Читај ми!

ЛШ уживо: Манџукић гурнуо Арсенал у понор

Арсенал - Бајерн 1:3, Порто - Малага 1:0. Бајерн је добио битку за Британију, макар њен први део. Баварци тријумфовали у сред Лондона против Арсенала са 3:1. Поготке за немачки тим постигли Крос, Милер и Манџикић, једини гол за Арсенал дао Подолски. Порто у успаванци на Драгау, голом Мутиња стекао минималну предност против Малаге.

22.39 - Порто - Малага 1:0 (Мутињо 78. минут). Меч између Порта и Малаге на Драгау подсећао је више на успаванку него на судар две екипе које се боре за четвртфинале елитног такмичења. У спором ритму победу је однео Порто који је у финишу меча, голом Мутиња, успео да дође до минималне прености против Малаге. Чини се да су оба тима задовољна овим резултатом. 

22.38 - Арсенал - Бајерн 1:3 (стрелци: Крос 7. минут, Милер 20. минут, Подолски 55. минут, Манџукић 77. минут). Бајерн се једном ногом већ налази у четвртфиналу Лиге шампиона. Немачки тим тријумфовао у сред Лондона са 3:1. Баварци доминирали већи део меча, Арсенал пред својим навијачима немоћан.

22.20 - Арсенал - Бајерн 1:3 (Манџукић 77. минут). Ако је Подолски голом најавио повратак Арсенала, Манџукић је новим поготком за Баварце поново покопао све наде "тобџија" у преокрет. Хрватски нападач натрчао на убачену лопту коју је успео да захвати. Лопта је имала висок лук, и успела је да превари голмана "тобџија". Посебно упечатљива слика виђена је када је камера зумирала Арсена Венгера који је посматрао своје играче са сузама у очима. 

21.59 Порто - Малага 1:0 (Мутињо). Коначно мао узбуђења и у Порту. Домаћи тим голом Мутиња повео са 1:0. Мутињо сјајно искористио убацивање по земљи са леве стране и рутински затресао мрежу противника. 

21.57 - Арсенал - Бајерн 1:2 (Пoдолски 55.минут). Ко ће коме ако не свој своме. Немац у редовима Арсенала, Лукас Подолски, дао је гол Бајерну и смањио вођство Бавараца на 2:1. Подолски био најприсебнији после изведеног корнера и главом затресао мрежу Нојера. 

21.31 - У Порту на мечу између истоименог клуба и Малаге мреже мирују. На полупразном стадиону Драгао више изгледа као да се игра пријатељски него осмина финала елитног такмичења. Порто је имао иницијативу и неколико полушанси, али без изгледнијих прилика да дође до вођства. 

21.29 - У последњем минуту првог полувремена Манџукић промашује сјајну шансу за трећи гол Бајерна. Хрватски нападач главом је шутирао тик поред леве стативе гола Арсенала. "Тобџије" сад већ могу да се захвале срећној звезди што на одмор одлазе са два гола заостатка. 

21.15 - Навијачи Бајерна имају велику подршку од неколико хиљада навијача у Лондону. Већи део меча на Емиратима се чује само песмаБ Бавараца.

21.06 - Арсенал - Бајерн 0:2 (Милер 20. минут). Како ствари стоје, навијачи Арсенала још жешће ће тражити оствку Арсена Венгера. Арсенал после само 20 минута на свом стадиону губи са 2:0 ос Бајерна. Други гол је дао Милер који се најбоље снашао после гужве у шеснаестерцу "тобџија". Фудбалери Арсенала имали жучну расправу после примљеног гола.

20.52 - Арсенал - Бајерн 0:1 (Крос седми минут). Ствари су од самог старта почеле лоше да се одвијају за Арсебал. Крос је већ у седмом минуту затресао мрежу лондонског тима. Крос је мрежу Шчешног савладао прцизним ударцем са ивице казненог простора.

20.45 - Почели су мечеви осмине финала Лиге шампиона између Арсенала и Бајерна, односно Порта и Малаге. 

20.40 - Све је спремно за почетак "Битке за Британију" у Лондону 

20.30 - Британски медији преносе да је Арсен Венгер био посебно нервозан пред вечерашњу утакмицу са Бајерном. Нервоза француског стручњака доводи се у везу са очајним играма Арсенала ове сезоне и све гласнијим захтевима навијача за његову смену. 

20.05 - Порто ће играти у саставу: Хелтон, Сандро, Данило, Мангала, Отаменди, Мутињо, ГОнзалес, Фернандо, Варела, Исмаилов, Мартинез. За Малагу ће играти: Кабалеро, Санчес, Антунес, Велингтон, Демикелис, Санчес, Иско, Тулалан, Итура, Баптиста, Санта Круз.

20.00 - Познати су и тимови који ће истрчати вечерас на терен стадиона "Емирати". За Арсенал меч ће почети: Шћешни, Вермален, Сања, Кошчелни, Мертезакер, Артета, Вилшир,Подолски, Ремзи, Казорла, Волкот. Бајерн ће играти у саставу: Нојер, Лам, Алаба, Ван Бујтен, Данте, Мартинез, Швајнштајгер, Милер, Рибери, Крос, Манџукић.

18.09 - Трава на Сан Сиру је замка, пише Мундо депортиво. После силне бруке коју су челници Милана и Интера доживљавали због јадног травњака на миланском стадиону, ангажована је холандска компанија "Десо", која је "убацила" око 20 милиона влакана вештачке траве. Терен изгледа боље, али се Дијего Милито озбиљно повредио... 

16.00 - Одбрамбени играч Валенсије Адил Рами, због повреде колена, вероватно ће пропустити реванш утакмицу осмине финала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена, објавио је шпански клуб. "Скенирањем је утврђено да Рами има повреду тетиве левог колена. Медицински третман је започет и он би на терен требало да се врати за око три недеље", саопштила је Валенсија на клупском сајту.

15.57 - Лукас Подолски "представио" копачке у којима ће вечерас истрчати на Емирејтс стадион.  

15.30 - Барселона стигла у Милано. У среду увече велики спектакл.  

13.45 - Упркос преговорима са челницима клуба око продужетка сарадње, Арсена Венгер могао би убрзо да напусти кормило Арсенала, нарочито ако "тобџије" не прођу Бајерн и пласирају се у наредну рунду Лиге шампиона. Арсенал ће имати изузетно тежак задатак, Бајерн игра фантастично ове сезоне, па ће Венгер бити на великим мукама да задржи посао.

13.30 - Мануел Нојер, голман Бајерна, вероватно ће против Арсенала бранити у специјално направљеним рукавицама са три прста. Нојер је повредио шаку, а новинари на Острву су га прозвали нинџа-корњачом.

Фудбалери Арсенала дочекаће у уторак у Лондону немачки Бајерн у једној од дерби утакмица осмине финала Лиге шампиона, док ће дебитант у овом такмичењу, Малага гостовати екипи Порта.

"Наш мото је изрека 'Миа сан миа', односно 'То смо што смо'. То не значи да смо арогантни, већ смо уверени у сопствене способности и знамо колико можемо. Све је ствар победничког менталитета", рекао је фудбалер средине терена Бајерна Бастијан Швајнштајгер.

Он је истакао да се Баварци неће задовољити ремијем у мечу на лондонском Емирејтсу, иако ће реванш играти на свом терену у Минхену.

"Ми смо васпитани да размишљамо тако да увек идемо на победу и нећемо да будемо задовољни ако буде 0:0 или 1:1. То је Бајернов менталитет", истакао је Швајнштајгер.

Прошле сезоне минхенски клуб је у финалу Лиге шампион после пенала изгубио од Челсија, и то пред својим навијачима на Алијанц арени.

"Једино о чему размишљамо је трофеј у Лиги шампиона. Ова екипа је изгубила у финалу и прошле и 2010. године. Сада смо много искуснији и сигуран сам да се крећемо ка крајњем циљу. Јачи смо него прошле сезоне, имамо боље играче на терену и клупи. То је оно што прави разлику", јасан је немачки репрезентативац.

Бајерн и Арсенал већ су играли у овој фази такмичења у сезони 2004/2005. Немачки тим у Минхену је славио са 3:1, а прошао је даље, упркос поразу од 1:0 у реваншу у Лондону.

Баварци ове сезоне играју одлично у Бундеслиги и суверено држе прво место на табели.

То се, међутим, не може рећи за Арсенал који је недавно испао од Блекбурна у ФА купу, а у Премијер лиги тренутно заузима пету позицију.

"Сутра увече ће бити потпуно другачија утакмица него у суботу против Блекбурна. Реч је о другом такмичењу и ривалу, али не смемо да паднемо после елиминације из ФА купа. Важно је да вратимо прави тимски дух и останемо сконцентрисани на дуел са Бајерном", истакао је одбрамбени фудбалер Арсенала Томас Вермален.

У другој утакмици екипа Порта ће дочекати ове сезоне сјајну Малагу.

Порто тренутно дели са Бенфиком прво место у националном шампионату Португалије, док Малага у шпанској Примери заузима четврту позицију.

"Верујем да ћемо бити потпуно спремни за сутрашњи меч и да ћемо га одиграти на високом нивоу. Порто је екипа која је навикла да побеђује и увек зна да реагује на прави начин", рекао је тренер Порта Виктор Переира.

Његов клуб је у последњем првенственом мечу савладао Беиру Мар са 2:0, а Переиру може да радује то што ће се сутра на терен вратити нападач Џејмс Родригез.

"Увек је добро када дочекујете меч Лиге шампиона после лагане победе у домаћем шампионату", додао је Переира.

Екипа Малаге је у прошлом колу у првенству савладала Атлетик Билбао са 1:0 и учврстила се на другом месту на табели Примере.

"Ту позицију смо сада осигурали. Наш следећи циљ је пласман у четвртфинале Лиге шампиона. Очекује нас веома тешка утакмица у Португалији, али ме радује што се налазимо у правој форми", поручио је тренер Малаге Мануел Пелегрини.

Обе утакмице осмине финала Лиге шампиона почињу у уторак у 20.45.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару