Читај ми!

Преокрети Барсе и Јунајтеда, дебакл Челсија

Секунде су делиле Селтик од једног бода на Камп Ноу, када је голом Ђордија Албе Барселона дошла до победе. Велики преокрет направио Манчестер Јунајтед који је стигао два гола заостатка против Браге, и на крају тријумфовао са 3:2. Шахтјор сигуран против Челсија, Нордсјаленд узео бод против Јувентуса.

Ове вечери било је свега, и преокрета, и изненађења, и сигурних победа, свега да задовољи и најизбирљивијег љубитеља фудбала.

У групи Е Шахтјор је без већих проблема савладао шампиона Европе, екипу Челсија са 2:1. Украјински тим одиграо је сјајан меч, повео већ у трећем минуту голом Текшеире, док је почетком другог полувремена предност удвостручио Фернандињо.

Шансу „плавцима" да узму макар бод дао је Оскар који је у 88. минуту после асистенције Банета Ивановића постигао, испоставило се, последњи погодак на мечу.

Велико изненађење у овој групи направио је Нордсјаленд који је успео да одигра нерешено са Јувентусом. Дански шампион повео је у 50. минуту голом Бекмана, док је част „старе даме" спасао Вучинић који је изједначујући погодак постигао у 81. минуту.

После трећег кола Шахтјор се налази на челу групе Е са седам бодова, Челси има четири, Јувентус три, док Нордсјаленд има један бод.

Најмање занимљиво било је у групи Ф, иако се управо у тој групи чекало ново изненађење. Наравно изненађење се чекало од белоруског шампиона Бате Борисова, који је у претходном колу савладао Бајерн на свом терену. Овога пута Валенсија се показала као прејака. Шпански тим је победио на гостовању са 3:0. Јунак победе је Солдадо који је постигао сва три поготка.

После пораза у прошлом колу од Бате Борисова, Бајерн је успео да тријумфује на незгодном гостовању против Лила. Једини гол на мечу постигао Милер у 20. минуту из пенала.

Након три кола у овој групи влада велика гужва у врху где Бајерн, Бате Борисов и Валенсија имају по шест бодова, док Лил има само један бод.

У групи Г одигран је први меч ове вечери, где је у Москви Спартак дошао до прве победе против Бенфике. Руски клуб повео преко Кариоке, док је изједначио Лима. Коначни резултат постављен је у финишу полувремена када је Жардел постигао аутогол за коначну победу од 2:1 против Спартака.

Највећа битка прве вечери Лиге шампиона одиграла се у Барселони где су екипу Селтика делиле секунде од узимања једног бода. Шкотски шампион голом Самараса дошао је прво до предости. У финишу првог полувремена изједначио је Инијеста. Цело друго полувреме Барса је нападала, Селтик се грчевито бранио, и таман када се мислило да ће „Келти" успети да откину бод, уследио је шок. После једног убацивања у казнени простор најбоље се снашао Ђорди Алба који је затресао мрежу и поставио коначних 2:1.

После три утакмице Барселона има максимални учинак од девет бодова, Селтик је други са четири бода, Спартак се налази на трећем месту са исто толиким бројем поена, док је Бенфика последња са једним бодом.

Занимљиво је било и у групи Х, где је Манчестер Јунајтед одиграо утакмицу „од очаја до сјаја" против Браге. Дуго су „ђаволи" губили са 2:0, када је предност Португалцима са два гола донео Алан.

До краја полувремена Ћићарито Хернандез успео је само да смањи високо вођство гостију. Тотални преокрет уследио је у другом полувремену. Прво је Џони Еванс изједначио у 62. минуту, да би Ћићарито другим голом, у 75. минуту, направио тотални преокрет и донео победу Јунајтеду од 3:2.

Мало мање је било узбудљиво у Истанбулу где су Галатасарај и Клуж одиграли 1:1. Румунски тим је повео после аутогола Ноункеа у 19. минуту. Гости су, у међувремену, остали са играчем мање после искључења Агирагија. Мело је промашио пенал за Галатасарај. Турски тим је тек у 75. минуту дошао до изједначења голом Бурека Јилмаза.

Манчестер Јунајтед са максималних девет бодова налази се на челу групе Х, прати га Клуж са четири бода, Брага има три, а Галатасарај један поен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару