Читај ми!

Лига шампиона: Селтик близу елите

Победом од 2:0 у Шведској, Селтик се значајно приближио пласману у Лигу шампиона. Клуж у гостима савладао Базел (2:1), Динамо убедљив у Менхенгладбаху (3:1), Копенхаген минимално славио против Лила (1:0). У првом мечу дана, Спартак је у Москви савладао Фенербахче са 2:1, Милош Красић у игру ушао у 77. минуту.

22.35 - Завршени први мечеви квалификација за Лигу шампиона. Резултати: Базел - Клуж 1:2, Менхенгладбах - Динамо Кијев 1:3, Хелсинборг - Селтик 0:2 и Копенхаген - Лил 1:0.

22.22 - Аутоголом Лука де Јонга, Динамо у Менхенгладбаху води са 3:1. Најскупље појачање Борусије затресао сопствену мрежу у 81. минуту. 

22.17 - Поготком Самараса, Селтик у Шведској води са 2:0 од 75. минута. Шкоти практично решили питање путника у Лигу шампиона, с обзиром да се реванш меч игра у Глазгову.

22.13 - Блицкриг Клужа на Сент јакобсу. Поново је стрелац Сугу, Румуни воде против Базела од 71. минута са 2:1. 

22.09 - Клуж узвраћа ударац. Поготком Сугуа у 66. минуту, румунски тим изједначио резултат на Сент јакобсу на 1:1.

21.32 - Полувремена на мечевима последњег кола квалификација за Лигу шампиона: Базел - Клуж 1:0, Менхенгладбах - Динамо Кијев 1:2, Хелсинборг - Селтик 0:1 и Копенхаген - Лил 1:0.

21.29 - У финишу првог полувремена и Базел стиже до предности. На Сент јакобсу стрелац је Марко Стрелер, Базел - Клуж 1:0. 

21.24 - Велики преокрет у Немачкој. Голом Јармоленка у 36. минуту, Динамо из Кијева у Менхенгладбаху води против Борусије са 2:1.

21.23 - Сезар Сантин кажњава промашаје Лила и у 39. минуту доноси предност Копенхагену. Дански шампион наставља са добрим играма у квалификацијама за Лигу шампиона. 

21.13 - Шок у Менхенгладбаху. Динамо из Кијева изједначио је резултат преко Михалика у 28. минуту меча. Изузетно важан погодак за Украјинце за коначан пласман у елиту.

21.00 - Грегори Паје промашио ударац са беле тачке и пропустио да донесе предност Лилу у Копенхагену, резултат и даље 0:0. 

20.58 - Борусија из Менхенгладбаха одлично је почела дебитантски наступ у Лиги шампиона. Поготком Ринга, домаћин води против Динама из Кијева са 1:0. 

20.48 - Већ у другом минуту, Селтик води против Хелсинборга у гостима. Стрелац за "Келте" Крис Комонс. Одличан почетак шкотског шампиона на незгодном терену у Хелсинборгу. 

20.45 - Почињу четири меча последњег кола квалификација за Лигу шампиона: Базел - Клуж, Менхенгладбах - Динамо Кијев, Хелсинборг - Селтик и Копенхаген - Лил. 

19.52 - Завршена утакмица на Лужникима. Спартак победио Фенербахче са 2:1, али Турци могу бити задовољни резултатом пред реванш у Истанбулу. Милош Красић у 77. минуту заменио Мусу Соа.

19.29 - Спартак поново води. Асистент код првог гола Дмитри Комбаров у 69. минуту се и сам уписује у листу стрелаца. 

19.22 - Кратко је трајала радост Спартакових навијача. У 65. минуту Дирк Кујт изједначио резултат на 1:1 и постигао изузетно битан погодак за Фенербахче. 

19.16 - Спартак повео са 1:0, поготком Еменикеа у 59. минуту меча. Асистент Дмитри Комбаров. 

18.46 - После првих 45 минута игре на Лужникима нема голова, Спартак - Фенербахче 0:0. 

18.00 - Почео меч у Москви између Спартака и Фенербахчеа. Милош Красић меч почео са клупе. 

Одиграни су први мечеви плејофа за пласман у Лигу шампиона. Динамо из Кијева и Селтик су, убедљивим победама на гостујућим теренима, направили велики корак ка пласману у елиту, док че се победници осталих дуела знати после реванш мечева.

Селтик је у Шведској савладао екипу Хелсинборга са 2:0. "Келти" су повели већ у другом минуту поготком Комонса, да би коначан резултат поставио Самарас у 75. минуту.

Динамо из Кијева лоше је почео на гостовању у Менхенгладбаху, али је на крају забележио прилично убедљиву победу. Дебитант у елитном такмичењу, екипа Борусије, повела је већ у 13. минуту, а стрелац је био Ринг.

Ипак, гости су до полувремена успели да преокрену резултат. Стрелци су били Михалик и Јармоленко, да би коначан резултат поставио Лук де Јонг, аутоголом у 81. минуту утакмице.

И Клуж је славио у гостима, такође после преокрета. Стрелер је Базелу донео предност у финишу првог дела, да би Сугу са два гола у наставку шокирао Сент Јакобс и својој екипи направио лепу залиху пред реванш меч у Румунији.

Занимљиво је било и у Копенхагену, иако је виђен само један погодак. Гости из Лила нападали су током читавог меча, у првом полувремену промашили и једанаестерац, да би шампион Данске искористио једну од ретких прилика и остварио минималну победу. Стрелац је био Сезар Сантин у 39. минуту утакмице.

У првом мечу дана, Спартак је на Лужникима дочекао екипу Фенербахчеа. У првом делу игре није било голова, да би у наставку погоцима Еменикеа и Комбарова, Спартак дошао до победе. Изузетно значајан гол за госте, пред реванш у Истанбулу, постигао је Дирк Кујт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару