ЛШ уживо: ПСЖ и Јуве у четвртфиналу

ПСЖ - Валенсија 1:1, Јувентус - Селтик 2:0. Нови четвртфиналисти Лиге шампиона су ПСЖ и Јувентус. Парижани су ма свом терену одиграли нерешено са Валенсојом и сачували су предност из првог меча. Јувентус поново бољи од Селтика.

22.35 - Коначни резултати: Јувентус - Селтик 2:0 (Матри 24. минут, Кваљарела 65. минут); ПСЖ - Валенсија 1:1 (Жонас 55. минут, Лавеци 66. минут). 

22.09 - ПСЖ - Валенсија 1:1 (Лавеци 65. минут). ПСЖ је успео да изједначи резултат голом Лавеција. И поред овог поготка Валеснији потребан још један гол за продужетке. На Парку принчева ништа није решено. 

22.07 - Јувентус - Селтик 2:0 (Кваљарела 64. минут). Јувентус је удвостручио предност против Селтика. Стрелац другог поготка за торински тим је Кваљарела који је само завршио одличну акцију Јувентуса. 

21.59 - ПСЖ - Валенсија 0:1 (Жонас 55. минут). Досадан меч у Паризу управо је постао занимљив. Жонас је сјајним ударцем са двадесетак метара донео вођство Валенсији против ПСЖ-а. Шпанском клубу потребан још један погодак да надокнади заостатак из првог меча. 

21.35 - Резултати на полувремену: ПСЖ - Валенсија 0:0, Јувентус - Селтик 1:0 (Матри 23. минут). У Паризу неочекивано мирна утакмица. Валенсија мора да постигне најмање два поготка да би прошла даље, али "слепи мишеви" за сада безопасни. Фудбалери ПСЖ-а не срљају и чекају да се противник отвори. Ни утакмица у Торину не обилује узбуђењима. Селтик немоћан да угрози гол Јувентуса, док су играчи "старе даме" немају направили неколико шанси, али немају жељу да опседају гол противника. Учмалост размрдао једино гол Матрија. 

21.10. Прошло је скоро 30 минута на мечу између ПСЖ-а и Валенсија, а навијачи нису имали да виде неку озбиљнију прилику. Српски судија Милорад Мажић за сада меч суди перфектно, 

21.06 - Јувентус - Селтик 1:0 (Матри 23. минут). Јувентус је наставио да пуни мрежу Селтика и у Торину. Погодак за торинску "Стару даму" постигао је Матри који је налетео на одбијену лопту коју је одбранио голман Селтика, и без проблема је проследио у мрежу. 

20.47 - На почетку утакмице у Торину навијачи Јувентуса имали сјајну кореографију на све четири трибине које су биле обојене у црно-белу боју и у бојама италијанске заставе. 

20.46 - Почели су мечеви у Паризу и Торину. 

20.44 - ПСЖ је меч почео у саставу: Сиригу, Тијаго Силва, Алекс, Максвел, Жале, Матуиди, Шантом, Пасторе, Тијаго Мота, Лукаш Моура и Лавеци. Тренер Валенсије се одлучио за ових 11 фудбалера: Гуаита, Сисоко, Бараган, Виктор Руиз, Матје, Албелда, Фехјули, Парехо, Кошта, Јонас и Солдадо. Правду дели најбољи српски арбитар Милорад Мажић. 

20.41 - Јувентус ће покушати да овери пласман у четвртфинале са следећом једанаесторицом фудбалера: Буфон, Пелузо, Барзаљи, Бонући, Погба, Падоин, Пирло, Видал, Мароне, Квагљарела и Матри. Селтик ће им се супротставити у саставу: Форстер, Метјуз, Изагире, Вилсон, Малгрју, Комонс, Ледли, Кајал, Ванјама, Самарас и Хупер.

20.37 - А у Торину киша...

20.30 - Карло Анћелоти спреман за утакмицу.  

20.20 - Кристијано Роналдо није био превише срећан што је његов гол елиминисао Манчестер Јунајтед из Лиге шамнпиона. „Жао ми је због Манчестер Јунајтеда, али само сам радио свој посао, и срећан сам због екипе", рекао је Роналдо за шпанскуМарку.  Он је додао да су га преплавила осећања због атмосфере коју су направили навијачи Јунајтеда. „Гол нисам славио због људи који су ми дали све овде. То никада нећу заборавити", додао је Роналдо.

20.05 - Роналдо, (не Кристијано) већ, Луис Назарио да Лима (или како га неки зову прави Роналдо) разочаран је изјавом Алекса Фергусона пре меча са Реалом који је, правећи разлику између Кристијана Роналда, некадашњег бразилског фудбалера назвао „онај дебели". „Жао ми је због непоштовања које је Фергусон показао према мени, и то не пристаје некоме ко носи титулу „Сер". Поносан сам на оно што сам постигао у фудбалу. Био сам најбољи на планети", рекао је Роналдо који је недавно изгубио вишак килограма у ријалити шоуу под зазивом  One Measur.

19.50 - Енглески медији се не смирују ни дан после елиминације Манчестер Јунајтеда из Лиге шампиона. Они су "прочешљали" каријеру турског судије Чакира и установили да је тај делилац правде поделио пет црвених картона играчима енглеских клубова и репрезентације. У мечу Лиге Европе Чакир је искључио Марија Балотелија који је тада играо за Манчестер Сити. Црвени картон Чакир је показао и Џону Терију на мечу Лиге шампиона између Челсија и Барселоне. Турски судија је још једног играча Челсија искључио на мечу Светског првенства за клубове против Коринтијанса. Стивен Џерард је такође осетио „правду" Чакира који га је искључио на утакмици квалификација за Светско првенство у Бразилу против Украјине. Нани је пета „жртва" Чакира.

19.15 - Европска фудбалска унија покренула је поступак против Манчестер јунајтеда. Уз редован поступак поводом искључења Нанија, на тапету је и Алекс Фергусон због тога што се није појавио на конференцији за медије по окончању сусрета. Уместо бесног Фергусона пред представнике медија је изашао његов помоћник Мајк Филан, који је врло експлицитно наговестио да је реч о протесту. „Менаџер свакако није у стању да разговара са судијама о тој одлуци. То што сам ја овде уместо њега говори више о нашем ставу него ишта што бисмо рекли", рекао је Филан. Такође, клуб је у обавези да после сваког меча бар двојицу играча пошаље на разговор са новинарима у микс-зони, али се ниједан од Јунајтедових играча није појавио. И поред тога неће бити последица за фудбалере првопласиране екипе у Премијер лиги због жучних протеста. Чак се и Рио Фердинанд извукао, који је врло театрално аплаудирао Чакиру у лице.

18.10 - Уефа је, барем за сада, стала уз турског арбитра Чунејта Чакира који се нашао на удару највећег дела стручне и нестручне јавности након проблематичног искључења Нанија. „Не постоје никакви проблеми око искључења. Причекаћемо службене извештаје делегата утакмице и контролора судија, како нам и налаже процедура. Деловаћемо тек ако извештаји буду негативни. У сваком случају, Чакир остаје на нашој листи арбитара", потврдио је портпарол Уефе за енглески "Гардијан".

17.22 - Навијачи Пари Сен Жермена су на лошем гласу у Европи. Нису баш сви опасни...

16.55 - Један 18-годишњи навијач Манчестер Јунајтеда пријавио је полицији Нотингемшајра током меча са Реал Мадридом судију Чакира који показао црвени картон Нанију. Навијач је био толико узрујан због судијске одлуке да искључи Нанија да је одлучио да случај пријави полицији. Ипак, он се данас извинио полицијским службеницима што им је одузео драгоцено време и против њега није поднета пријава.

14.45 - Фудбалер Манчестер Јунајтеда Рио Фердинанд открио је данас да уопште није спавао након елиминације од Реала у осмини финала Лиге шампиона. "Била је то дуга ноћ без сна... Морам да признам да су навијачи учинили играче и клуб поносним. Била је то најбоља и најгласнија подршка на неком терену икада. Хвала вам на томе", написао је Фердинанд на Твитеру. Енглески медије преносе да би Европска фудбалска унија (УЕФА) могла да покрене дисциплински поступак против дефанзивца Јунајтеда, јер је на крају меч саркастично аплаудирао Чакиру.

14.20 - Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп рекао је данас да је пласман у четвртфинале Лиге шампиона изузетна ствар за његову екипу."Ово је изузетан тренутак, цео наш наступ у Лиги шампиона 'ради' као сат. Око 80 минута смо одиграли невероватно, почетком другог полувремена на тренутак је било забрињавајуће, али играли смо снажно од првог до последњег минута", рекао је Клоп.

13.40 - Шпански медији су критични у победи мадридског Реала над Манчестер Јунајтедом, коју су неки листови назвали чак, и судијским поклоном. "Ово је била судијска победа", наглашавају "Спорт" и "Мундио депортиво", док "Марка" оцењује да је црвени картон додељен Нанију била престрога казна. "Марка" честита Кристијану Роналду који "џентлменски није желео да прослави гол" којим је практично запецатрио судбину Јунајтеда. "То је прави шампион", поручила је "Марка" назвавши га "Сер Кристијано". "Ас" који је традиционално обојен "про Реаловски" истиче да је "ово била велика недеља Реала", али ипак, додаје да је "судија својим одлукама помогао тиму и олакшао ну посао".

13.20 - Фудбалер Јувентуса Алесандро Матри рекао је данас да би волео да његов тим у четвртфиналу Лиге шампиона избегне Бајерн из Минхена. Оба клуба налазе се једном ногом међу осам најбољих екипа у Европи, Јувентус вечерас дочекује Селтик и чува предност од 3:0 из првог меча, док Баварци следеће недеље на свом терену играју против Арсенала, после победе у Лондону од 3:1. "Сањам да се докопамо финала на Вемблију. Волео бих да избегнемо Бајерн ако прођемо у четвртфинале. Можемо да извучемо и Милан, мада више бих волео да се са њима састанемо у каснијој фази такмичења", рекао је Матри за италијанске медије.

12.56 - Турски судија неће скоро на терен на мечевима Лиге шампиона. Реал тврди да је оштећен, јер Чакир није свирао пенал после руке Рафаела у казненом простору.

12.50 - Уживајте у атмосфери на Парку принчева пред мечеве Лиге шампиона.

11.00 - Сер Алекс Фергусон је и даље бесан на турског судију Кунеја Чакира, који је, суптински решио дерби Лиге шампиона пошто је искључио Нанија. Мурињо је рекао да је "изгубио бољи тим".  

Фудбалери Пари Сен Жермена играју на свом терену против Валенсије, реванш утакмицу осмине финала Лиге шампиона и покушаће да се пласирају у четвртфинале тог такмичења први пут после 1995. године.

У првој утакмици, 12. фебруара на Местаљи, француски тим победио је са 2:1. Голове за ПСЖ постигли су Езекил Лавеци и Хавијер Пасторе, док је стрелац за Валенсију у последњем минуту био Адил Рами.

У екипи ПСЖ-а неће бити нападача Златана Ибрахимовића због суспензије од две утакмице због црвеног картона картона који је добио у првом мечу. Екипа је без њега изгубила првенствени дуел против Ремса (1:2).

"Тај пораз ништа не мења. Сутрашња утакмица је важна, а за њу смо се већ припремили", рекао је тренер Пари Сен Жермена Карло Анчелоти.

Анчелоти је под притиском јер екипа прошле сезоне, после великог улагања у трансфере није успела да освоји титулу. ПСЖ је последњи пут био шампион 1994. године, а последњи европски трофеј освојио је две године касније, када је тријумфовао у Купу победника купова.

У париски тим вратиће се после двомесечне паузе дефанзивац Тијаго Силва, али је неизвестан наступ Жеремија Менеза, због повреде кука који је задобио на тренингу у понедељак.

Валенсија мора да победи и постигне најмање два гола ако жели да прође у четвртфинале. Од доласка новог тренера Ернеста Валвердеа, Валенсија је у последњих 10 утакмица претрпела само један пораз.

"Морамо да постигнемо голове у гостима, али и да избегнемо да примимо погодак. Недостају им важни играчи, али у игри су још неки велики, као што је Бекам", рекао је играч Валенсије Сисоко.

Бекам би могао да заигра у Лиги шампиона први пут после шест година, када је наступао за Реал Мадрид.

"Мислим да још могу добро да играм по десној страни, где сам играо много година. Моје најјаче оружје одувек су била додавања", рекао је 37-годишњи Бекам.

Меч између ПСЖ-а и Валенсије Радио-телевизија Србије директно ће преносити, а главни судија меча биће српски делилац правде Милорад Мажић.

"Стара дама" чува предност

Фудбалери Јувентуса и Селтика играју у Торину реванш утакмицу осмине финала Лиге шампиона, а шкотски тим нада се чуду, пошто мора да надокнади три гола заостатка из првог меча, а голове су постигли Алесандро Матри, Клаудио Маркизио и Мирко Вучинић.

У екипу Нила Ленона вратиће се Јоргос Самарас, који је ове сезоне постигао пет голова у Лиги шампиона, али неће бити капитена Скота Брауна, који се није опоравио од повреде кука.

"Желимо да покажемо да резултат из прве утакмице не осликава разлику у квалитету, иако у својој екипи имају првокласне играче. Идемо у Торино да играмо и покушамо да победимо", рекао је тренер Селтика Нил Ленон.

Јувентус је ове сезоне непоражен у Лиги шампиона, а водећи је у Серији А са шест бодова више од другопласираног Наполија, са којим је у петак одиграо 1:1. Стрелац за Јувентус био је Ђорђо Кјелини, који се опоравио од повреде.

"Ове сезоне се такмичимо у Лиги шампиона и то захтева много физичке и психичке снаге. Морамо да останемо концентрисани у реваншу, сваки играч мора да одигра своју улогу до краја", рекао је тренер Јувентуса Антонио Конте.

"Желимо да освојимо 'скудето' и да наставимо такмичење у Лиги шампиона. Играмо са Селтиком, имамо предност од 3:0, али нисам опуштен и нећу бити до последњег судијског звиждука", додао је тренер "старе торинске даме".

Јувентус је ове сезоне у првенству на свом терену одиграо 14 утакмица и примио осам голова.

У торинском тиму на утакмици против Наполија због повреда није било Николаса Анелке и Мартина Касереса, а њихов наступ неизвестан је и у сутрашњем мечу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару