ПСЖ и Малага без милости, Милан очајан

Убедљиве победе у првом колу Лиге шампиона укњижили ПСЖ над Динамом из Кијева и Малага над Зенитом. Важне тријумфе у гостима остварили Шалке над Олимпијакосом и Арсенал над Монпељеом. Борусија Дортмунд минималним резултатом савладала Ајакс. Милан поново разочарао, на свом терену против Андерлехта одиграо без голова.

Еекипа Борусије је у Дортмунду победила амстердамски Ајакс са 1:0. Једини гол постигао је Роберт Левандовски три минута пре краја. Невен Суботић одиграо је стандардно добро за "милионере".

Француски Пари Сен Жермен је у А групи на Парку Принчева "преслишао" са 4:1 кијевски Динамо, на чијој клупи је 90 минута преседео репрезентативац Србије Милош Нинковић.

"Свеци" су били апсолутно доминантни и питање победника решили су већ у првих 35 минута. Поред расположеног Златана Ибрахимовића, голове су дали и Алекс, Тијаго Силва и Хавијер Пасторе.

Шалке је уз доста проблема у Пиреју победио домаћи Олимпијакос са 2:1 у мечу Б групе. Љубомир Фејса целу утакмицу одгледао је са клупе домаћег тима, а Марко Пантелић није био у протоколу.

Немачка екипа је до победе дошла поготком Холанђанина Класа Јана Хунтелара у 59. минуту.

Победом од 2:1 биће задовољан и Арсенал, који је славио на гостовању француском шампиону Монпељеу.

Домаћин је повео већ у деветом минуту, али су "тобџије" експресним преокретом за само пар минута, головима Лукаса Подолског и Жервиња, дошле до првих бодова у ЛШ ове сезоне.

Вишеструки шампион Европе, Милан поново је разочарао своје навијаче и одиграо без голова на свом терену против Андерлехта у чијем саставу није било суспендованог Милана Јовановића.

У другој утакмици Ц групе дебитант Малага је "прегазила" руски Зенит са 3:0. Домаћин је све решио већ на старту, пошто су прецизни били Иско у трећем и Хавијер Савиола у 13. минуту. Александар Луковић играо је за екипу Зенита до 40. минута.

Резултати и стрелци у првом колу:

Група А:

Динамо Загреб - Порто 0:2 (Гонзалес 41, Дефур 90)

ПСЖ - Динамо Кијев 4:1 (Ибрахимовић 19. пенал, Силва 30, Алекс 32, Пасторе 90)

Група Б:

Монпеље - Арсенал 1:2 (Беланда 9. пенал - Подолски 16, Жервињо 18)

Олимпијакос - Шалке 1:2 (Абдун 58 - Ховедес 41, Хунтелар 59)

Група Ц:

Милан - Андерлехт 0:0

Малага - Зенит 3:0 (Иско 3, 76, Савиола 13)

Група Д:

Реал Мадрид - Манчестер Сити 3:2 (Марсело 76, Бензема 87, Роналдо 90 - ДЗзеко 69, Коларов 86)

Борусија Дортмунд - Ајакс 1:0 (Левандовски 87)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару