчук, Инан, Фелипе Мело, Риера, Снајдер, Дрогба, Јилмаз.

19.55 - Почетни састави и формације Барсе и Милана требало би да изгледају као овако...

19.40 - Позната је и постава Милана. Масимилијано Алегри се определио за следеће фудбалере: Абијати, Абате, Мексес, Запата, Констант, Амброзини, Монтоливо, Боатенг, Фламини, Нијанг и Ел Шарави. Наизглед постава врло офанзивно оријентисана, али њен карактер биће познат тек када меч заиста и почне.

19.20 - Шпански "АС" већ изашао са једанаестерицом Барселоне која ће почети меч. У питању су следећи фудбалери: Валдез, Дани Алвеш, Маскерано, Пике, Алба, Ћави, Бускетс, Инијеста, Меси, Педро и, можда изненађење, Давид Виља.

19.15 - Навијачи Барсе су оптимисти. Спрема се спектакуларна кореографија са чак 90.000 картона, који су постављени на седишта. Екипа Барселоне кренула пут Кампа Ноу.

18.03 - Пујол неће бити у стартних 11. Његово место заузеће Маскерано. Отварају се врата Кампа Ноу. На ову капију улазе навијачи Милана. 

17.38 - Усијане телефонске линије измешу Њујорка и Барселоне. Рура и Виланова разрађују последње детање тактике за меч против Милана, пише каталонски Спорт.  

16.23 - Додатна помоћ за Милан? Један од главних кандидата за новог папу, милански бискуп Анђело Скола велики је навијач Милана. Гласање почиње у 19 часова, тако да би се могло десити да Милан добије помоћ са највишег места.

15.50 - Нападач минхенског Бајерна Томас Милер признао је данас да би, као и велика већина преосталих екипа у Лиги шампиона, волео да Барселона буде елиминисана већ у осмини финала. "Стварно мислим да не постоји један, једини тим на свету који ужива да игра против Барселоне, осим можда пар мазохиста. Свако ко има амбицију да освоји Лигу шампиона би радо дочекао да главни фаворит испадне већ сада из такмичења", рекао је Милер немачким медијима.

15.30 - Фудбалери Шалкеа имају позитиван скор у двомечима када су први меч ремизирали у гостима. Чак осам пута, од десет покушаја, екипа из Гелзенкирхена пласирала се у наредну фазу такмичења, док су доживели два пораза, оба пута после резултата 1:1.

14.22 - Добра вест за Барселону. Лекари одлучили да је Ћави спреман за утакмицу. Екипа Барселоне се вратила у хотел после тренинга.

13.48 - Општа мобилизација у Барселони. Овако је изгледао последњи тренинг пред меч са Миланом. Свој допринос подизању морала Каталонцима дала и извесна Тамара Икс, која је свој допринос послала листу Мундо депортиво.

11.35 - Овако Газета дело спорт најављује спектакл на Кампу Ноу. Ђаволи, пакао... Утакмица године за обе екипе. 

00.06 - Масимо Амброзини каже да играчи Милана на терен Кампа Ноу морају да изађу са "ножем међу зубима". "Погрешићемо ако се будемо бранили".

00.01 - Играчи Барселоне стигли у хотел. У уторак против Милана бране целу сезону.

23.34 - Балотели и Робињо опуштени пред меч на Кампу Ноу. Вероватно јер ће меч гледати из ложе.

Цела фудбалска планета са нестрпљењем очекује реванш меч осмине финала Лиге шампиона између Барселоне и Милана, где ће каталонски клуб, предвођен Лионелом Месијем, покушати да направи чудо и надокнади два гола минуса (2:0) из првог меча на Сан Сиру.

Све сјајне игре и овосезонске победе, као и чињеница да је титула у Примери практично већ освојена "пашће у воду" уколико тим који је у последњих шест година узастопно био у четвртфиналу и три пута освајао елитно такмичење заврши такмичење много раније него што су и највећи песимисти очекивали.

А задатак никад тежи - Милан је у сјајној серији од 10 мечева без пораза, самопуздање им је на највишој тачки ове сезоне, а додатни разлог за оптимизам даје им податак да на претходна три гостовања на Камп ноу, укључујући и један пријатељски меч, нису поражени.

Ипак, десни бек Дани Алвеш тврди да Барселона може да оствари циљ.

"Потребно је само да одиграмо на нашем нивоу. Биће то, уверен сам, спектакуларна утакмица и најбоља прилика да видимо где смо и шта смо. Ако смо заиста најбољи на свету, онда је ово прави моменат да покажемо зашто се нашој игри диви цео свет. Уколико неко може да избаци Милан после 0:2 у првом мечу, онда смо то ми", поручио је Алвеш.

Помоћни тренер Каталонаца Ђорди Роура, који мења болесног Тита Виланову, одморио је минулог викенда најважније играче, док је његов колега Масимилијано Алегри у победи против Ђенове остао без повређеног Ђанпаола Пацинија, који је изузетно важан за тим, поготово што Марио Балотели не може да игра у елитном такмичењу.

"Недостајаће нам Пацини, као и Балотели. Идемо у Барселону свесни да још ништа није завршено. Даћемо све од себе да поновимо партију из првог меча и уколико нам то пође за руком - можемо даље", изјавио је капитен Масимо Амброзини.

На руку Милану иде и статистика, пошто је у историји Лиге шампиона тим који је изгубио први меч са више од једног гола разлике само четири пута прошао даље, али један четири губитка режирали су управо росонери - против Депортива из Ла Коруње 2004. године, када је после 4:1 на Сан Сиру, у реваншу четвртфинала изгубио 4:0.

Италијански тим до сада је 41 пут победио у првом мечу и 36 пута прошао даље и само једном је прокоцкао предност од 2:0, против Бордоа 1996. године у тадашњем Купу УЕФА.

У сенци дуела на Камп ноу, у другом сутрашњем реванш мечу осмине финала састаће се Шалке и Галатасарај. Пре три недеље у Истанбулу било је 1:1, па немачки тим, који је на крилима победе против Дортмунда минулог викенда има прилику да се придружи комшијама међу осам најбољих на Старом континенту.

Утакмице Барселона - Милан и Шалке - Галатасарај играју се у уторак увече од 20.45 сати, а кретање резултата са оба меча можете пратити на нашем Интернет порталу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару