Читај ми!

ЛШ уживо: Јуве изједначио, Барса преокренула, Бате изненадио

Дерби Лиге шампиона између Челсија и Јувентуса завршен је нерешеним резултатом 2:2. Барса била на рубу катастрофе, али је головима Месија савладала московски Спартак са 3:2. Највеће изненађање направио Бате Борисов који је савладао Лил у гостима са 3:1. И Клуж изненађење вечери, савладао Брагу у гостима са 2:0. Сигурно победе Јунајтеда, Бајерна и Шахтјора. Мреже мировале само на мечу између Селтика и Бенфике.

22.35 - Коначни резултати утакмица:  Барселона - Спартак 3:2; Бајерн - Валенсија 2:1; Брага - Клуж 0:2; Селтик - Бенфика 0:0; Челси - Јувентус 2:2; Лил - Бате Борисов 1:3; Манчестер Јунајтед - Галатасарај 1:0; Шахтјор - Нордсјаленд 2:0. 

22.30 - Валенсија голом Валдеза смањила на 2:1 против Бајерна. 

22.26 - Шахтјор другим голом Миктаријана дуплирао предност над Нордсјалендом на 2:0. 

22.23 - Меси донео преокрет на мечу против Спартака. Другим голом Аргентинца Барса повела са 3:2. 

22.22 - Кваљарела донео изједначење на Стамфорд бриџу. Челси - Јувентус 2:2. 

22.18 - Бајерн дуплирао предност над Валенсијом на 2:0. Стрелац Тони Крос. 

22.15 - Меси спасава Барсу. Аргентинац изједначио резултат против московског Спартака на 2:2. 

22.07 - Лил смањио вођство Бате Борисова са 3:1. Стрелац Шеђу. 

22.02 Шок на Ноу Кампу. Спартак против Барселоне повео са 2:1. Стрелац Ромуло. 

21.47 - Почела су друга полувремена на свим мечевима Лиге шампиона. 

21.35 - Резултати на полувремену: Барселона - Спартак 1:1; Бајерн - Валенсија 1:0; Брага - Клуж 0:2; Селтик - Бенфика 0:0; Челси - Јувентус 2:1; Лил - Бате Борисов 0:3; Манчестер Јунајтед - Галатасарај 1:0; Шахтјор - Нордсјаленд 1:0. 

21.30 - У последњем минуту првог полувремена и Шахтјор на Донбас Арени, повео против Нордсјаленда са 1:0. Стречац Миктаријан. 

21.27 - Бате Борисов повео са 3:0 на гостовању против Лила. После Володка и Родионова мрежу Француза затресао и Олекнович. 

21.24 - Јуве голом Видала смањује против Челсија на 2:1. 

21.23 - У финишу првог полувремена до гола долази и Бајерн који води против Валенсије са 1:0. Стрелац Швајнштајгер на асистенцију Робена.

21.21 - И Клуж дуплирао предност против Браге на 2:0. Гол поново постигао Бастос.

21.19 - Само два минута је требало да Оскар постигне и други гол на мечу. После мајсторије овог играча Челси против Јувентуса води са 2:0. 

21.17 - Голом Оскара Челси на Стамфорд Бриџу повео против Јувентуса са 1:0. 

21.15 - Спартак на Камп Ноуу, аутоголом Алвеша, изједначио против Барсе на 1:1.

21.06 - Бате Борисов дуплирао предност на гостовању против Лила и сада води са. Голове постигли Володко и Родионов.

21.05 - Клуж на гостовању против Браге повео са 1:0. 

20.58 - И Барселона начела мрежу московског Спартака. Стрелац Тељо после асистенције Ћавија. 

20.51 - Бате Борисов најавио изненађење у Лилу. Белоруски тим на гостовању у Француској води са 1:0. 

20.50 - Манчестер Јунајтед на голом Мајкла Керика води са 1:0 против Галатасараја. 

20.45 - Почели сви мечеви Лиге шампиона 

16.12 - Тони Паркер навија за Пари Сен Жермен. На утакмицу дошао са новом девојком, Аксел. Француски медији полемишу да ли личи на Еву Лонгорију... 

14.32 - Утакмица Динамо - Порто најлошије посећена утакмица Лиге шампиона у последњих 16 година. Укупно 4.683 гледалаца.

14.10 - Јунајтед дочекује екупи Галатасараја, а пре 19 година, у Истамбулу, ове две екипе водиле су прави рат. Тада је Фергусон изјавио: Толико непријатељства и узнемиравања никада нисам доживео на фудбалском терену. 

14.07 - Буфон: Нисмо фаворити, али долазимо у пуној снази и пуни самопоуздања. 

13.40 - Барселона пре подне тренирала по киши. 

Други дан такмичења у Лиги шампиона доноси нам неколико занимљивих и, надамо се, неизвесних мечева. Дерби се свакако игра на Стамфорд бриџу, где ће шампион Европе, екипа Челсија, дочекати првака Италије, "Стару даму" из Торина.

Обе екипе су у доброј форми. Чесли је непоражен у прва четири кола Премијер лиге, само у последњем колу ремизирали су против Квинс Парк Ренџерса, а оно штопосебно може да радује Роберта Ди Матеа је снажна одбрана предвођена фантастичним Банетом Ивановиће.

Са друге стране, Јувентус је на старту такмичења у Калчу задржао ореол непобедивости, који носи целе претходне сезоне. Екипа Антонија Контеа, који ни у Лондону неће водити своју екипу због суспензије, изузетно је ефикасна, највише захваљујући одличном везном реду и феноменалном Мирку Вучинићу.

Јувентус је жељан европских изазова, Челси има тежек задатак да уради оно што нико није у Лиги шампиона - одбрани титулу шампиона Европе.

У другом мечу групе Е, Шахтјор на свом терену дочекује дебитанта, екипу Нордсјеланда. "Рудари" готово да имају императив победе, ако икако желе да се умешају међу два европска великана у борби за пласман у осмину финала.

У групи Ф, свој поход почиње и прошлогодишњи вицешампион, екипа Бајерна из Минхена. Баварци на почетку нове сезоне изгледају одлично, доведена су права појачања, екипа је изузетно ефикасна, али много тога ће зависити и од противника.

Нарочито што ће се са друге стране наћи увек неугодна екипа Валенсије. "Слепи мишеви" су редовни учесници елитног такмичења, а у претходним сезонама често су умели да изненаде фаворите на папиру.

Барселона је апсолутни фаворит у групи Г. Каталонци у првом мечу дочекују московски Спартак, те не би требало да имају већих проблема да освоје прва три бода. Меси је у изузетној голгетерској форми, у Примери је већ постигао четири поготка, а у праву форму полако се враћа и Давид Виља.

Чињеница да су претходни пут са Ноу Кампа испраћени са пет голова у мрежи, сигурно је додатни мотив за руску екипу да на премијери прикажу најбољу игру. Не требе заборавити да је на клупи Спартака Унај Емери, који је са Валенсијом годинама водио битке са "фудбалским ванземаљцима".

У другом мечу те групе, Селтик дочекује португалску Бенфику. "Орлови" су благи фаворити, али шампион Шкотске уме да изненади, па ће можда тако бити и вечерас у Глазгову.

Манчестер јунајтед, после прошлогодишњег фијаска у Лиги шампиона, неће много калкулисати. У првом мечу групе Х, "ђаволи" на Олд Трафорду дочекују турски Галатасарај, а сер Алекс Фергусон не дозвољава да се размишља о било чему осим убедљивој победи.

Брага, велики фаворит да прође даље као другопласирана екипа, дочекује екипу Клужа, која већ има завидно искуство наступа у Лиги шампиона, барем кад су у конкуренцији тимови из Источне Европе.

Сви мечеви вечерашњег програма почињу од 20.45, Радио-телевизија Србије директно ће преносити меч између Челсија и Јувентуса на Првом програму, док ћете најзанимљивије детаље са осталих мечева моћи да пратите на нашем Интернет порталу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару