Читај ми!

Лига шампиона уживо: Реалов фото-финиш

Роналдо у последњим тренуцима меча постигао победоносни гол за Реал против Манчестер Ситија. За енглески тим један од голова дао Коларов. ПСЖ без милости према Динаму из Кијева који је савладао са 4:1. И Малага сигурна на свом терену против Зенита са 3:0. Арсенал преокренуо против Монпељеа и тријумфовао са 2:1. Шалке добио на гостовању Олимпијакос са 2:1, док је Порто у Загребу против Динама тријумвовао са 2:0. Борусија минималним резултатом победила Ајакс. Милан и Андерлехт без голова.

22.39 - Коначни резултати Лиге шампиона: Реал - Манчестер Сити 3:2; Борусија Д - Ајакс 1:0; Монпеље Арсенал 1:2; Олимпијакос Шалке 1:2; Динамо З. - Порто 0:2; ПСЖ - Динамо К. 4:1; Милан - Андерлехт 0:0; Малага - Зенит 3:0. 

22.30 -У финишу меча у Мадриду Роналдо довео Реал до победе над Манчестер Ситијем од 3:2. 

22.32 - У заоставном времену Писторе повећава предност Пари Сен Жермена на 4:1. Дортмунд води против Ајакса са 1:0, стрелац Левандовски. 

22.30 - Коларов прво из слободног ударца у 85. минуту доноси нову предност Ситију на "Бернабеу", али Бензема само два минута касније враћа Реалу егал. 

22.27 - У 86. минуту Динамо из Кијева долази до почасног поготка. Стрелац за Украјинце био је хрватски репрезентативац Огњен Вукојевић. 

22.21 - Малага голом Иска, повела против Зенита са 3:0. 

22.20 - Реал изједначио. Гол дао Марсело у 76. минуту. 

22.10 - Един Џеко довео Манчестер Сити у вођство од 1:0 против Реала у Мадриду. 

22.01 - Само један минут је трајало славље играча Олимпијакоса. Поново води Шалке, стрелац за тим из Гелзенкирхена био је Хунтелар. 

21.59 - Изједначење у Атини. Стрелац за тим из Пиреја, у 58. минуту, био је Абдун. 

21.45 - Почела друга полувремена на свим мечевима Лиге шампиона.

21.30 - У финишу полувремена Шалке дошао до предности од 1:0 на гостовању против Олимпијакоса. Стрелац Ховедес.

21.28 - Погодак и у Загребу. Од 41. минута Порто води са 1:0, стрелац је био Аргентинац Лучо Гонзалес. 

21.18 - ПСЖ наставио да терорише Кијевљане. Алекс повећао предност париског клуба на 3:0. 

21.14 - Тијаго Силва, на свом дебију у дресу "светаца", дуплира предност екипе из француске престонице у мечу против кијевског Динама.  

21.05 - Ибра из пенала довео ПСЖ у вођство против кијевског Динама од 1:0.  

21.03 - Експресни преокрет Арсенала за 2:1. Голове постигли Жервињо и Подолски.

21.00 - Малага дуплирала предност против Зенита и води 2:0. Гол дао Савиола. 

20.55 - Од 9. минута екипа Монпељеа води против Арсенала. Погодак за француски тим постигао је Беланда из једанаестерца који је, управо над њим, скривио капитен "тобџија" Вермален. 

20.52 - У стартној постави Манчестер ситија налази се и репрезентавац Србије Матија Настасић. Коларов на клупи, а у првиј једанаест Реала чак тројица задњих везних - Алонсо, Кедира и Есијен.  

20.50 - Први гол у овогодишњој Лиги шампиона дала Малага која је повела против Зенита са 1:0. Гол у тећем минуту постигао Иско.

20.45 - Почела је најновија сезона Лиге шампиона. Играју се мечеви у групама А, Б, Ц и Д. 

20.20 - Хаос на улицама Дортмунда. Више од три хиљаде навијача Ајакса допутовало да бодри свој тим, а већ 30-так њих иза решетака због нереда на улицама и у метроу. А фешта је тек почела...

 

18.27 - Ево како Марио Балотели, односно његов Твитер двојник, види тактику Реал Мадрида на мечу са Манчестер ситијем.

18.11 - Реал Мадрид и Манчестер сити одиграће "меч од милијарду евра". Два најбогатија тима на свету, створена чековним књижицама Флорентина Переза и Шеика Мансура, одиграће једну од "највреднијих" утакмица у историји. У зависности од избора играча оба тренера, врло лако може бити у питању и најскупљи меч свих времена.

18.06 - Жозе Мурињо истакао како ће Манчестер сити сигурно бити првак Европе, с обзиром на темпо развитка овог клуба. "Само не верујем да ће Роберто Манћини тада бити на клупи Ситија", додао је Мурињо. 

17.53 - Мадридска полиција наплатила казну возачу аутобуса Реал Мадрида. Због погрешног паркирања. 

14.57 - Дортмунд на свом терену дочекује екипу Ајакса, Марко Ројс је расположен да замени Шинђија Кагаву, док се од Гецеа очекује да одведе тим даље него претходне сезоне, када су "милионери" такмичење завршили већ после групне фазе такмичења. 

14.53 - ПСЖ дочекује Динамо из Кијева, Златан Ибрахимовић че наступити за шести клуб у Лиги шампиона, док се очекује и деби Тијага Силве, најскупљег појачања "свеца" у прелазном року. 

14.05 - Максимир поново пролази кроз тежак период. Иако се очекивало да ће Лига шампиона напунити загребачки стадион, очекује се тек нешто више од 15.000 навијача "модрих". Динамо дочекује Порто.

14.03 - Европа жељно ишчекује "сусрет милијарду евра", како је популарно назван меч између Реала и Ситија. "Грађани" тренирали на Бернабеу. 

Почиње Лига шампиона, најеминентније фудбалско клупско такмичење на Старом континенту. „Разводњени" турнир, како неки сада називају такмичење након што је Мишел Платини увео правила која у великој мери олакшавају процес квалификација оних „мањих екипа", односно екипа са не толико атрактивних фудбалских простора.

Циркус почиње утакмицом од које сваком љубитељу фудбала креће вода на уста – Манчестер Сити долази на „Бернабеу" ровитом Реалу из Мадрида.

Ситуација у „краљевском клубу" свакако није идеална. Мурињо је помало патетично покушао да заштити своје играче од новинара, којима их је сам оставио на милост и немилост изјавама након другог пораза у првенству.

Португалац је познат као неко ко се сјајно носи са успехом и тријумфима, али да није подједнако вешт када ствари не иду глатко. Списак инцидената које је Мурињо направио, како вербалних тако и оних физичких, није мали када су околности биле незгодне, а сада то, свакако, јесу.

Кристијаново расположење флуктуира готово на дневној бази, и велико је питање да ли ће са осмехом изаћи на мадридски терен у уторак. Његова добра игра свакако је предуслов за добар резултат против екипе каква је Манчестер Сити.

Екипа Роберта Манчинија богатија је за сезону у Лиги шампиона иза себе, и то искуство, уз епитет најбоље екипе на Острву сигурно им даје за право да се надају повољном резултату у овом сусрету.

Ни "грађани" нису најбоље кренули у овој сезони. Забележили су две победе и два пораза, али код њих ипак и даље нема трагова дефетизма, као код њихових противника.

Велика добит Ситија је и расположени Карлос Тевез, који ће након фијаска из протекле сезоне у Лиги шампиона, који је тек недавно добио свој епилог, сигурно покушати да се искупи у овој.

У овој групи свој меч у уторак играју и Борусија Дортмунд и Ајакс, и већ сада је извесно да ова четири тима неће имати ниједну лаку утакмицу у групној фази такмичења.

Пари Сен-Жермен се враћа у елиту, са екипом која има потенцијал да се већ сада бори за највиши пласман, али не и игром која би тај сакупљени таленат и поткрепила. Ибра и другови неће имати нимало лак задатак када на Парк принчева стигне кијевски Динамо, који на располагању има такође респектабилан скуп проверених фудбалера.

Други меч у групи А одиграће загребачки Динамо и Порто. „Модри" имају само један циљ пред собом, без обзира на то шта званично прича Здравко Мамић, а то је да поправи утисак из прошле сезоне када су званично постали најгора екипа у историји такмичења.

У групи Б копља ће укрстити Монпеље и Арсенал, док грчки Олимпијакос дочекује екипу Шалкеа.

Милан, који је Звонимир Бобан назвао „најгорим у протеклих 25 година", игра на свом Сан Сиру са Андерлехтом, док, такође у Групи Ц, Малага код куће игра са сурово појачаним Зенитом из Санкт Петербурга.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару