Јуве и ПСЖ покорили домаћине

Прва два меча осмине финала Лиге шампиона донела су победе гостујућих екипа. Јувенус је био немилосрдан на Селтик Парку где је головима Матрија, Маркизија и Вучинића савладао шкотски тим са 3:0. Мало боље је прошла Валенсија која је на Местаји поражена са 1:2 од ПСЖ-а. Поготке за Парижане постигли су Лавеци и Пасторе, док је једини гол за шпански тим дао Рами. Ибрахимовић због оштрог старта на у финишу меча добио директан црвени картон.

Сјајна атмосфера, Род Стјуарт на трибинама, подршка Снуп Дога, феноменална кореографија, све то није помогло играчима Селтика који су на свом Селтик Парку поражени од Јувентуса са 3:0.

„Стара дама" још једном је демонстрирала зашто припада самом крему европског фудбала. Коначан резултат можда не говори о односу снага на терену имајући у виду да је у отвореној утакмици виђено доста шанси на обе стране. Разлика је у томе што је Јувентус своје шансе користио, док је Селтик промашивао.

Све је почело лоше за Селтик од самог старта меча када је већ у трећем минуту Матри постигао погодак. Лошу интервенцију одбране Селтика искористио је Матри који је савладао голмана Селтика. Иако су дефанзивци Сектика на кратко избацили лопту, она је већ прешла гол линију, али се ту за сваки случај нашао Маркизио који је потврдио погодак.

После тог гола виђена је велика борба у којој је Селтик био равноправан противник, али шкотскио тим није користио своје шансе. Притајени Јувентус у финишу меча удвостричио је предност преко Маркизија који је мрежу затресао у 80. минуту.

Селтик је кренуо офанзивније, покушавши да смањи предност, али искусни италијански ти је то искористио и три минута касније, у 83. минуту, постигао трећи гол. Стрелац  је био Вучинић , а асистирао је Матри.

Са овом предношћу јасно је да је Јувентус већ обезбедио четвртфинале елитног  такмичења.

И у другом мечу вечери тријумфовали су гости. ПСЖ је головима Аргентинаца, Лавеција и Пастореа савладао Валенсију са 2:1. Једини гол за наду Валенсије у реваншу постигао је Рами.

Меч на Местаји донекле је подсећао на онај на Селтик парку. ПСЖ је рано повео поготком Лавеција. После тога виђена је отворена утакмица са доста шанси на обе стране. Пастопре је у финишу полувремена дуплирао предност гостију. И после тога је настављен сјајан меч са доста прилика.

Гол наде за Валенсију постигао је Рами у послдњем минуту меча, када се најбоље снашао у шеснаестерцу гостију после убачене лопте.

Кола низбрдо наставила су да иду за ПСЖ када је само минут после тога Ибрахимовић добио директан црвени картон због два везана оштра старта. Парижани су имали срећу јер је убрзо судија свирао крај меча.

Француски тим има пристојну предност пред реванш на Парку принчева, али на тој утакмици сигурно неће бити Ибре, тако да Валенсија није без шанси.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару