Против Шахтјора за навијаче

"Тачно је да су утакмице у Лиги шампиона за нас без такмичарског значаја, али имамо обавезу да се навијачима за досадашњу подршку одужимо ангажованом игром и жељом да победимо", рекао је тренер Партизана Александар Станојевић, уочи меча са Шахтјором.

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да ће његова екипа имати довољно мотива на утакмици са Шахтјором у уторак, иако је још у прошлом колу Групе Х изгубила шансе да презими у Европи.

"Част је играти у Лиги шампиона и додатни мотив нам не треба", рекао је Станојевић на данашњој конференцији за новинаре пред долазак украјинског тима у Београд.

"Тачно је, нажалост, да су утакмице у Лиги шампиона за нас без такмичарског значаја, али имамо обавезу да се навијачима за досадашњу подршку одужимо ангажованом игром и жељом да победимо Шахтјор, који је увек фаворит", додао је Станојевић.

Украјински тим је први меч са Партизаном у Доњецку решио у своју корист са 1:0. Једини гол постигао је хрватски репрезентативац Дарио Срна из слободног ударца у 71. минуту, али је Станојевић признао да је Шахтјор тада био много бољи тим.

"Били су доминантни. Јесмо изгубили, због гола после прекида, али противник нас је надиграо, имао је већи посед лопте. Сада ћемо покушати да им парирамо у том сегменту и да из тога дођемо до повољног резултата", оценио је Станојевић, који је навео и да га не брине киша у Београду и расквашен терен.

"Када играмо код куће, увек и расквасимо терен, чак и кад је суво. Терен је тада бржи, што нама одговара", навео је Станојевић.

Капитен Младен Крстајић сагласио се са оценом да су Украјинци фаворити, али је истакао да његова екипа мора да се потруди, јер је Лига шампиона веома значајна за афирмацију младих играча.

"Сви смо свесни да морамо да дамо максимум да бисмо афирмисали наше младе играче у Европи, јер су то и заслужили пласманом у Лигу шампиона. Имамо мотив за добар резултат", рекао је Крстајић.

Шахтјор је у досадашњем току сезоне освојио девет бодова, али још није осигурао пласман у нокаут фазу такмичења, па је капитен "црно-белих" изразио уверење да ће украјински тим бити изузетно борбен. Додао је, ипак, да ни "црно-бели" неће бити опуштени.

"И ми смо под притиском, јер још нисмо освојили ниједан бод, иако смо све утакмице играли добро, осим првог полувремена дуела са Брагом у Београду", рекао је Крстајић.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару