Читај ми!

Лига шампиона уживо: Бате закуцао Бајерн

Фудбалско чудо догодило се у Белорусији где је Бате Борисов савладао минхенски Бајерн са 3:1. Шахтјор одолео Јувентусу, и однео бод из Торина. Манчестер Јунајтед се мучио против Клужа, али је са два гола Ван Персија однео победу. Брага тријумфовала на врућем терену против Галатасараја. Барселона, Челси и Валенсија рутински против Бенфике, Нордсјаленда и Лила. Раније меч одиграли Спартак и Селтик. Шкотски тим однео сва три оба из Москве.

22.41 - Коначни резултати мечева Лиге шампиона: Бате Борисов - Бајерн 3:1, Бенфика - Барселона 0:2, Клуж - Манчестер Јунајтед 1:2, Галатасарај - Брага 0:2, Јувентус - Шахтјор 1:1, Нордсјаленд - Челси 0:4, Валенсија - Лил 2:0, Спартак - Селтик 2:3.

22.38 - Брага у последњим секундама меча, другим голом, осигурала победу против Галатасараја.

22.35 - Бате Борисов осигурао победу против Бајерна голом у финишу меча.

22.32 - Рибери смањио предност Бате Борисова над Бајерном на 2;1 у самом финишу меча.

22.31 - Челси се распуцао у финишу. Четврти гол за "плавце" на мечу против Нордсјаленда постигао Рамирез. Нордјаленд - Челси 0:4. 

22.23 - Челси у финишу постигао и трећи гол и сада има убедљиву предност над Нордсјалендом од 3:0. Гол у 81. минуту постигао Мата.

22.20 - И Челси приводи утакмицу крају. У финишу меча Давид Луиз повећао предност Челсија над Нордсјалендом на 2:0. 

22.18 - Бате Борисов дуплирао предноср против Бајерна. У 78. минуту гол постигао Родионов. 

22.14 - Валенсија дуплирала предност против Лила. У 75. минуту стрелац поново био Џонас.

21.58 - Сеск Фабрегас голом у 56. минуту дуплирао предност Барселоне на гостовању против Бенфике.

21.50 - Манчестер Јунајтед преокренуо резултат против Клужа. Други гол за "ђаволе" у 49. минуту постигао Ван Перси, који је постигао и први погодак.

21.31 - Резултати на полувремену: Бате Борисов - Бајерн 1:0, Бенфика - Барселона 0:1, Клуж - Манчестер Јунајтед 1:1, Галатасарај - Брага 0:1, Јувентус - Шахтјор 1:1, Нордсјаленд - Челси 0:1, Валенсија - Лил 1:0. 

21.25 - Гол дала и Валенсија која на свом стадиону води против Лила са 1:0. Гол у 38. минуту дао Џонас.

21.18 - Голом Мате, од 33. минута Челси води против Нордсјиленда са 1:0.

21.14 - Голом Ван Персија Манчестер Јунајтед изједначио против Клужа на 1:1. 

21.13 - Брага у Истанбулу повела против Галатасараја са 1:0. Гол у у 25. минуту постигао Рубен Мичел.

21.11 - Бате Борисов шокирао Бајерн. Белоруски клуб голом Павлова од 23. минута води са 1:0.

21.10 - Јуве ескпресно изједначио преко Бонућија у 24. минуту. 

21.08 - Шахтјор шокирао Јуве у сред Торина. У 23. минуту Алекс Теиксеира дао водећи гол за украјински клуб.

20.58 - Румунски Клуж повео против Манчестер Јунајтеда са 1:0. Стрелац у 13. минуту Капетанос. 

20.51 - Само шест минута је било потребно Барселони да поведе на гостовању против Бенфике. Стрелац Лео Меси.

20.50 - Немања Матић игра за Бенфику од првог минута против Барселоне, Бане Ивановић у првој постави Челсија на мечу против Нордсјиланда. 

20.45 - Почели мечеви: Клуж - Манчестер Јунајтед, Галатасарај - Брага, Јувентус Шахтјор, Нордсјаленд - Челси, Валенсија - Лил, Бате Борисов - Бајерн и Бенфика - Барселона. 

19.55 - Спартак - Селтик 2:3 (коначан резултат). Голове постигли Хупер у 12. минуту, Еменике у 41. и 48. минуту, и Самарас у 90. минуту.

19.50 - Самарас у 90. минуту постигао трећи гол за Селтик. Шкоти броје секунде до победе у Москви. Спартак - Селтик 2:3.

19.30 - Селтик - Спартак 2:2. Селтик је аутоголом Комбарова изједначио резултат на Лужникију.

19.20 - Спартак од 62. минута игра са играчем мање. Искључен Инсуралде због фаула над Хупером. 

19.06 - Еменике на почетку другог полувремена донео предност Спартаку од 2:1.

18.43 - Еменике у финишу првог полувремена изједначио на 1:1.

18.25 - Гери Хупер постигао још један гол за Селтик, али погодак је поништен због офсајда. 

18.13 - Селтик води на гостовању у Москви против Спартака са 1:0. Стрелац Гери Хупер.

18.00 - Почео меч Спартака и Селтика у Москви. 

17.06 - Бенфика има план за Барсу, открива португалски Рекорд. 

13.55 - Меси у шетњи пред меч на Лужу. Барса Франка Рајкарда и Роналдиња, својевремено, на овом стадиону није успела да постигне гол. 

12.34 - Ибрахимовић: Меси није заслужио Златну лопту. Ове године није освојио ништа осим Купа краља. Са друге стране, Ћави и Инијеста одиграли су на високом нивоу, а постали су и шампиони Европе. Избор зависи од тога да ли ће се награђивати појединац или колективни рад. 

10.00 - Петр Чех као Дејв Грол. Голман Челсија у, свакако, неконвенционалној улози као бубњар чешког бенда Еди Стоилов, са којим већ неко време сарађује. Сјајан голман, а очигледно и вешт музичар.

Лига шампиона се наставља мечевима другог кола у групама Е, Ф, Г и Х. Гледано стриктно кроз призму објективног квалитета ривала, осам утакмица пред нама не испуњавају критеријуме једног дербија, али занимљиво и узбудљиво ће свакако бити.

Можда и понајвише у Лисабону, где на Ла Луж долази машинерија Тита Виљанове, први фаворит за трон и, свакако, екипа која скоро по аутоматизму изазива највише пажње где год да гостује.

"Бенфика, супротно ономе што се најављује, сигурно неће бити задовољна нерешеним резултатом против нас. Ово им је прва утакмица код куће и сигуран сам да ће покушати да победе. Неће бити нимало лако за нас, јер протекла два пута овде нисмо успели да постигнемо погодак", рекао је тренер Блаугране Тито Виљанова.

Постизање поготка ни овога пута неће бити лако, па чак ни за Месија и другове, јер је Бенфика прототип модерне екипе у којој свих 11 играча игра подједнако у обе фазе игре. Да подсетимо, Бенфика није примила гол ни у Шкотској где су играли са Селтиком у првом колу.

Челси, после изгубљене победе на свом терену против Јувентуса, свакако има огроман мотив да стигне до прве победе у сезони у којој брани трофеј.

"Нордсјиланд је предивна прича о клубу предвођеним младим тренером који игра атрактиван фудбал и побеђује. Они су јак тим, који воли да чува лопту, што су и показали. Ми желимо победу, увек желимо победу, али добро знамо да не постоје лаке утакмице у Лиги шампиона", истакао је тренер "плаваца" Роберто ди Матео.

Без обзира на очигледну разлику у квалитету и реномеу два противника, нико у свлачионици Манчестер Јунајтеда не схвата олако гостовање прваку Румуније Клужу.

"Екипа Клужа изискује свако поштовање. Два пута су победили Базел у протеклом периоду, а Базел је нас избацио из Лиге шампиона. Дакле, изискују поштовање. Играју сјајно на контранападе, а то је веома важно у модерном фудбалу", рекао је Алекс Фергусон уочи меча.

У осталим мечевима, Спартак у Москви дочекује Селтик, Шахтјор иде у Торино где игра са Јувентусом, Валенсија се састаје са Лилом, Бате Борисов игра са Бајерном, а Галатасарај ће угостити екипу Браге.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару