Читај ми!

Бате и Клуж изненађења кола

Прво коло Лиге шампиона обележили Бате Борисов и Клуж. Белоруски клуб на гостовању савладао Лил са 3:1. И Румуни на гостовању у Браги, победом од 2:0, однели сва три бода. Бајерн, Шахтјор и Манчестер Јунајтед сигурни против Валенсије, Нордсјаленда и Галатасараја. Мреже мировале само у Глазгову на мечу између Селтика и Бенфике.

Барселона се извукла против Спартака на Камп Ноу када је Меси донео преокрет и победу од 3:2. Друга утакмица ове групе одиграна је у Доњецку на Донбас арени где је домаћи Шахтјор захваљујући Хенрику Мктаријану стигао до првих бодова ове сезоне у Лиги шампиона.

Велику победу у Х групи забележио је румунски Клуж, који је у Браги шокирао истоимену домаћу екипу и славио са 2:0. Двоструки стрелац за Клуж био је Рафаел Бастос.

Вицешампион Енглеске Манчестер Јунајтед је у другој утакмици ове групе дошао минималне победе против турског Галатасараја.

Питање победника решено је већ у седмом минуту, када је Мајкл Керик погодио противничку мрежу. У 52. минуту Португалац Нани промашио је пенал за домаћина.

Бивши репрезентативац Србије Немања Видић поново је предводио одбрану Манчестера.

Екипе Бајерна и Валенсије су у Ф групи одиграле репризу финала Лиге шампиона из 2001. године, а као и тада, и вечерас су славили Баварци.

Поготке за екипу Јупа Хајнкеса постигли су Бастијан Швајнштајгер у 31. и Тони Крос у 76. минуту.

Сјајну партију у другом мечу ове групе пружио је белоруски Бате, који је у гостима изненадио француски Лил са 3:1. Бате је већ на полувремену имао огромна три гола вишка и показао да ће у наставку такмичења бити опасан ривал.

Резултати и стрелци у првом колу:

Група Е:

Челси–Јувентус 2:2 (Оскар 31, 33 – Видал 38, Кваљарела 79)

Шахтјор–Нордсјеланд 2:0 (Мктаријан 44, 76)

Група Ф:

Бајерн–Валенсија 2:1 (Швајнштајгер 31, Крос 76 – Валдес 90)

Лил–БАТЕ Борисов 1:3 (Чеђу 60 – Волотко 6, Родионов 20, Олехнович 43)

Група Г:

Барселона–Спартак 3:2 (Тељо 14, Меси 72, 80 – Алвеш 29. аутогол, Ромуло 58)

Селтик–Бенфика 0:0

Група Х:

Брага–Клуж 0:2 (Бастос 19, 34)

Манчестер Јунајтед–Галатасарај 1:0 (Керик 7)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару