Милан приземљио Барсу, реми у Истанбулу

Пала је и моћна Барса, и то на Сан Сиру од екипе Милана. У првом мечу Лиге шампиона Милан је головима Боатенга и Мундарија савладао Каталонце са 2:0. Играчи Барселоне цео меч нису направили ниједну изгледнију прилику. У узбудљивом мечу у Истанбулу Галатасарај и Шалке одиграли нерешено 1:1.

На Сан Сиру, сви навијачи, укључујући Новака Ђоковића, ове ноћи присуствовали су, ако не чуду, онда великом изненађењу. Милан је успео да савлада Барселону са 2:0, головима Боатенга и Мунтарија, што је велики подвиг, али не и чудо. Али чињеница да Барселона, са све Месијем, Ћавијем, Инијестом, Фабрегасом и друговима није направила ниједну изгледнију прилику делује невероватно.

Милан, који ове сезоне обара негативне рекорде у домаћем првенству, и коме су навијачи још на почетку сезоне окренули леђа, тако је успео да обори моћне Каталонце на колена и да на реванш осмине финала оде са одличном предношћу која му даје велике шансе за пласман у четвртфинале.

Од старта меча било је јасно да ово неће бити лака утакмица за Каталонце. Барселона је од старта меча преузела посед лопте и контролисала игру, али кад год су играчи Милана освојили лотпу, били су конкретнији, и јуришали су ка голу противника.

Одбрана Милана је све нападе Барсе неутралисала далеко испред свог гола, тако да цео меч мрежа италијанске екипе није била у опасности.

Очајну игру Барселона Милан је успео да казни у 51. минуту. После слободног ударца Милана лопта је ударила једног од играча Милана у руку, одбила се до Боатенга, који је прецизним ударцем са дистанце довео Милан у вођство.

Гол Милана није довео до премене снага на терену. Барса је и даље имала лопту у поседу, али јалову иницијативу, Милан је покушавао из контранапада. Таква ситуација је трајала до 81. минута када је Мунтаеи сјајним волејом ухватио набачену лопту, и по други пут на мечу савладао Валдеза.

Играчи Барселоне били су у нокауту и нису успели да се дигну до краја преосталог времена. На крају ни они сами не знају шта их је ове ноћи снашло на Сан Сиру. Барселона није успела да направи ниједну шансу, Милан је искористио једине две које је имао, и на реванш на Камп Ноу одлази са резултатом који им даје реалне шансе да елиминишу великог противника и пласирају се у четвртфинале.

У Истанбулу одигран је такође занимљив меч осмине финала Лиге шампиона између Галатасараја и Шалкеа који је завршен ремијем 1:1. Оба гола пала су у првом полувремену.

У паклу Турк телеком Арене гол је виђен већ у 12. минуту када је Бурак Јилмаз одличним ударцем са десетак метара закуцао лопту у мрежу Шалкеа. У тим тренуцима тресле су се трибине стадиона од славља навијача.

Ипак, турски тим није на одмор отишао са предношћу. У последњим тренуцима првог полувремена навијачи на стадиону су имали „хладан туш" када је Џонс изједначио резултат на 1:1.

Иако је у другом полувремену било прилика, резултат се није мењао, тако да ће на реваншу у Гелзенкирхену Шалке имати предност због гола у гостима.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару