Тесна победа Динама

У пет мечева плејофа за Лигу шампиона одиграних у среду, домаћи забележили четири победе, одолео само Удинезе. Храбра игра Марибора на Максимиру донела је активан резултат пред реванш. Лепу предност на домаћем терену забележили Малага и БАТЕ.

Пет утакмица плејофа за Лигу шампиона одиграно је у среду. Домаће екипе искористиле су предност домаћег терена, забележиле четири победе, али нико не може да каже да је сигуран учесник елитног такмичења.

Динамо је на Максимиру дочекао екипу Марибора. "Модри" су били фаворити пред овај двомеч, иако је газда словеначког клуба понуди чак два и по милиона евра својим момцима уколико се докопају Лиге шампиона.

Прво полувреме припало је домаћој екипи. Поготком Чопа, Динамо је већ у десетом минуту стигао до предности. До краја првог дела, "модри" су имали и теренску иницијативу и неколико прилика да увећају вођство, али нису успели поново да савладају голмана Хандановића.

Како то обично бива, за промашене прилике стиже и казна. Капитен Динама, Милан Бадељ затресао је мрежу сопственог гола у 39. минути донео велику радост гостима из Марибора.

Друго полувреме Марибор је заиграо доста офанзивније, стварао прилике, али је ипак до гола стигла домаћа екипа. Милан Бадељ се искупио за аутогол и у 74. минуту доноси нову предност "модрима" и поставља, испоставиће се, коначан резултат.

Малага је већ у првом полувремену решила питање победника против Панатинаикоса. Головима Демикелиса и Елисеуа, шпански тим је стекао два гола залихе пред реванш у Атини.

У сличној ситуацији је и белоруски шампион, екипа БАТЕ Борисова, која је головима Родионова савладала Хапоел Шмону из Израела са 2:0. Гости су од 70. минута играли са играчем мање на терену због искључења Душана Матковића.

АЕЛ је, после тријумфа над Партизаном, у Никозији дочекао екипу Андерлехта. Домаћи су повели поготком Жуниора, Мбокани је изједначио резултат, да би Руи Мигел донео важну победу Кипранима пред реванш у Бриселу. Милан Јовановић је у 75. минуту морао да напусти игру због два жута картона.

Удинезе је доста дуго имао предност у Браги, после поготка Душана Басте у 23. минуту меча. Ипак, Брага је у другом делу стигла до изједначења у 68. минуту голом Исмаилија и тако сачувала какве-такве шансе да се после реванша на Апенинима нађе у елити.

Реванш мечеви на програму су наредне недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару