Станојевић: Меа кулпа

Дан након четвртог пораза у Лиги шампиона, тренер Партизана Александар Станојевић признао је да је погрешио у избору тактике за меч против Браге, али каже да и даље верује да је то био једини начин да се оствари прва победа у том такмичењу.

"Добро смо знали како игра Брага, имали смо искуства из прве утакмице. Зато смо се и определили да играмо са тројицом нападача, али се показало да нисмо добро ушли у утакмицу", рекао је на конференцији за новинаре Станојевић.

Он је признао да је прво полувреме било разочаравајуће, јер Партизан није успео да наметне своју основну идеју - да притисне противника испред његовог шеснаестерца.

"У другом полувремену наша игра је била сасвим другачија. Жао ми је што нисмо постигли гол и можемо рећи да смо били тако близу, а тако далеко", рекао је Станојевић.

Млади тренер Партизана је додао да он увек сноси кривицу када се на такав начин изгуби, али и данас стоји иза тога да је у мечу против Браге Партизан морао да игра са више нападача.

"Лоше смо одрадили тактику у првом полувремену. У том делу меча Брага нас је тактички и физички потпуно надиграла. У другом полувремену Партизан је дао максимум и имали смо неколико изгледних прилика које нисмо реализовали", рекао је Станојевић.

Упркос свему, шеф стручног штаба црно-белих сматра да је Партизан направио добар посао тиме што се пласирао у Лигу шампиона, али свакако остаје жал што на пролеће неће играти у еврокуповима.

"Нисмо планирали да одмах уђемо у Лигу шампиона. Наш план је био да стварамо тим три године и тек онда уђемо међу елиту. Десило се другачије и због тога сада не могу да жалим", каже Станојевић.

Он сматра да Партизана нико није надиграо, осим донекле Шахтјор, иако је играо против одличних екипа са доста сјајних појединаца.

"Нама су неопходна појачања за Лигу шампиона. Неопходан је континуитет за играња у том такмичењу. Практично нам недостају само детаљи да бисмо остварили победу у том такмичењу", сматра Станојевић.

Млади тренер каже да зна шта екипи недостаје.

"Имамо јасну визију шта треба да учинимо и која нам појачања требају. Знам шта нам треба и о томе разговарам са Албером Нађом. Ова сезона је у том смислу драгоцена, јер сада имамо јаснију слику шта треба да радимо да бисмо и наредне године играли Лигу шампиона", рекао је Станојевић.

Он се осврнуо и на звиждуке које су навијачи повремено упућивали његовим пуленима.

"Колико сам чуо, југ није звиждао, али поштујем мишљење сваког навијача. Ниједан играч нема право да емотивно реагује на звиждуке", рекао је Станојевић.

Млади стручњак је на крају био изричит да њега просек не интересује и да га не занима само сакупљање титула у Србији, већ жели да остави траг и у Европи.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару