Велика школа за Партизан

"У првом полувремену смо били веома лоши, нисмо играли своју игру. У другом смо били знатно бољи, створили неколико шанси, али ово је Лига шампиона у којој такве шансе не смеју да се пропуштају", рекао је тренер Партизана Александар Станојевић после пораза његове екипе од Браге у Лиги шампиона.

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изразио је жаљење због пораза од Браге у Београду после кога је његова екипа остала без шанси да и на пролеће игра у Европи, али је истакао да је учешће у Лиги шампиона велика школа за млади београдски тим.

"У првом полувремену смо били веома лоши, нисмо играли своју игру. Нисмо имали решење за њихову одбрану и пресинг на средини терена. У другом смо били знатно бољи, створили неколико шанси, али ово је Лига шампиона у којој такве шансе не смеју да се пропуштају", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре после пораза од 0:1.

"Недостајао нам је неко ко ће да организује игру на средини терена. Тешко смо повезивали задњу линију и средину. Желели смо да Брагу нападнемо са доста играча, јер смо морали да јуримо резултат, али нисмо пронашли баланс измедју средине и напада", додао је он.

Други узастопни пораз од Браге црно-беле је онемогућио да дођу и до трећег места на табели Групе Х и тако се изборе за учешће у Лиги Европа на пролеће.

"Велика је ово школа за нас, велико искуство. Надам се да ћемо и следеће године играти у Лиги шампиона и да ћемо тада и побеђивати", истакао је Станојевић.

Тренер Браге Домингош Пасијенса био је задовољан после важне победе његове екипе, али и игре у Београду, пре свега у првом полувремену.

"У првом полувремену смо играли како треба, контролисали ситуацију на терену, били у потпуности доминантни. У том делу меча смо и искористили слабости Партизана и заслужено постигли гол. У наставку је све било мирније, а најважније је да смо успели да сачувамо предност", рекао је Пасијенса.

Шеф стручног штаба Браге је нагласио и да није одустао ни од другог места на табели и пласмана медју 16 најбољих екипа Лиге шампиона.  "Друго место је наш циљ и имамо реалне шансе да га остваримо", нагласио је Пасијенса.

Штопер Партизана Марко Јовановић оценио је да његова екипа није имала среће, која ју је служила у двомечу са Андерлехтом у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Били смо бољи у другом полувремену, али се испоставило да је кикс код примљеног гола одлучио утакмицу. Покушаћемо да поправимо утисак на наредним мечевима и већ на сусрету са Шахтјором у Београду забележимо прву победу у Лиги шампиона", рекао је Јовановић.

Слично мишљење изразио је и Радосав Петровић. 

"Велика је штета због пропуштене шансе да славимо на нашем стадиону, али не преостаје нам ништа друго него да се окренемо домаћем првенству и после утакмици са Шахтјором у којој ћемо, надам се, остварити првенац у Лиги шампиона", навео је Петровић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару