Искључење било пресудно

После велике борбе и пораза његове екипе на мечу против Арсенала, тренер Партизана, Александар Станојевић сматра да је пресудни моменат на мечу било искључење Јованића. Менаџер "тобџија", Арсен Венгер хвали пожртвованост фудбалера црно-белих и сјајну публику.

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да му је жао због пораза од Арсенала од 1:3 зато што је утакмица могла да се заврши другачије, али је додао да су Енглези квалитетнији тим.

"Жао ми је, могло је да буде и другачије, али је Арсенал показао да је бољи тим. Кључни тренутак је црвени картон. Трешко је против Арсенала играти и са 11 играча, а камоли када имате 10 фудбалера на терену", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре после меча.

"Мање више сам веома задовољан начином игре до тог картона. Задовољан сам односом свих фудбалера према игри, сви су били на највишем нивоу. Жао ми је навијача што у оваквом амбијенту нису могли да се радују", додао је.

Споран црвени картон Јовановићу видели су и енглески новинари, који су Станојевића питали да ли мисли да је пенал био престрого досуђен.

"Не могу да тај детаљ коментаришем детаљно. Добио сам и ја информацију да можда судија није морао да досуди пенал. Суђење је, ипак, било на нивоу утакмице, неке друге одлуке су могле да буду и на нашу и на њихову страну, али немам замерки", рекао је Станојевић.

Искључење Јовановића пореметило је планове тренера црно-белих.  "Желео сам раније да у игру уведем Ивицу Илиева, да заиграмо офанзивније, али тада се догодило искључење и ситуација нас је натерала да играмо другачије", навео је он.

Партизан је после пораза од Шахтјора у Доњецку, а затим и Арсенала у Београду остао на зачељу табеле Групе Х са Брагом, која је такође без бодова у досадашњем току такмичења.

"И било је најреалније да се Брага и Партизан боре за треће место у Групи. Брага је још пре Лиге шампиона показала да је одлична екипа, што смо знали и раније. Чека нас изузетно тежак посао у наставку такмичења", оценио је Станојевић.

Тренер Арсенала Арсен Венгер навео је да је био забринут после примљеног гола са пенала у 33. минуту, али да је знао да његов тим има довољно времена да се врати у меч.

"Партизан је играо као што смо очекивали. Били су снажни и посвећени свакој лопти. Драго ми је што смо успели да се вратимо после примљеног гола. Касније смо подигли темпо игре, постигли други гол и на крају без већих проблема утакмицу привели крају", рекао је Венгер.

Француски стручњак је похвалио навијаче Партизана, а од играча црно-белих голмана Владимира Стојковића, капитена Младена Крстајића, везисту Меду Камару и стрелца једног гола за српског шампиона Клеа.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару