Читај ми!

Испит зрелости за црно-беле

Црно-бели, нова сезона, исти циљ – пласман у Лигу шампиона. Пред управом, навијачим и играчима је да положе испит зрелости. Противник у 2. колу квалификација је македонска Шкендија. Клуб познатији по изгредима симпатизера него по фудбалским успесима. Први меч игра се у среду на Стадиону Партизана са почетком у 20.45 часова уз директан пренос на нашем Првом програму.

Атмосфера је узаврела, очекује се долазак навијача Шкендије, иако је препорука да не долазе. МУП Србије спреман да обезбеди овај меч и спроведе неопходне мере да меч протекне у најбољем реду. Све је урађено да не дође до инцидената. Партизан је фаворит, али то треба доказати на терену. Тренер Александар Станојевић је, најављујући офанзиву на гол противниника , рекао да верује у своје изабранике и да је сигуран у пласман у треће коло квалификација.

"Први циљ нам је победа. Имамо квалитетније играче и морамо да се пласирамо у наредно коло. Свака победа је важна због коефицијента на листи УЕФА. Верујем да ће и остали српски тимови бити бољи него претходних сезона", казао је Станојевић.

Наравно ништа се не препушта случају. Противник је "снимљен", пронађене су слабе тачке. Остаје само да се на трену искористе уочене слабости, наравно уз максималну ангажованост и стриктно придржавање тренерових тактичких замисли.

"Увек су прве утакмице најважније и најнеизвесније, али ми смо фаворити и сигурно ћемо их напасти из свих оружја. Уз сво поштовасње према противнику мислим да смо квалитетнији тим, имамо искуство играња у Европи, јаче првенство и на основу тих параметара закључујем да смо у предности" рекао је Станојевић. Он је открио да ће својим играчима саветовати и да буду стрпљиви.


"Нећемо журити да поведемо у петом минуту јер се посао сигурно не завршава у Београду. Тражићу да успоставимо наш препознатљив стил игре. Па, чак и уколико примимо гол није страшно јер сам уверен да можемо да постигнемо много више погодака од противника". Станојевић је додао да нема никаквих дилема око састава тима и позвао је навијаче да у што већем броју испуне трибине у Хумској.

"Да би што више навијача дошло на отварање сезоне одлучили смо да ниједан припремни меч не одиграмо пред отвореним трибинама. Желим да дођу у што већем броју, а ми ћемо се потрудити да на терену дамо максимум и придобијемо њихове поверење. Ако не квалитетом, онда бар фанатичном борбом".

Тренер Партизана веома добро је упознао врлине и мане македонског шампиона. "Имају два веома опасна нападача који мало учествују у одбрани, а посебно су незгодни када противник изгуби лопту. Морамо да будемо обазриви у тим тренуцима", поручио је Станојевић.

Партизан би против Шкендије требало да игра у најјачем саставу пошто је из Бразила стигао сертификат за нападача Едуарда.

Утакмица Партизан - Шкендија игра се сутра од 20.45 на стадиону у Хумској. Директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару